Hur du sänker din ping
- 5 Tips för en lägre ping

De flesta som spelar frekvent vet hur viktigt det är med ping, och de flesta strävar efter en lägre ping. Men hur får man en lägre ping ? I denna guide kommer vi att gå igenom 5 bra tips för att du ska få en lägre ping. 

För att du ska kunna prestera lika bra som dina motståndare är en låg ping nästintill ett måste. Givetvis behöver man inte under 10 i ping för att kunna prestera, men det hjälper. 

Att spela mot motståndare på under 5 ping när man själv ligger på 40+ kan vara frustrerande. Skillnaden mellan dessa två siffror är större än de flesta tror, och något som bidrar till ojämnheter i spelet. Att ha en lägre ping höjer dina chanser till att se dina fiender innan dem hinner se dig, och reagera snabbare.

5 Tips för en lägre ping

1. Använd kabelanslutning istället för trådlöst

Att använda en kabelanslutning istället för en trådlös anslutning är en av de största faktorerna till att få en lägre ping. Du som inte har bytt till en kabelanslutning än borde verkligen göra det för att få en låg ping. Givetvis har inte alla möjlighet till detta, och därför har vi 4 tips till för att få en lägre ping. 

2. Använd färre enheter på samma internet

Oberoende av val på internetleverantör och paket så resulterar oftast så lite anslutningar som möjligt till en lägre ping. Att spela på tider då ingen annan använder internet hemma är en bra strategi för att få en bättre ping. 

Se även till att du kör så få program som möjligt i bakrunden, undvik tjänster som twitch och spotify medan du spelar för att få en lägre ping. Har du inte en tillräckligt stark anslutning så är det dessa små faktorerna som spelar roll för att få en bättre ping. 

3. Återställ din router

Upplever du att ditt internet är sämre en vanligt? Att återställa sin router kan vara lösning för många att få en lägre ping. 

En router lagrar ofta filer genom en “cache” och vid en återställning av router så rensas dessa filer. Har du inte återställt routern på ett tag kan detta vara en strategi till att få en lägre ping. 

bästa router 2022

4. Införskaffa en ny router

Om en återställning utav din router inte löser problemet och din internetleverantör inte kan hjälpa dig är det kanske dags för en ny router. En nyare router är oftast snabbare och leder till en lägre ping. Att investera i en bättre router löser problemet för många och kan vara din lösning för att få en lägre ping. 

Att köpa just en bättre router eller “gaming” router så får du nyare teknik som skickar och tar emot filer snabbare än din gamla. Med en gaming router kan du prioritera trafiken i ditt internet och lägga mer vikt på spelen. 

Tips på bra routrar

Från 1 706 kr
I samarbete med price logo

5. Uppgradera ditt internet

Om inget av tipsen över fungerar kan det vara dags för en ny internetleverantör eller paket. Ibland går det helt enkelt inte att få en lägre ping med anslutningarna man redan har och detta är oftast den största anledningen till en hög ping. 

Att byta paket eller val hos din internetleverantör ger dig möjligheten att få en högre uppladdning och nedladdning, detta kommer i stort sett ge dig en lägre ping väldigt snabbt. Med en högre mbits/s blir ditt internet helt enkelt snabbare och du kommer att se din ping sjunka som en sten. 

Att ha fiber i sitt hushåll är något som ofta leder till en lägre ping. Problemet här är att få fiber i sitt hus eller område kan vara en lång och svår process som vissa helt enkelt inte kan genomgå. För dig som inte har fiber rekommenderar vi att du pratar med din internetleverantör för att se över lösning för ett snabbare internet. 

Läs fler artiklar