BÄST I TEST

Bästa tangentbord för gaming 2021

Logitech G915 TKL

4.8/5

BÄST MIDRANGE

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

Xtrfy K4 RGB TKL

4.7/5

PREMIUM ALTERNATIV

Corsair Gaming K95 RGB

5/5

BÄSTA BUDGET

Corsair Gaming K55 Pro

4/5

Bästa Tangentbord För Gaming 2022

Ett bra tangentbord för gaming är en av de viktigaste delarna i en gaming setup. Det finns många bra tangentbord för gaming, men vilka är de bästa på marknaden just nu ? För många gamers är det självklara valet ett exakt Kailh Red bord, vissa trivs bra med membran och för andra ska makron & bra möjligheter till konfigurering prioriteras.

Tangentbord för gaming skiljer sig väldigt  mycket åt med olika config för olika spelstilar och smak. Att kategorisera tangentbord via sin mekanik är ändå en dealbreaker. Idag finns det mängder av olika typer och ”switchar” som det kallas. Switcharna skiljer sig ofta en hel del åt – allt från ljudnivå av trycket, känslan av trycket och tyngden av tangenten.

Men att köpa gaming-tangentbord har inte bara med val av switchar att göra. Du bör fundera innan om du vill ha ett trådbundet eller trådlös tangentbord. Ska du spela mycket MMO spel? Då kan programmeringsbara tangenter vara det viktigaste. Eller kanske du ska spela mycket FPS spel ? Idag är det väldigt populärt att ha ett mindre tangentbord av typ TKL för FPS spel där man kapat numpad och gjort bordet så minimalistiskt som möjligt.

Bästa Tangentbord För Gaming 2022

Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile

Bästa Tangentbord För Gaming 2022 - Trådlösa

Bästa tangentbord för gaming 2022

Logitech G915 TKL Tactile är företagets senaste bord som snabbt tagit ett duktigt grepp på konkurrenterna. Med specs som 1 ms trådlös kommunikation, upp till 40 timmars gibb på en laddning och lågprofilerade GL-brytare är G915 TKL Tactile ett tangentbord man gärna tar till game.

Designmässigt är bordet alltså ett TLK utan numerisk knappsats, ramen är byggd med en slitstark flygplansklassad aluminiumlegering , man visar alltså rätt omgående här vart skåpet ska stå – inget fusk, bara stenhård byggkvalité & Logictech tänk.

Logitech GL Tactile kommer med GL-brytare av typen lågprofil med 2 fästpunkter mot tangenten. Svaret är för att vara ett mekansiskt bord duktigt snabbt tack vare den låga profilen, utan att för den delen missa den typiska distinkta träffen vid ditt exakta gamer-bryt. 2,7 mm är total slaglängd medans bryt aktiveras vid 1,5 mm. Vill man nörda på allvar så krävs en aktiveringskraft på 50 g för att övermanna knappen. Går man bortom gaming så ger det även ett riktigt skönt bord för skrivande & annat datorpysslande.

Självklar kommer detta gaming-tangentbord med nya LIGHTSYNC RGB, anpassa effekten ner till varje enskild tangent om du vill göra egna special-lösningar. Annars finns såklart standardinställningar för respons synkat till vad som händer i spelet. Finliret sköts via eminenta programvaran Logitech G HUB. Direkt via bordet kan du spara 2 ljusprofiler för snabb aktivering & 3 makroprofiler.

En smart lösning för att ha koll på den trådlösa sändaren när bordet ska med till bortagibb är ett litet fack på bordets baksida där manicken kan placeras. Genomtänkt irl praktik där Logitech alltid lyckas ligga snäppet framför konkurrenterna. Vill du vara helt hundra på maximal respons och köra i trådat läge är det bara att hooka upp via Micro USB uttaget som sitter i anslutning till tangetbordets on/off knapp.

Med bordet kommer även en serie om 8 knappar placerade i bordets övre del avsedda för mediekontroll. Med gamer-glasögonen på kanske inte helt avgörande, men har man det knepigt med volymjustering via headset eller högtalare så sitter knapparna där.

Sammantaget tycker vi att Logitech G915 TKL är föstabordet för stabil gaming. Kvalité – Trevlig snabb lowprofile med rätt feel på brytet – Bra omdömmen & Recensioner – Omåttligt populär – Logitech. Ska man vara petig kan man alltid klaga på priset – men det får andra göra. Hemma hos oss äger detta bord 24/7 – Bäst i test & Bästa Trådlösa Gaming Tangentbord 2022.

Xtrfy K4 RGB TKL

Bästa Tangentbord För Gaming 2022 - Kabelansluten

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

K4 RGB TKL från Xtrfy är vårt givna val som bästa gaming tangentbord 2022 i midrange-klassen. K4 är ett mycket uppskattat tangentbord med ett riktigt bra pris för den kvalité man får. Bordet kommer med  Kailh Red brytare, en garanti för snabb och precis respons när den behövs som bäst.

K4:an har utmärkta N-key-rollover, inga missade tangent-tryck som på bord av sämre kvalité alltså. Polling rate ligger på fina 1000 Hz, dvs 1 000 möjliga input om vad som sker under en sekund på bordet – Riktigt bra specs för klassen.

Användare är mer än nöjda med detta prisvärda gamebord, med omdömen som ”Jag är sååå nöjd!” – ”Otroligt härligt tangentbord!” – ”Fantastiskt” – är det lätt att rekommendera Xtrfy K4 RGB TKL till Bästa Gaming Tangentbord 2021 i den kabelanslutna midrange-klassen. 

Specifikationer

88 tangenter.
100% anti-ghosting..
1000 Hz ultrapolling.
N-key rollover.
DIP lysdioder.
Sex-zon färganpassning.
Anpassning av tangenter & rgb direkt på bordet.
70 miljoner klicks hållbarhet.
2 m USB kabel.

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM

Bästa Tangentbord För Gaming 2022 - Kabelansluten Premium

K95 ifrån Corsair har vi satt som premium-alternativ till bästa gaming tangentbord 2021. K95 är ett väldigt anpassningsbart tangentbord som passar de flesta,  FPS spelarna har här en stor fördel med de snabba MX speed switcharna och MMO spelarna av de programmerbara knapparna

Cherry MX speed är snabba mekaniska brytare som reagerar distinkt vid tryck av tangenterna. Att ha bra mekaniska brytare är avgörande i spel där reaktionstid och reflexer är name of the game. Som top of the line bord har här de mekaniska tangenterna guldkontakt.

k95 har 100% Anti-ghosting med full N-key-rollover vilket gör att alla din tangenttryck blir registrerade. Inga irriterande släpningar med missclicks utan stabilt synkat med dina tangenttryck. Se bara till att hålla kaksmulorna borta så har du ett bord du kan lita på.

Specs:

Anslutning: Kabel USB
Switch (Brytare): Cherry MX Speed

 • Full RGB
 • N-key rollover.
 • Programmerbara makroknappar.
 • Multimediaknappar.
 • Scrollhjul.
 • Numpad.
 • Handledsstöd.
 • Teckenlayout: Nordisk
 • B: 465 mm D: 171 mm H: 36 mm
 • Vikt: 1324 g

Steelseries Apex Pro TKL

Bästa Tangentbord För Gaming 2022 - FPS Kabelansluten

Steelseries Apex Pro TKL är det bästa gaming tangentbordet för de som älskar FPS spel. Apex pro har extremt snabba omkopplare och enligt de själva ”världens bästa”, detta gör tangentbordet väldigt precist och bra till FPS spel. Omkopplarna är även anpassningsbara till din personliga smak

Istället för traditionella omkopplare använder sig Apex Pro utav sensorer, vilket resulterar i snabbare svarstider. I FPS spel och spel som CS:GO är reaktioner en av de viktigaste faktorerna för att vinna, och därför lämpar sig Apex Pro bäst för det. 

Givetvis har Apex Pro 100% anti-ghosting och kommer hålla i år framåt. Tangentbordet har en garanti på 100 miljoner klick tack vare att inte sensorer slits lika mycket som traditionella mekaniska omkopplare.  

Corsair Gaming K55 RGB Pro

Bästa gaming tangentbord 2022 midrange

Gaming tangentbord är ofta relativt dyra i inköp, därför har vi tagit med ett bra gaming -tangentbord som inte kostar mer än ett standardbord. Corsair k55 pro är enligt oss det bästa gaming tangentbord för en mindre peng. Tangentbordet är med sin membranteknik väldigt tyst och kommer med flera funktioner.

K55 pro är utrustat med en multimedia kontroller för att kunna styra musik direkt från tangentbordet. K55 har även 6 stycken programmeringsbara knappar, bra för MMO och kortkommandon. 

Vill du ha ett riktigt tyst & prisvärt tangentbord då är detta ett bra alternativ för en rimlig slant. Bästa Gaming Tangentbord 2022 i midrangeklassen.

Logitech G613 Wireless

Bästa Tangentbord För Gaming 2022 - Trådlös utmanare

Logitech G613 är ett bra prisvärt alternativ i klassen trådlösa gaming tangentbord. Med en trådlös teknik och latens på 1 ms är detta tangentbord fint responsivt och svarar snabbt på dina tangenttryck

Prisvärt Logitech bord med mekaniska Romer G brytare som ger snabba exakta tangenttryck. Populärt med bra betyg av gamers. Ett stabilt val för de som inte vill ladda in slanten som vinnaren kräver.

Ducky One 2 Mecha Mini RGB

Bästa gaming tangentbord 2022 - Bortamatch Kabelansluten

Att ha ett mindre tangentbord är givet för många, kanske du flyttar runt det mycket, tar med till LAN eller gillar helt enkelt simpelheten av att endast ha de nödvändigaste tangenterna. Ducky One 2 är tangentbordet vi satt som gör detta bäst. 

Cherry MX speed switchar är snabba switchar som presterar jämlika bra till de flesta spelen, och otroligt bra till FPS spel. Något som är unikt för detta tangentbord är Duckys sömlösa PBT double-shot keycaps. Dessa keycaps bidrar till bättre hållbarhet och tydligt bryt. 

Arrogant Sphere 4-i-1 RGB Gamingpaket

Fullt set med RGB

Knapert med pengar men i stort behov av nya prylar ? Här kommer ett bra fullt set med RGB-belysning till ett trevligt pris.

Mus

 • RGB-effekt
 • DPI-justering: 1200, 1600, 2400 och 3200.

Tangentbord

 • 105 fullstora tangenter med RGB-bakgrundsbelysning.
 • Justera ljusstyrka, färg och puls läge.
 • 26-key rollover (anti-ghosting) på de vanligaste tangenterna. 

Headset med mikrofon

 • Justerbart Band
 • Bra 40 mm-elementen.
 • Vinklingsbar mikrofon
 • Volymjustering på kabeln.

Matta

 • Belysning styrs via knapp på mattan.
 • Ansluts via USB.
 • 320x270x4 mm

Mission SG GGB 2.2 Gaming Package

Fullt set med RGB Budget

Knapert med pengar men i stort behov av nya prylar ? Här kommer ett fullt set med RGB-belysning för en mycket rimlig peng.

Tangentbord
10 st multimediaknappar
Anti-Ghosting
Kabellängd: 1,5 m

Mus
DPI: 1200/1600/2400/3200
5 knappar + DPI switch
Kabellängd: 1,5 m

Headset med mikrofon
40 mm högtalarelement.
Frekvensomfång: 20 Hz – 20,000 Hz.
Anslutning: USB / 3,5 mm.
Kabellängd: 2 m.

Matta: Tvättbar microfiber yta och sydda kanter.

[ratemypost]

Game On!