5 Bästa gaming tangentbord 2020

bästa gaming tangentbordet

5 Bästa gaming tangentbord 2020

Ett bra gaming tangentbord är en av de viktigaste delarna i en gaming setup. Tangentbordet är något vi använder till nästintill alla spel och aktiviteter vid datorn. Idag finns mängder av olika gaming tangentbord, men vilken är det bästa gaming tangentbord? För många är det bästa gamingtangentbordet mekaniskt, och för andra ska ergonomin prioriteras. Därför kommer vi i denna guide ta upp fem olika bra gaming tangentbord för att du ska hitta ditt perfekta.

Tangentbord skiljer sig otroligt mycket och därmed finns det en sort som passar alla. Att kategorisera tangentbord i mekaniska och ickemekaniska tangentbord är väldigt svårt. Idag finns det mängder av olika mekaniska typer och ”switchar” som det kallas. Switcharna skiljer sig ofta otroligt mycket, allt från ljudnivå av trycket, känslan av trycket och tyngden av tangenten. Så vilken tangentbords switch ska man välja? Eftersom att detta är en väldigt personlig sak rekommenderar vi att ni ser över våran guide på switchar här. 

Men att köpa gaming tangentbord har inte endast med switchar att göra. Du bör fundera innan om du vill ha ett trådbundet eller trådlös tangentbord. Ska du spela mycket MMO spel? Då kan programmeringsbara tangenter vara det viktigaste. Eller kanske du ska spela mycket FPS spel? Idag är det väldigt populärt att ha ett mindre tangentbord för FPS spel där man tagit bort en stor del av högra sidan av tangentbordet. 

En del av Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Bästa gaming tangentbordet

Bästa gamingtangentbord 2020:

Här är dem fem bästa gamingtangentborden 2020 utifrån 5 olika kriterier. Vi listar tangentborden varav ett som är det ”bästas gaming tangentbordet, ett trådlöst tangentbord, ett prisvänligt tangentbord, ett optimalt för FPS och ett för riktig fart i skrivandet och spelen. 

1. Corsair Gaming K95

Allmänt bästa gaming tangentbordet

gaming tangentbord
 • Cherry MX Speed Switchar
 • 6 programmeringsbara knappar
 • 100 % anti-ghosting
 • Anpassningsbar med ICUE
 • Passar de flesta

K95 ifrån Corsair har vi satt som det bästa gaming tangentbordet 2020. K95 är ett väldigt anpassningsbart tangentbord som passar de flesta,  FPS spelarna drar stor uppskattning till de snabba MX speed switcharna och MMO spelarna till de programmerinsbara knapparna. 

Cherry MX speed är snabba mekaniska brytare som reagerar snabbt vid tryck av tangenterna. Att ha bra mekaniska brytare är viktigt i spel där reaktionstid och reflexer är avgörande. Snabba switchar låter dig även skriva snabbare och lättare.

k95 har 100 % anti-ghosting vilket gör att alla din tangenttryck blir registrerade. Detta är väldigt viktigt där stegen eller siktet ska vara i fokus och helt synkat med dina tangenttryck. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

2. Steelseries Apex Pro

Bästa gaming tangentbord för FPS

bästa gamingtangentbord för FPS
 • Garanti för 100 miljoner tangenttryck
 • mekaniska aktiveringsomkopplare
 • 100 % anti-ghosting
 • Smart OLED-Display
 • Bra kvalité

Steelseries Apex Pro är det bästa gaming tangentbordet för de som älskar FPS spel. Apex pro har extremt snabba omkopplare och enligt de själva ”världens bästa”, detta gör tangentbordet väldigt precist och bra till FPS spel. Omkopplarna är även anpassningsbara till ens personliga smak. 

Istället för traditionella omkopplare använder sig Apex Pro utav sensorer, vilket resulterar i snabbare svarstider. I FPS spel och spel som CS:GO är reaktioner en av de viktigaste faktorerna för att vinna, och därför lämpar sig Apex Pro bäst för det. 

Givetvis har Apex Pro 100% anti-ghosting och kommer hålla i år framåt. Tangentbordet har en garanti på 100 miljoner klick tack vare att inte sensorer slits lika mycket som traditionella mekaniska omkopplare.  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

3. Corsair Gaming K55 RGB

Bästa prisvänligare gaming tangentbord

billigt alternativ
 • 6 dedikerade makrotangenter
 • anti-ghosting
 • Väldigt tyst
 • Multimediakontroller
 • Bästa billiga alternativet

Gaming tangentbord är ofta väldigt dyra i inköp, därför har vi tagit med ett bra gamingtangentbord som inte kostar en förmögenhet. Corsair k55 är enligt oss det bästa gaming tangentbord för en mindre peng. Tangentbordet är tyvär inte mekaniskt, men väldigt tyst och kommer med flera funktioner.

K55 är utrustat med en multimediakontroller för att kunna styra musik direkt från tangentbordet, vilket gör att du kan t.ex pausa musiken utan att lämna spelet. K55 har även 6 stycken programmerinsbara knappar, bra för MMO och kortkommandon. 

Mekaniskt tangentbord är inte för alla, många vill ha tysta tangentbord och då är detta ett bra alternativ, som även är billigare en mekaniska tangentbord. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

4. Logitech G613 Wireless

Bästa trådlösa gaming tangentbordet 

bästa trådlösa gamingtangentbord
 • Mekaniska Romer-G-brytare
 • 6 st programmerbara knappar
 • Trådlöst
 • Upp till 18 månader batteritid
 • latens på låga 1 ms

Logitech G613 är det tangentbord som vi klassar som det bästa trådlösa gaming tangentbordet. Med en trådlös teknik och latens på 1 ms är detta tangentbord otroligt responsivt och svarar snabbt på dina tangenttryck. 

Många vill ha ett trådlöst tangentbord för enkelheten och den sladdfria känslan och looken, men oftast finns ett problem. Batteritiden, detta är dock ingen fara med G613 eftersom att tangentbordet har upp till 18 månader batteritid. 

En annan faktor som har gjort gamers rädda för att köpa trådlösa tangentbord är att oftast är trådlösa tangentbord membran knappar. Detta tangentbord har dock mekaniska Romer G brytare som ger snabba tangenttryck.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

5. Ducky One 2 Mecha Mini RGB

Bästa tournament gaming tangentbord

bästa gamingtangentbord
 • MX speed switchar
 • Extremt portabel
 • Endast de viktigaste tangenterna
 • PBT double-shot keycaps

Att ha ett mindre tangentbord är givet för många, kanske du flyttar runt det mycket, tar med till LAN eller gillar helt enkelt simpelheten av att endast ha de nödvändigaste tangenterna. Ducky One 2 är tangentbordet vi satt som gör detta bäst. 

Cherry MX speed switchar är snabba switchar som presterar jämlika bra till de flesta spelen, och otroligt bra till FPS spel. Något som är unikt för detta tangentbord är Duckys sömlösa PBT double-shot keycaps. Dessa keycaps bidrar till bättre hållbarhet och skriftupplevelse. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Läs fler artiklar:

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »
bästa subwoofer
Köptips

bästa subwoofer 2020

För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste

Läs mer »
Bästa multiroom högtalare
Köptips

Bästa multiroom högtalare

En multiroom högtalare är ett trådlöst högtalarnätverk som utgörs av en eller flera högtalare i varje rum. Detta gör att man kan lyssna på musik

Läs mer »