BÄST I TEST

Bästa Gaming Tangentbord 2021

Logitech G915 TKL

4.8/5

BÄST MIDRANGE

Bästa Gaming Tangentbord 2021

Xtrfy K4 RGB TKL

4.7/5

PREMIUM ALTERNATIV

Bästa gaming tangentbord 2020

Corsair Gaming K95 RGB

4.4/5

BÄSTA BUDGET

Bästa gaming tangentbord 2020

Corsair Gaming K55 RGB

3.5/5

Bästa Gaming Tangentbord 2021

Ett bra gaming tangentbord är en av de viktigaste delarna i en gaming setup. Det finns många bra tangentbord för gaming, men vilka är de bästa på marknaden just nu ? För många gamers är det självklara valet ett exakt mekaniskt tangentbord, vissa trivs bra med membran och för andra ska makron & bra möjligheter till konfigurering prioriteras.

Tangentbord för gaming skiljer sig väldigt  mycket åt med olika config för olika spelstilar och smak. Att kategorisera tangentbord i mekaniska och membran tangentbord är ändå en dealbreaker. Idag finns det mängder av olika mekaniska typer och ”switchar” som det kallas. Switcharna skiljer sig ofta en hel del åt – allt från ljudnivå av trycket, känslan av trycket och tyngden av tangenten.

Men att köpa gaming tangentbord har inte bara med val av switchar att göra. Du bör fundera innan om du vill ha ett trådbundet eller trådlös tangentbord. Ska du spela mycket MMO spel? Då kan programmeringsbara tangenter vara det viktigaste. Eller kanske du ska spela mycket FPS spel ? Idag är det väldigt populärt att ha ett mindre tangentbord av typ TKL för FPS spel där man kapat numpad och gjort bordet så minimalistiskt som möjligt.

Bästa gamingtangentbord 2021

Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile

Bästa gaming tangentbord 2021

Logitech G915 TKL Tactile är företagets senaste bord som snabbt tagit ett duktigt grepp på konkurrenterna. Med specs som 1 ms trådlös kommunikation, upp till 40 timmars gibb på en laddning och lågprofilerade GL-brytare är G915 TKL Tactile ett bord man gärna hämtar hem.

Designmässigt är bordet alltså ett TLK utan numerisk knappsats, ramen är byggd med en slitstark flygplansklassad aluminiumlegering , man visar alltså rätt omgående här vart skåpet ska stå – inget fusk, bara stenhård byggkvalité & Logictech tänk.

Logitech GL Tactile kommer med GL-brytare av typen lågprofil med 2 fästpunkter mot tangenten. Svaret är för att vara ett mekansiskt bord duktigt snabbt tack vare den låga profilen, utan att för den delen missa den typiska distinkta träffen vid ditt exakta gamer-bryt. 2,7 mm är total slaglängd medans bryt aktiveras vid 1,5 mm. Vill man nörda på allvar så krävs en aktiveringskraft på 50 g för att övermanna knappen. Går man bortom gaming så ger det även ett riktigt skönt bord för skrivande & annat datorpysslande.

Självklar kommer modellen med beprövade LIGHTSYNC RGB, anpassa effekten ner till varje enskild tangent om du vill göra egna special-lösningar. Annars finns såklart standardinställningar för respons synkat till vad som händer i spelet. Finliret sköts via eminenta programvaran Logitech G HUB. Direkt via bordet kan du spara 2 ljusprofiler för snabb aktivering & 3 makroprofiler.

En smart lösning för att ha koll på den trådlösa sändaren när bordet ska med till bortagibb är ett litet fack på bordets baksida där manicken kan placeras. Genomtänkt irl praktik där Logitech alltid lyckas ligga snäppet framför konkurrenterna. Vill du vara helt hundra på maximal respons och köra i trådat läge är det bara att hooka upp via Micro USB uttaget som sitter i anslutning till tangetbordets on/off knapp.

Med bordet kommer även en serie om 8 knappar placerade i bordets övre del avsedda för mediekontroll. Med gamer-glasögonen på kanske inte helt avgörande, men har man det knepigt med volymjustering via headset eller högtalare så sitter knapparna där.

Sammantaget tycker vi att Logitech G915 TKL är föstabordet för stabil gaming. Kvalité – Trevlig snabb lowprofile med rätt feel på brytet – Bra omdömmen & Recensioner – Omåttligt populär – Logitech. Ska man vara petig kan man alltid klaga på priset – men det får andra göra. Hemma hos oss äger detta bord 24/7 – Bäst i test & Bästa Gaming Tangentbord 2021.

Xtrfy K4 RGB TKL

Prisvärde - bästa gaming tangentbord 2021

Bästa gaming tangentbord 2020

K4 RGB TKL från Xtrfy är vårt givna val som bästa gaming tangentbord 2021 i midrange-klassen. K4 är ett mycket uppskattat tangentbord med ett riktigt bra pris för den kvalité man får. Bordet kommer med mekaniska Kailh Red brytare, en garanti för snabb och precis respons när den behövs som bäst.

K4:an har utmärkta N-key-rollover, inga missade tangent-tryck som på bord av sämre kvalité alltså. Polling rate ligger på fina 1000 Hz, dvs 1 000 möjliga input om vad som sker under en sekund på bordet – Riktigt bra specs för klassen.

Användare är mer än nöjda med detta prisvärda gamebord, med omdömen som ”Jag är sååå nöjd!” – ”Otroligt härligt tangentbord!” – ”Fantastiskt” – är det lätt att rekommendera Xtrfy K4 RGB TKL till Bästa Gaming Tangentbord 2021 i midrange-klassen. 

Specifikationer

88 tangenter.
100% anti-ghosting..
1000 Hz ultrapolling.
N-key rollover.
DIP lysdioder.
Sex-zon färganpassning.
Anpassning av tangenter & rgb direkt på bordet.
70 miljoner klicks hållbarhet.
2 m USB kabel.

Trådlös gaming-hörlur corsair

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM

Premium gaming tangentbord 2021

Bästa Gaming Tangentbord 2021

K95 ifrån Corsair har vi satt som premium-alternativ till bästa gaming tangentbord 2021. K95 är ett väldigt anpassningsbart tangentbord som passar de flesta,  FPS spelarna har här en stor fördel med de snabba MX speed switcharna och MMO spelarna av de programmerbara knapparna

Cherry MX speed är snabba mekaniska brytare som reagerar distinkt vid tryck av tangenterna. Att ha bra mekaniska brytare är avgörande i spel där reaktionstid och reflexer är name of the game. Som top of the line bord har här de mekaniska tangenterna guldkontakt.

k95 har 100% Anti-ghosting med full N-key-rollover vilket gör att alla din tangenttryck blir registrerade. Inga irriterande släpningar med missclicks utan stabilt synkat med dina tangenttryck. Se bara till att hålla kaksmulorna borta så har du ett bord du kan lita på.

Specs:

Anslutning: Kabel USB
Switch (Brytare): Cherry MX Speed

 • Full RGB
 • N-key rollover.
 • Programmerbara makroknappar.
 • Multimediaknappar.
 • Scrollhjul.
 • Numpad.
 • Handledsstöd.
 • Teckenlayout: Nordisk
 • B: 465 mm D: 171 mm H: 36 mm
 • Vikt: 1324 g

Steelseries Apex Pro

Bästa gaming tangentbord för FPS 2021

Steelseries Apex Pro är det bästa gaming tangentbordet för de som älskar FPS spel. Apex pro har extremt snabba omkopplare och enligt de själva ”världens bästa”, detta gör tangentbordet väldigt precist och bra till FPS spel. Omkopplarna är även anpassningsbara till ens personliga smak

Istället för traditionella omkopplare använder sig Apex Pro utav sensorer, vilket resulterar i snabbare svarstider. I FPS spel och spel som CS:GO är reaktioner en av de viktigaste faktorerna för att vinna, och därför lämpar sig Apex Pro bäst för det. 

Givetvis har Apex Pro 100% anti-ghosting och kommer hålla i år framåt. Tangentbordet har en garanti på 100 miljoner klick tack vare att inte sensorer slits lika mycket som traditionella mekaniska omkopplare.  

Trådlös gaming-hörlur corsair

Corsair Gaming K55 RGB

Bästa budget gaming tangentbord 2021

Gaming tangentbord är ofta väldigt dyra i inköp, därför har vi tagit med ett bra gamingtangentbord som inte kostar mer än ett standardbord. Corsair k55 är enligt oss det bästa gaming tangentbord för en mindre peng. Tangentbordet är tyvär inte mekaniskt, men väldigt tyst och kommer med flera funktioner.

K55 är utrustat med en multimediakontroller för att kunna styra musik direkt från tangentbordet, vilket gör att du kan t.ex pausa musiken utan att lämna spelet. K55 har även 6 stycken programmerinsbara knappar, bra för MMO och kortkommandon. 

Mekaniskt tangentbord är inte för alla, många vill ha tysta tangentbord och då är detta ett bra alternativ för en rimlig slant.

Trådlös utmanare gaming tangentbord 2021

Logitech G613 Wireless

Logitech G613 är ett bra prisvärt alternativ i klassen trådlösa gaming tangentbord. Med en trådlös teknik och latens på 1 ms är detta tangentbord fint responsivt och svarar snabbt på dina tangenttryck

Prisvärt Logitech bord med mekaniska Romer G brytare som ger snabba exakta tangenttryck. Populärt med bra betyg av gamers. Ett stabilt val för de som inte vill ladda in slanten som vinnaren kräver.

Ducky One 2 Mecha Mini RGB

Bästa tournament gaming tangentbord 2021

Att ha ett mindre tangentbord är givet för många, kanske du flyttar runt det mycket, tar med till LAN eller gillar helt enkelt simpelheten av att endast ha de nödvändigaste tangenterna. Ducky One 2 är tangentbordet vi satt som gör detta bäst. 

Cherry MX speed switchar är snabba switchar som presterar jämlika bra till de flesta spelen, och otroligt bra till FPS spel. Något som är unikt för detta tangentbord är Duckys sömlösa PBT double-shot keycaps. Dessa keycaps bidrar till bättre hållbarhet och skriftupplevelse. 

Arrogant Sphere 4-i-1 RGB Gamingpaket

Fullt set med RGB

Knapert med pengar men i stort behov av nya prylar ? Här kommer ett bra fullt set med RGB-belysning till ett trevligt pris.

Tangentbord

 • 105 fullstora tangenter med RGB-bakgrundsbelysning.
 • Justera ljusstyrka, färg och puls läge.
 • 26-key rollover (anti-ghosting) på de vanligaste tangenterna. 

Gamingmus

 • RGB-effekt
 • DPI-justering: 1200, 1600, 2400 och 3200.

Gamingheadset med mikrofon

 • Justerbart Band
 • Bra 40 mm-elementen.
 • Vinklingsbar mikrofon
 • Volymjustering på kabeln.

Musmatta

 • Belysning styrs via knapp på musmattan.
 • Ansluts via USB.
 • 320x270x4 mm

Mission SG GGB 2.2 Gaming Package

Fullt set med RGB Budget

Knapert med pengar men i stort behov av nya prylar ? Här kommer ett fullt set med RGB-belysning för en mycket rimlig peng.

Tangentbord
10 st multimediaknappar
Anti-Ghosting
Kabellängd: 1,5 m

Gamingmus
DPI: 1200/1600/2400/3200
5 knappar + DPI switch
Kabellängd: 1,5 m

Gamingheadset med mikrofon
40 mm högtalarelement
Frekvensomfång: 20 Hz – 20,000 Hz
Anslutning: USB / 3,5 mm
Kabellängd: 2 m

Musmatta: Tvättbar
Microfiber-yta och sydda kanter

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 14

Game On!

Mer att kolla in

Köptips

Bästa standard dator 2021: 4 bra datorer

BÄST I TEST Apple Apple iMac  4.8/5 BÄST I TEST PC HP All-in-One 27  4.5/5 BUDGET Acer Aspire XC-830  4/5 SMIDIG APPLE Apple Mac Mini 2020  4.8/5 Bästa standard dator 2021 Är du trött på den gamla ännu tröttare datorn ?  I denna guide listar vi bästa standard dator 2021 utifrån

Läs mer »
Bästa 4g-router 2020
Köptips

Bästa 4g-router 2021

BÄSTA 4G-ROUTER 2020 Netgear Nighthawk M1  4.8/5 PREMIUM Netgear Nighthawk M2  4.8/5 MIDRANGE TP-Link M7350  4.5/5 KOMBO TP-link Archer MR600  4.6/5 BÄSTA 4G-ROUTER 2021 Bästa 4G-Router 2021 Netgear Nighthawk M1 Bästa 4G-Router 2021 Föregående Nästa Bra hastighet Bra batteritid Möjligt ansluta extern antenn Går inte att låsa till enbart 4G Specs:

Läs mer »
Köptips

Bästa Gamingratt 2021

BÄSTA GAMINGRATT 2021 Logitech G29/G920  4.8/5 G29 – PC/PS5/PS4 G920 – PC/XBOX ONE PREMIUM Logitech G923  4.8/5 G923 – PC/PS5/PS4 G923 – PC/XBOX ONE MIDRANGE Thrustmaster T150 RS  4.5/5 PC/PS5/PS4 BUDGET HORI Racing Wheel  3.8/5 PC/PS5/PS4 PC/XBOX ONE NINTENDO Bästa Gamingratt 2021 Vi tittar på de populäraste valen av bästa Gamingratt

Läs mer »
Bästa Router 2020
Köptips

Bästa Router 2021 – 4 Populära i Test | PCKungen

BÄST ROUTER 2020 Asus ZenWiFi AX XT8  4.8/5 ALTERNATIV Asus RT-AX58U  4.5/5 BUDGET Wi-Fi 6 TP-Link Archer AX1500  3.8/5 STABIL ASUS RT-AC68U  3.6/5 Bästa Router 2021 Vi tittar på de populäraste och bästa routers modellerna för att hitta bästa router 2021. Vill man ta sej en virtuell titt ut i stora

Läs mer »
Bästa SSD 2020
Köptips

Bästa SSD 2021

BÄSTA SSD 2021 Samsung 860 EVO Serie  4.7/5 SNABB & PRISVÄRD Crusial MX 500 Serie  4.3/5 BRA PRIS/GB Samsung 870 QVO Serie  4.8/5 TLC FLASH Gigabyte ATA-600 Serie  4/5 Bästa SSD 2021 Vi tittar på de populäraste och bästa SSD diskarna 2021. Vi rankar efter pris per MB, hastigheter, hållbarhet och

Läs mer »
image credit tp-link - Bästa Mesh Router 2020
Nyheter

Bästa Mesh-Router 2021 – Test: 4 Bra Val

Bästa Mesh-Router 2021 Asus ZenWiFi AX XT8  4.8/5 Bästa Mesh 3 Node TP-Link Deco X60  4.5/5 Bästa Mesh Midclass TP-Link Deco M9 Plus  4.4/5 Bästa Mesh Budget TP-Link Deco M4  4/5 Bästa Mesh-Router 2021 Mesh router system blir allt populärare alltefter som priserna på mesh-router nätverk har landat på lite mer

Läs mer »
Bästa tv 2020 gaming
Köptips

Bäst Tv 2021 Gaming

BÄST I TEST LG OLED GX  4.8/5 PRISVÄRD LG OLED CX  4.7/5 BÄSTA Q-LED Samsung QLED Q80T  4.3/5 BÄSTA BUDGET Samsung QLED Q60T  4/5 Bäst Tv 2021 Gaming Gaming på tv är minst sagt populärt – fattas bara. De nya tv panelerna är inte bara stora – de levererar numer även

Läs mer »
Bästa nätaggregat 2020
Nyheter

Nätaggregat – Gaming

BÄST I TEST 2021 Corsair RMX V2 Series  5/5 OLED & RGB – GAMESTYLE Asus ROG Thor Series  4.8/5 BUDGET Kolink Core Series  4/5 Bästa Nätaggregat 2021 Vi tittar på de populäraste och bästa nätaggregat 2021. Datorer behöver ström som alla vet och det är nätaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför

Läs mer »
smart gaming - ergonomi
Guider

Gaming Ergonomi

Smart Gaming – Ergonomi Tips för bättre ergonomi framför datorn Smart gaming – ergonomi. Har du haft ont i nacken eller ryggen efter en lång gamekväll ? Spenderas för mycket tid vid datorn med fel hållning kommer värk i kroppen som ett brev från posten. Att sitta bra framför skärmen är inte bara viktigt för

Läs mer »