Bästa program för att göra musik

Bästa programmet för att skapa musik 2023

TOPPVAL

Musikprogram Bäst i Test 2023
Image Line FL Studio
Från 1 039 kr
I samarbete med price logo

PRO

Cubase
Från 1 690 kr
I samarbete med price logo

FREE MAC

blank
Garageband

FREE WIN

Cakewalk

Intresset för att göra musik på datorn växer för varje år. Inlärningskurvan för programmen har blivit lättare och nu finns det fler guider än någonsin på nätet. Men vilket är bästa programmet för att göra musik? I denna guide kommer kort titta på populära program att skapa musik i.

De flesta musikprogram eller “DAW” (Digital Audio Workstation) bottnar sig i samma principer och har liknande funktioner. Nästan så liknande funktioner så att det bästa programmet för att göra musik har mer att göra med vad dina personliga preferenser är. De dyrare programmen kommer självklart med fler och mer avancerade funktioner och framför allt med fler instrument, effekter, plugins och ljudbibliotek av högre kvalité.

Är du startgroparna kan det vara bra att veta att vid köp av ett midi-keyboard följer ofta en instegsvariant av ett DAW med som t.ex Ableton Live Lite, Pro Tools First eller t.ex Cubase LE – samt en eller flera vst-plugins med i köpet. Populära M-Audio skickar t.ex med både  Pro Tools First och den utmärkta vst synthen AIR Music Tech Xpand!2 med många av sina även billigaste keyboards. Så ta en titt på vilken mjukvara som följer med de olika keyboarden innan köp.

Givetvis finns det väldigt många musikprogram där ute. Men i denna guide kommer vi att titta på de mer populära – allt från utmärkta proffsverktyg till utmärkta billiga och faktiskt helt gratis program.

Image Line FL Studio

Musikprogram Bäst i Test 2023

FL studio är ett av de mest populära musikprogrammen och enligt oss det bästa programmet för att göra musik 2023. Att skapa musik med FL studio är enkelt och guider för programmet finns gott om.

FL studio har ett bra pris och garanterar dig gratis uppdateringar livet ut, vilket gör att du behöver endast betala en summa, en gång. Många program har inte gratis uppdateringar och kräver en summa för varje ny släpp av deras program. 

För att nämna några kända producenter som har tillverkat eller tillverkar musik i FL studio är: Alan walker, Sveriges stolthet Avicii, Martin Garrix, Afrojack och givetvis fler. FL studio är givetvis inte endast för house musik då t.ex Metro Boomin som är en känd hiphop producent använder det flitigt. 

Prodda Musik 2023

Cubase

Cubase-Pro

Steinberg Cubase är ett klassiskt musikprogram som länge vart toppvalet för musikproduktion bland både proffs och de som vill utvecklas. Nu i version 12 och verktyget uppdateras kontinuerligt.

Cubase  – 3 versioner i en range mellan ca 650 – 4000 kr.

Garageband

Garageband

GarageBand är en bra genomtänkt studio för att prodda gratis på din Mac. Ett stort ljudbibliotek & instrument med preload för gitarr, sång & trummor t ex.

En hel del förstärkare, effekter som kompressor och EQ samt loops för olika genre hittas också lätt för att lägga en grund beat. +100 synth ljud finns även att labba med här.

Logic Pro

Logic-Pro

Logic Pro är ett mycket kraftfullt verktyg och enligt många det bästa alternativet för de som använder sig utav Apple för att producera.

Logic är ett välkänt musikprogram och funnits sedan 1993 Logic Pro finns endast för MacOS användare. En fri trail version finns att hämta medans priset på det fulla programmet ligger på 199 USD (09/2022)

Några kända producenter som använder sig utav Logic Pro är: Alesso, Armin van Buuren, David Guetta och Daft Punk. 

Cakewalk

Cakewalk Free DAW

Cakewalk by BandLab – Ett av de större programen under lång tid – nu helt gratis att ladda ner och köra i windows miljö.

Traction Waveform

“Tracktion’s entry-level DAW is now free, making it ideal for anyone taking their first steps in production.”

Populära Prodmaskiner

M-Audio AIR 192|4

AIR 192|4 Vocal Studio Pro. Set med utmärkta M-Audio – AIR USB Audio Interface 192|4 med 24-bitars / 192 kHz upplösning och 2 kanalers samtidigt inspelning. Micken är en Nova Black kondensatormikrofon med ett frekvensomfång på 20 Hz – 20 kHz samt M-Audios HDH40-lurar. 

Ableton Live Lite, MPC Beats och ett gäng effekter & plugins addas.

Från 1 290 kr
I samarbete med price logo

Akai MPK Mini MK3

Mega Populära Akai Professional MPK Mini MK3 är en liten smidig 25-tangentare med bakgrundsbelysta drum-pads. Program för att komma igång är MPC Beats, AIR Hybrid, Mini Grand, Velvet och diverse MPC expansion packs. Bästa mini-bord tycker vi!

Från 979 kr
I samarbete med price logo

M-Audio Keystation Mini 32 MKIII

Bästa midi keyboard 2023 - M-Audio Keystation Mini

Är man sugen att prova på finns t.ex M-Audio – Keystation Mini 32 MK3 att fiska upp för en billig peng – och då följer Pro Tools | First M-Audio Edition med för att prodda samt en riktigt bra vst synth – AIR Music Technology Xpand!2.

Mycket prisvärt paket för att komma igång med!

Från 532 kr
I samarbete med price logo

Arturia KeyLab 49 Essential

Kanske mest prisvärda 5-oktavers är Arturia KeyLab 49 Essential.  Tidigare nämnda Ableton Live Lite, samt UVI Grand Piano Model D och Löjligt trevliga Analog Lab följer med.

Är du lite mer seriös med ditt prodd är prisvärda & populära KeyLab 49 ett stabilt val.

Ett rejält programpaket följer oxo med. Pro Tool First DAW, Eleven light med + 20 gitarr, förstärkare och effektmoduler. 20 Reverb, equalizers & delay hanteras med AIR Creative FX Collection. AVID Effects Collection kommer med EQ, reverb & komprimering.

Boom – trummor vst, Vacuum synthesizer, AIR Musics Mini Grand Piano samt utmärkta arbetsstationen AIR Musics Xpand 2 skickas oxo med.

Från 2 099 kr
I samarbete med price logo

Bygg Ut Musik Studion 2023

PreSonus Eris E3.5

Aktiva Studiomonitorer – PreSonus Eris E3.5 är populära och definitivt ett bra val om man tänkt att prova prodda på riktigt då både pris och användarnas betyg är i toppklass. 

Från 1 229 kr
I samarbete med price logo

Beyerdynamic DT990

Bästa hörlurar för musikproduktion

DT 990 Pro från branschledande Beyerdynamic är ett par mycket populära studiohörlurar med öppen baksida och utmärkt tredimensionell stereobild för mixning & musikproduktion.

Huvudbygel i fjäderstål och justerbara öronkåpor för optimal passform. Tillverkade för hand i Tyskland.

Från 1 590 kr
I samarbete med price logo

Røde Pro Podcast

Røde Pro Podcast Bundle
Røde Rodecaster Pro II

Bästa Podcast-Mixer 2023

Promota din musik med Podd – Med Rødecaster Pro Podcast Bundle finns alla komponenter för att sätta upp en podcast med hög kvalité. 1 x RØDECASTER Pro, 2 x PodMic mikrofoner, 2 x DS-1 bordstativ, 2 x Pulse HP-1500 hörlurar och kompletta XLR anslutningar.

RØDECaster Pro stödjer upp till 4 mikrofoner och möjligheten att bjuda in samtal via TRRS & Bluetooth. 8 Programmerbara pads för one-click leverans av musik, effekter eller jinglar till exempel. Poddarna kan även spelas in till ett inbyggdt microSD eller till din dator via USB.

Relaterat