Guide om framtidens högtalare

Guide om framtidens högtalare

En smart högtalare är en högtalare fylld med funktioner som gör din vardag enklare. Dessa högtalare liknar till en stor del ”Siri” vi är vana med ifrån Apple, men fungerar på en mycket större yta, tack vare ljudräckvidden. Utan att röra mobilen kan vi kan nu mera stå i köket och laga mat medan vi ber vår smarta högtalare sätta påminnelser om födelsedagar och svara på våra frågor. 

Tack vare röstassistent behöver vi inte nu mera öppna våra telefoner för att skapa en inköpslista utan detta går att göra med smarta högtalare. Högtalarna använder sig av aktiveringsord för att börja lyssna och förstå vad vi säger, det kan vara t.ex ”Hej Google” eller ”Alexa”. 

För tillfället är den mesta av röstassistenten vi har nu på engelska, men något som förmodligen inom kort framtid även funka på svenska.

Vad finns de för olika högtalare?

Med en helt ny marknad och produkt är kännedomen låg om de olika högtalarna, listan under är de enligt oss bästa smarta högtalarna just nu

Amazon echo

smart högtalare

Amazon echo är Amazons svar på smarta högtalare. Echo fyller de mesta av funktionerna som en smart högtalare ska kunna fylla. Den första ”Echo” släpptes redan 2014 och mycket har hänt sedan dess.

Echo som många andra smarta högtalare kopplas med ditt wifi för att anslutning.

Google Home

Google Home är en smart högtalare tillverkad av Google. Denna högtalare har samma funktioner som Amazon echo har och är en likvärd konkurrent. Fördelen med Google home är att nu förstår Svenska.

storleksmässigt mindre smarta högtalare

Förutom jättarna Google Home och Amazon echo finns även smarta högtalare med skärm, smarta högtalare som väckarklockor och mindre alternativ

Amazon Echo dot

Amazon echo dot är en mindre och mer portabel variant av Amazon echo. Trots storleksskillnaden så fyller echo dot samma funktioner som den stora echo gör. Echo dot är även billigare än standard Echo.

Google Home mini

Google Home mini är en mindre version av Google Home som fyller de mesta av funktionerna som den stora Google home gör. Google Home mini är ett billigare alternativ för att testa på röststyrning och framtiden.

Smarta högtalare med skärm

Få en bättre inblick i vad som händer med smarta högtalare med skärm

Amazon Show

Amazon Show är en smart högtalare med skärm, för att du enkelt ska kunna se väder, ljudvolym m.m. Amazon Show har en 8 tums skärm och pratar tyvär fortfarande bara engelska.

Google Nest Hub

Google Nest Hub är en smart högtalare med skärm. Med skärm får man en tydligare överblicka av information jämfört med endast ljud. Nest Hub har även Chromecast och kan streama t.ex SVT Play.

Läs fler artiklar:

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »