BÄST I TEST

Bästa gaming tangentbord 2020

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM

4.5/5

BÄST FÖR FPS

Bästa gaming tangentbord 2020

Steelseries Apex Pro​

4.4/5

BILLIG

Bästa gaming tangentbord 2020

Corsair Gaming K55 RGB

3.5/5

TRÅDLÖST

Bästa gaming tangentbord 2020

Logitech G613 Wireless​

3.5/5

Bästa Gaming Tangentbord 2020

Ett bra gaming tangentbord är en av de viktigaste delarna i en gaming setup. Vårt test 2020 visar att idag finns många bra bord, men vilket är bästa gaming tangentbord 2020 ? För många är det bästa gaming-tangentbordet mekaniskt, och för andra ska ergonomin prioriteras. Därför kommer vi i denna guide ta upp fem olika bra gaming tangentbord för att du ska hitta ditt perfekta.

Tangentbord skiljer sig väldigt  mycket åt och med olika config för olika spelstilar och smak. Att kategorisera tangentbord i mekaniska och icke-mekaniska tangentbord är väldigt svårt. Idag finns det mängder av olika mekaniska typer och ”switchar” som det kallas. Switcharna skiljer sig ofta en hel del åt – allt från ljudnivå av trycket, känslan av trycket och tyngden av tangenten. Så vilken tangentbords switch ska man välja? Eftersom att detta är en väldigt personlig sak rekommenderar vi att ni ser över våran guide på switchar här.

Men att köpa gaming tangentbord har inte bara med val av switchar att göra. Du bör fundera innan om du vill ha ett trådbundet eller trådlös tangentbord. Ska du spela mycket MMO spel? Då kan programmeringsbara tangenter vara det viktigaste. Eller kanske du ska spela mycket FPS spel ? Idag är det väldigt populärt att ha ett mindre tangentbord för FPS spel där man kapat numpad och gjort bordet så minimalistiskt som möjligt.

Bästa gamingtangentbord 2020:

Trådlös gaming-hörlur corsair

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM

Allmänt bästa gaming tangentbord 2020

Bästa Gaming Tangentbord 2020

K95 ifrån Corsair har vi satt som bästa gaming tangentbord 2020. K95 är ett väldigt anpassningsbart tangentbord som passar de flesta,  FPS spelarna drar stor uppskattning till de snabba MX speed switcharna och MMO spelarna till de programmerinsbara knapparna. 

Cherry MX speed är snabba mekaniska brytare som reagerar snabbt vid tryck av tangenterna. Att ha bra mekaniska brytare är viktigt i spel där reaktionstid och reflexer är avgörande. Snabba switchar låter dig även skriva snabbare och lättare.

k95 har 100 % anti-ghosting vilket gör att alla din tangenttryck blir registrerade. Detta är väldigt viktigt där stegen eller siktet ska vara i fokus och helt synkat med dina tangenttryck. 

Steelseries Apex Pro

Bästa gaming tangentbord för FPS

Bästa Gaming Tangentbord 2020

Steelseries Apex Pro är det bästa gaming tangentbordet för de som älskar FPS spel. Apex pro har extremt snabba omkopplare och enligt de själva ”världens bästa”, detta gör tangentbordet väldigt precist och bra till FPS spel. Omkopplarna är även anpassningsbara till ens personliga smak. 

Istället för traditionella omkopplare använder sig Apex Pro utav sensorer, vilket resulterar i snabbare svarstider. I FPS spel och spel som CS:GO är reaktioner en av de viktigaste faktorerna för att vinna, och därför lämpar sig Apex Pro bäst för det. 

Givetvis har Apex Pro 100% anti-ghosting och kommer hålla i år framåt. Tangentbordet har en garanti på 100 miljoner klick tack vare att inte sensorer slits lika mycket som traditionella mekaniska omkopplare.  

Trådlös gaming-hörlur corsair

Corsair Gaming K55 RGB

Bästa prisvänligare gaming tangentbord

Bästa Gaming Tangentbord 2020

Gaming tangentbord är ofta väldigt dyra i inköp, därför har vi tagit med ett bra gamingtangentbord som inte kostar en förmögenhet. Corsair k55 är enligt oss det bästa gaming tangentbord för en mindre peng. Tangentbordet är tyvär inte mekaniskt, men väldigt tyst och kommer med flera funktioner.

K55 är utrustat med en multimediakontroller för att kunna styra musik direkt från tangentbordet, vilket gör att du kan t.ex pausa musiken utan att lämna spelet. K55 har även 6 stycken programmerinsbara knappar, bra för MMO och kortkommandon. 

Mekaniskt tangentbord är inte för alla, många vill ha tysta tangentbord och då är detta ett bra alternativ, som även är billigare en mekaniska tangentbord. 

Logitech G613 Wireless

Bästa trådlösa gaming tangentbordet 

bästa trådlösa gamingtangentbord

Logitech G613 är det tangentbord som vi klassar som det bästa trådlösa gaming tangentbordet. Med en trådlös teknik och latens på 1 ms är detta tangentbord otroligt responsivt och svarar snabbt på dina tangenttryck. 

Många vill ha ett trådlöst tangentbord för enkelheten och den sladdfria känslan och looken, men oftast finns ett problem. Batteritiden, detta är dock ingen fara med G613 eftersom att tangentbordet har upp till 18 månader batteritid. 

En annan faktor som har gjort gamers rädda för att köpa trådlösa tangentbord är att oftast är trådlösa tangentbord membran knappar. Detta tangentbord har dock mekaniska Romer G brytare som ger snabba tangenttryck.

Ducky One 2 Mecha Mini RGB

Bästa tournament gaming tangentbord

bästa gamingtangentbord

Att ha ett mindre tangentbord är givet för många, kanske du flyttar runt det mycket, tar med till LAN eller gillar helt enkelt simpelheten av att endast ha de nödvändigaste tangenterna. Ducky One 2 är tangentbordet vi satt som gör detta bäst. 

Cherry MX speed switchar är snabba switchar som presterar jämlika bra till de flesta spelen, och otroligt bra till FPS spel. Något som är unikt för detta tangentbord är Duckys sömlösa PBT double-shot keycaps. Dessa keycaps bidrar till bättre hållbarhet och skriftupplevelse. 

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 7

Läs fler artiklar:

Bästa SSD 2020
Köptips

Bästa SSD 2020

BÄSTA SSD 2020 Samsung 860 EVO Serie  4.4/5 SNABB & PRISVÄRD Crusial MX 500 Serie  4/5 BRA PRIS/GB Samsung 870 QVO Serie  4.8/5 TLC FLASH Gigabyte ATA-600 Serie  4/5 Bästa SSD 2020 – Bäst lagring per krona Vi tittar på de populäraste och bästa SSD diskarna 2020. Vi rankar efter pris

Läs mer »
image credit tp-link - Bästa Mesh Router 2020
Nyheter

Bästa Mesh Router 2020 – Test: 4 Bra Val

Bästa Mesh Router 2020 Asus ZenWiFi AX XT8  4.8/5 Bästa Mesh 3 Node TP-Link Deco X60  4.5/5 Bästa Mesh Midclass TP-Link Deco M9 Plus  4.4/5 Bästa Mesh Budget TP-Link Deco M4  4/5 Bästa Mesh Router 2020 – Test: 4 Bra Val Mesh router system blir allt populärare alltefter som priserna på

Läs mer »
Bästa tv 2020 gaming
Köptips

Bäst Tv 2020 Gaming

BÄST I TEST LG OLED GX Series  4.8/5 PRISVÄRD LG OLED CX Series  4.7/5 BÄSTA Q-LED Samsung QLED Q80T Series  4.1/5 BÄSTA BUDGET Samsung QLED Q60T Series  3.5/5 Bäst Tv 2020 Gaming Bäst Tv 2020 Gaming. Gaming på tv är minst sagt populärt – fattas bara. De nya tv panelerna är

Läs mer »
Bästa nätaggregat 2020
Nyheter

Nätaggregat – Gaming

BÄST I TEST Corsair RMX V2 Series  4.5/5 OLED & RGB – GAMESTYLE Asus ROG Thor Series  4.4/5 BUDGET Kolink Core Series  3.5/5 Bästa nätaggregat 2020 Vi tittar på de populäraste och bästa nätaggregat 2020. Datorer behöver ström som alla vet och det är nätaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför ofta

Läs mer »
smart gaming - ergonomi
Guider

Gaming Ergonomi

Smart Gaming – Ergonomi Tips för bättre ergonomi framför datorn Smart gaming – ergonomi. Har du haft ont i nacken eller ryggen efter en lång gamekväll ? Spenderas för mycket tid vid datorn med fel hållning kommer värk i kroppen som ett brev från posten. Att sitta bra framför skärmen är inte bara viktigt för

Läs mer »
bästa laptop
Köptips

Bästa laptop 2020

BÄST I TEST Dell XPS 13​  4.5/5 PRISVÄRD Apple Macbook Air 13​  3.5/5 PRISVÄRD GAMING HP Omen 15-EK0006no​  4.4/5 BÄSTA BUDGET Lenovo Ideapad​  3.5/5 Bästa Laptop 2020 I denna guide kommer vi att gå igenom laptop-alternativ som enligt oss är bra val i sina olika prisklasser och utifrån vad som laptopen

Läs mer »
playstation 5
Nyheter

Playstation 5 – Bästa Tv-spel Konsol 2020

Playstation 5 – Bästa Tv-spel Konsol 2020 Sonys nya konsol Playstation 5 är runt hörnet att släppas, men vad vet vi än så länge om den nya konsolen? I denna artikel kommer att vi gå igenom de vi vet än så länge om den nya konsolen.  Innehållsförteckning Playstation 5 – Bästa Tv-spel Konsol 2020 Den

Läs mer »
bästa trådlösa gaming headset
Köptips

Bästa trådlösa gaming headset

BÄST I TEST SteelSeries Arctis 7 2019 Edition  4.5/5 7.1 LJUD Corsair Void RGB Elite​  4.4/5 GRYM BATTERITID HyperX Cloud Flight S  3.5/5 PRISVÄRD Corsair Gaming HS70 Pro​  3.5/5 Bästa Trådlösa Gaming headset 2020 Test bästa trådlösa gaming headset 2020. Vi alla vet det redan, ett trådlöst gaming-headset har mer komfort

Läs mer »