MIDI Keyboard Bäst i Test

MIDI Keyboard Bäst i Test 2023

Bäst i test 25´

MIDI Keyboard Bäst i Test 2023 25 keys - Akai Professional MPK
Akai MPK Mini MK3
Från 979 kr
I samarbete med price logo

Bäst i test 49´

MIDI Keyboard Bäst i Test 2023 49 tangenter
M-Audio Oxygen Pro 49
Från 2 290 kr
I samarbete med price logo

Bäst i test 61´

Bästa Midi-keyboard 2023 61 tangenter
Arturia KeyLab 61 MKII
Från 5 590 kr
I samarbete med price logo

Bästa Midi Keybords 2023

MIDI keyboards är ett musikinstrumentet som enkelt ansluts till din dator för smart musikproduktion via DAW:s som t.ex välkända FL Studio och Cubase som i samarbete med virtuella synthar och plug-ins som reverb, delays, dist och EQ:s öppnar för kreativ prodd. Data registreras via tangentbordet till programvaran som spelar upp musiken du producerat.

MIDI-varianter har numer i stort tagit över de dedikerade syntharna på grund av både prisbild och dess mångsidighet. Populära och prisvärda för skapa musik med nästintill oändliga möjligheter till ljudbibliotek via alla typer av både kommersiella och gratis plug-ins.

Uppdaterad maj 29, 2023

Dela testet

Akai Professional MPK Mini MK3

Från 979 kr
I samarbete med price logo
Från 979 kr
I samarbete med price logo

MIDI Keyboard bäst i test 2023 25 Keys

Bästa MIDI-keyboard 25 Keys – Akai Professional MPK Mini MK3 är en synnerligen populär och lättanvänd keyboard i 25 tangenters version med en mängd kraftfulla funktioner. Här finns t.ex 8 bakgrundsbelysta pads med aftertouch och en 4-vägs joystick för pitch & modulation.

För stabil kontroll av ditt musikprogram finns dessutom 8 assignbara rattar, ett navigationshjul och även en en dedikerad arpeggiator att jobba med för att få till den ljudbild man önskar. En tydlig OLED-display hjälper till att styra upp och förenkla produktionen och en ingång för sustainpedal finns även på listan av funktioner.

Datorn ansluts via standard USB-anslutning och en 3,5 mm finns tillgänglig för att ansluta ytterligare MIDI-enheter. Akai Professional MPK Mini MK3 är ett bra verktyg för att både skapa och improvisera fram musik till en pris vs kvalité faktor som imponerar.

MK3:an levereras med över 1500 ljud (2GB) via en mängd av bra mjukvaror som MPCBeats, 6 Virtuella instrument – Bassline, Tubesynth, Electric, Hybrid 3, Mini Grand och Velvet. 

Arturia MiniLab MKIII
Från 1 089 kr
I samarbete med price logo
Novation Launchkey Mini MK3
Från 1 135 kr
I samarbete med price logo

MIDI Keyboard 2023

M-Audio Oxygen Pro 49

Från 2 290 kr
I samarbete med price logo
Från 2 290 kr
I samarbete med price logo

MIDI Keyboard bäst i test 2023 49 Keys

Bästa MIDI-keyboard 49 Keys – M-Audio Oxygen Pro 49 är en av de populäraste borden med 49 fullstora semivägda tangenter för en mer komplett upplevelse vid den kreativa processen.

MIDI-bordet kommer med hela 16 anslagskänsliga pads samt 9 programmerbara reglar & 8 rattar och 6 transportknappar för att hantera inställningarna i ditt musikprogram och smidigt sätta mix, effekter och hantera dina plug-ins. Både Pitch- och modulationshjul sitter på plats såklart.

Tangenterna är här semivägda och anslags-känsliga med aftertouch med en bra realistiskt känsla.

Oxygen Pro 49:an är bekvämt kompatibel med alla de större programmen med auto mapping av plug-ins och passar lika bra vid prod som uppkopplad på scenen.

Med midi-keybordet kommer DAW programvara i form av Pro Tools First M-Audio Edition & Ableton Live Lite samt Akai MPC Beats – Synth pluggen Air Hybrid 3.0 – Piano vst Air Mini Grand samt Air:s Velvet, Vacuum Classic och DB-33 Thonewheel Organ pluggar.

M-Audio Oxygen i 49 Pro version är med ett pris i midrange mångas toppval av MIDI-keyboard som med bra möjligheter att jämförelsevis enkelt styra upp sina idéer fullt ut. Ett stabilt val för att få ut det mesta av dina musikaliska intentioner för slant som kanske borde vara högre. Vårt val som MIDI-keyboard bäst i test 2023 i 49`klassen.

Arturia KeyLab 49 MKII
Från 4 869 kr
I samarbete med price logo
Novation Launchkey 49 MKIII
Från 2 490 kr
I samarbete med price logo

Arturia KeyLab 61 MKII

Från 5 590 kr
I samarbete med price logo
Från 5 590 kr
I samarbete med price logo

MIDI Keyboard bäst i test 2023 61 Keys

Bästa MIDI Keyboard i Test 61 Keys – Arturia KeyLab 61 MKII är ett 61-tangenters helt programmerbar MIDI-keyboard vilket gör det enkelt att anpassa utifrån sina egna preferenser. MKII:an är välbyggd med Arturias Pro-Feel-action tangenter med precist responsivt dynamiskt anslag och aftertouch-effekt.

Midi-kontrollen kommer rikligt utrustad med funktioner som Pitch bend- & modulationshjul, 9 faders & 9 kontroll-rattar, 16 RGB belysta pads och Chord Play samt funktion att transponera via både halvtoner och oktaver, en separat masterfader hittas också här för att få full kontroll vid mix. 

Arturia :s MIDI-keyboard kommer med tillverkarens professionella Analog Lab-programvara Analog Lab 3 som ger dig tillgång till 6500 synthljud från 21 klassiska synthar och pianon + ett omfattande mjukvarupaket bestående av: Ableton Live Lite, Piano V 2 samt Arturia MIDI Control Center med  omfattande kontrollmöjligheter över de populäraste sequencerprogrammen. 

Bästa midi keyboard 2023 61 tangenter

Arturia KeyLab 61 MKII är ett toppsäljande verktyg med avancerade möjligheter för att styra och skapa musik, en rigg värdig att sätta upp både i studio och vid live spelningar med sina CV / Gate-utgångar för smart styrning av externa syntar och rack-moduler – Vårt och många andras toppval i 61`klassen.

Bästa MIDI Keyboard i Test  2023

Rätt MIDI-keyboard ?

För att hitta det bästa MIDI-keyboardet för just dej gäller det att pinga in dina behov och vilja att utvecklas som musiker. Tänker du använda din keyboard till att komponera musik främst i hemmet för ditt eget höga nöjes skull eller för att repa och spela live? En viktig del kan här vara att ha koll på vilken typ av anslutningsmöjligheter som produkten erbjuder för att kunna “växa” om keyboardet framöver ska samarbeta med en mängd övriga enheter.

Anslag ?

Vilken typ av anslag & aftertouch du vill ha. Är ett naturligare anslag som vid ett akustisk piano intressant så ska du vara säker på att tangenterna iallafall är semi-vägda med responsiva anslag och aftertouch samt har möjlighet att koppla pedal till keybordet. Vid en mer syntetisk produktion kan just detta vara av mindre vikt, även om dessa funktioner självklart har sina uppenbara fördelar även här.

Oktaver

Vilken storlek som passar beror inte sällan på hur gott om plats man har. Man ska dock inte underskatta den avsevärt bättre känslan och flexibiliteten en större oktav ger. För piano-fantasten rekommenderas ett 49-tangets bord som det minsta alternativet för en bra upplevelse men 61 varianter är definitivt där att föredra.

Fler Test