Hitta datorns specifikationer

Dags för att köpa/sälja dator? Eller vill du helt enkelt ha bättre koll på vilka komponenter din dator är byggd utav? Att ta reda på datorns specifikationer är en väldigt enkel process och tar oftast några sekunder. Att däremot förstå dem olika specifikationernas funktioner är en helt annan femma och något vi kommer ta upp i en artikel fram över. 

Om du nu ska sälja din dator, och har ingen dator om vad dina specifikationer är eller vad dem gör. Ta det lungt, oftast räcker det med att du skriver ut datorns specifikationer i annonsen för att köparen förstår vad den köper. Köpare som ofta kollar på specifikationer brukar oftast ha bra koll på vad dem gör och vad de är ute efter. 

Hur ser jag mina specifikationer i Windows 10?

Metod #1 som är den enklaste metoden är att söka i datorn efter “msinfo32“, sökningen sker genom att trycka på windows loggan och sedan söka därefter. Alternativt går det att söka efter “systeminformation” som tar dig till samma flik. 

Exempel på hur det ser ut när du söker efter systeminformation

Här inne får du sedan upp en lista på vad din dator har för specifikationer och vilket version utav windows du har. Du ser även datornamn, versioner, modell av dator och mycket mer. Om du ska sälja din dator behöver du endast uppge specifikationer och inte användarnamn m.m.

hur man ser datorns specifikationer

Metod #2 ta reda på vilket grafikkort datorn har är väldigt enkel och görs liknande som Metod #1, men istället för att söka efter systeminställningar söker du efter “dxdiag”. Sedan trycker du på “bildskärm” och så står grafikkortet på raderna: Namn, tillverkare och kretstyp. 

Metod #3, hur ser jag vilket tangentbord och mus jag har? Detta görs på samma sätt som metod #2, alltså söker du på dxdiag. Sedan går du över till “indata” i högra hörnet. Här får du upp vilka enheter du har inkopplade i datorn och får ut tillbehörens namn. 

Hur ser jag specifikationer på min Mac?

Den enklaste metoden för att se vilka specifikationer din imac eller macbook har är att gå först till apple-menyn, sedan “om denna mac”. Här ser du dina specifikationer, men även serienummer och när datorn tillverkades. 

Behövs mer hjälp ?

Windows 10 För Alla

Från 388 kr
I samarbete med price logo

Lär dig använda din dator från grunden!

blank
Out of Stock

Vill du läsa fler artiklar?