Fördelarna med ett mekaniskt tangentbord

Fördelarna med ett bra mekaniskt tangentbord

Ett mekaniskt tangentbord använder sig utav mekaniska switchar vilket ger tangentbordet en annan tryckkänsla och livslängd. Jämfört med ett vanligt tangentbord eller “membran” tangentbord brukar mekaniska tangentbord ge en annan känsla vid tryck och låta en aning mer. 

Varför välja ett mekaniskt tangentbord?

Mekaniska tangentbord har en längre livslängd än de traditionella membran tangentborden. Mekaniska tangentbord är därför dyrare i inköp, men kan bli billigare i längden än membran tangentbord. Idag är mekaniska tangentbord billigare att köpa och något som starkt rekommenderas. 

Livslängden blir bättre

Ett membran tangentbord har via studier visat klara ungefär 5 miljoner tryck innan det går sönder. Ett mekaniskt tangentbord klarar ofta upp till 30 miljoner tryck och i vissa fall upp till 70-100 miljoner anslag. Eftersom att mekaniska tangentbord använder sig utav mekaniska switchar känns det första trycket lika bra som det sista, medan vanliga tangentbord ofta fastnar och blir segare med tiden. 

Mekaniska tangentbord väger oftast mer än membran tangentbord vilket gör att tangentbordet ligger mer stilla. 

Gaming

Ett bra mekaniskt tangentbord lämpar sig bättre för gaming tack vare tangentbordet snabba responstid. På ett mekaniskt tangentbord behöver inte tangenterna helt tryckas ned för att registrera trycken. Detta ger en stor fördel till spel där reaktionstiden är viktig. 

Mer anpassningsbara

Alla vanliga “membran” tangentbord känns in princip likadana, det skiljer sig inte så mycket bland de olika tangentborden. Mekaniska tangentbord däremot skiljer sig otroligt mycket beroende på vilka switchar som används. En del switchar är lätta och trycks ned enkelt medan vissa är tyngre och kräver mer kraft för att registrera. En del mekaniska tangentbord låter en hel del medan vissa är tystare.

Detta gör att mekaniska tangentbord är mer anpassningsbara och att det finns olika typer av switchar som passar bättre utifrån hur man vill ha sitt anslag. Vill man kolla in vilka de populäraste och bästa mekaniska tangentborden är just nu kan man klicka in på våra tips här nedan.

Relaterat