skydda dator mot åska – så skyddar du datorn

skydda dator mot åska

skydda dator mot åska – så skyddar du datorn

Åska är något som sker naturligt när naturen känner för det. Som de flesta vet, kan en för stark överspänning ifrån åskan slå ut elektronik. Så hur gör man för att skydda dator mot åska? I denna guide kommer vi att gå igenom några tips på vad du kan göra för att skydda datorn mot åska. 

Inlägget innehåller en annonslänk till webhallen.com

Tips för att skydda dator mot åska:

Tips 1, vilket är det mest självklara tipset. Är att dra ut sladdarna till din dator när åskan slår ner. Att hålla lite koll på väderprognosen kan vara räddningen för din elektronik. Att dra ut sladdarna är en billig försäkring och funkar alltid. 

Tips 2, Det är inte alltid man är hemma och kan dra ut sladdarna, men vad gör man då? Jo, man köper ett överspänningsskydd. Ett sådant skydd är billigt och stoppar all kraftig el att slå ut din dator. För att köpa produkten till höger tryck här, (webhallen.com).

skydd dator mot åska

Tips 3, Är att se till så att hushållet har ett åskledningsskydd. En åskledare fungerar så att en uppfångare tar upp åskan om den skulle slå mot ditt hushåll. Sedan skickar fångaren ner åskan nedåt i marken. Detta är ett väldigt gammalt men bra för att skydda dator mot åska. 

Vidare finns inledningsskydd att installera vilket ser till att alla ledningar har samma spänning, vilket skyddar mot spänningsvågor över de normala. Ett markspänningsskydd är också att föredra vilket skyddar mot nedslag runtom huset. 

Vad säger hemförsäkringen?

Har du mycket elektronik i hemmet kan det bli väldigt dyrt. Har du en mer omfattande hemförsäkring eller någon annan typ av försäkring för t.ex TV kan detta i vissa fall ersättas. Se över din hemförsäkring och fråga dem vad gäller datorer, robotgräsklippare och annan elektronik. Alltså behövs inte alltid skydd för att skydda datorn mot åska, utan en bra försäkring.

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »

Photo by Gabriel Tovar on Unsplash