Bästa 4G-Router

Bästa 4G-Router 2023

BÄST I TEST

4G-Router Bäst i test 2023
Netgear Nighthawk M1
Från 3 790 kr
I samarbete med price logo

PREMIUM

4g-Router Premium bäst i test 2023
Netgear Nighthawk M2
Från 4 735 kr
I samarbete med price logo

BUDGET

Bästa 4G modem2023 budget
D-Link DWR-932
Från 525 kr
I samarbete med price logo

Netgear Nighthawk M1 - 4G-Router Bäst i test 2023

4G-Router Bäst i test 2023

Bästa 4G-Router 2023 – MR1100 är en produkt som levererar allt och lite till. Med Netgear Nighthawk MR1100 får du ett komplett paket som ger dig snabba hastigheter utan avbrott.

Minimalistisk design som smälter in i hemmet, och samtidigt är lätt att packa i resväskan eller ryggsäcken. En av de viktigaste egenskaperna för en produkt av denna typ är batteritiden, och du får här ett batteri som håller för fina 24 timmars användning.

Förutom att koppla upp ett mobilt bredband via mobilnätet, går det även att ansluta via annat WiFi eller direkt via modellens ethernet port. Mängden av olika alternativ för uppkoppling ger här ett bra mervärde. Du får även tillgång till en mängd olika säkerhets-alternativ, exempelvis en brandvägg, filtrering av portar, samt självklart ett krypterat nätverk med säkert lösenord.

Alla vet att det kan vara hyfsat osmidigt att behöva förlita dig på offentliga Wi-Fi medans man är ute och reser. Det kan såklart även utgöra en säkerhetsrisk, då det inte går att veta vilka som har tillgång till nätverket du är uppkopplad på. Med lite otur kan en hackare relativt lätt få tillgång till din information, inte riktigt vad man tänkt sej kanske.

LCD-skärm

Framtill på routern finns en 2.4 tum stor LCD-skärm, där du kan se relevant information om överföringshastighet, anslutna enheter och mycket mer. Du kan även koppla till annat Wi-Fi nät och låta din enhet agera som repeater.

Med Netgear Nighthawk MR1100 kan du på ett smidigt och säkert sätt koppla alla dina enheter till din mobila hotspot var du än befinner dig. Vårt toppval som 4G-Router Bäst i test 2023.

Från 3 790 kr
I samarbete med price logo
4G Router 2023

Netgear Nighthawk M2 - 4G Router Premium

4g-Router Premium bäst i test 2023

Bästa 4G-Router 2023 Premium – Netgear Nighthawk M2 är den uppgraderade versionen av Netgear Nighthawk M1, och erbjuder dig vassare specifikationer till ett något dyrare pris. Anslut upp till 20 olika enheter till ditt mobila nät, och njut av film och social media under företags/familjeresan. Här finns kapacitet upp till imponerande 2 Gbit/s.

Koppla alla dina enheter och dessutom vännernas enheter till Nighthawk M2, för en smidig & laggfri åtkomst till nätet. Modellen kommer med de bästa specifikatinerna vad gäller mobilt bredband  och är  idag troligen den bästa 4G-routern 2022 som finns på marknaden.

Via pekskärmen mitt på produkten kan du ändra på inställningarna, koppla till annat WiFi, och mycket mer. Batteriet räcker dessutom i upp till 24 timmar, även om du använder routern hela dagen. Detta är en snygg, användarvänlig, och extremt praktisk produkt, men det är även inte överraskande den dyraste lösningen av mobilt bredband på denna lista.

 Streama via USB

Har du filmer och dylikt på ett USB-minne eller en extern hårddisk kan du streama dessa till alla anslutna enheter. Du kan alltså njuta av videor på resan på valfri enhet, vare sig det är mobilen, surfplattan, eller datorn.

Netgear Nighthawk M2 passar utmärkt under företagsresor. Hela teamet kan ansluta sig till ett säkert och pålitligt WiFi utan problem, med  ner hastigheter på upp till 2 Gbps och upp hastighet på 150 Mbps är modellen tveklöst top of the line.

Från 4 735 kr
I samarbete med price logo

TP-Link M7350 - 4G-Router Bästa Midrange

TP-Link-M7350 4G-Router

När du behöver en pålitlig produkt med enkel uppkoppling kan du inte gå fel med en produkt från TP-Link. TP-Link är en av de mest välrenommerade märkena i denna produktkategori, och erbjuder alltid prisvärda produkter. 4-G-routern TP-Link M7350 är inget undantag, och du får här en produkt som gör det enkelt att få bra täckning med rimliga hastigheter.

Tack vare den avancerade LTE Cat.4-teknologin har TP-Link gjort det enkelt att ha ett säkert och pålitligt internet oavsett var i världen du befinner dig. Ta med dig denna router till hotellet, kontoret, sommarhuset och återvänd sedan med den för hemmabruk.

Produkten kan leverera Wi-Fi på upp till 150 Mbps nedströms och ladda upp i 50 Mbps hastighet via sitt 802.11n protokoll och kommer även med en säker WPA 2 -PSK kryptering.

Styr med AppGenom den medföljande appen till din smartphone kan du styra denna smarta produkt från ett bekvämt avstånd – på sängen, i kontor-stolen, eller ute i hallen!

Sammantaget tycker vi TP-Link M7350 är ett bra val för de som inte är i behov av tung samtidig streaming eller gaming av fler användare. Bästa 4G-Router i mellanklassen 2023.

Från 728 kr
I samarbete med price logo

TP-link Archer MR600 - Standard Router med 4G

TP-Link Archer-MR600-4G-Router

TP-link Archer MR600 är genomgångens 4G-router i standardformat, och som sådan är det enligt oss ett val i klassen utan konkurrens just nu vad gäller prestanda per spenderad krona. 

Archer MR600 fungerar precis som en normal hemmarouter men med möjligheten att sätta dit ett simkort för att kunna köra 4G på resan, i sommarstuga eller som backup vid avbrott på det vanliga bredbandet.

Här finns standardstöd för 2,4 och 5 GHz Wi-Fi, Gigabit ethernet-port och faktiskt även stöd för mesh-tekniken. App för att göra egna inställningar om så önskas finns för både Android och iOS.

Att köpare dessutom är väldigt nöjda med sina köp ger oss bara än mer anledning att rekomendera denna smarta kombo-produkt.

Från 1 381 kr
I samarbete med price logo

D-Link DWR-932 - Bästa Mobilt bredband - Budget

Bästa 4G modem2023 budget

Är du ute efter en lite billigare produkt som fortfarande levererar rimlig 4G prestanda ? Då kan denna 4G-router från D-Link vara något för dig. Med ett vanligt simkort kan du få timmar av användning i farter upp till 150 Mbps i nedladdning.

Med en full laddning får du upp till fyra timmar av användning med D-Link DWR-932. Det är en hel del mindre än övriga andra produkter på denna lista, men med tanke på priset är det inte att klaga på. Du kan använda dig av produkten för enkel åtkomst till nätet i bilen under längre resor osv.

Även när 4G signalen är för svag, kan du ansluta till internet med denna produkt. Detta eftersom routern automatiskt ställer om till en 3G eller 2G-anslutning i de fall då du exempelvis befinner dig ute på landet.

Med denna teknologi får du alltså tillgång till internet oavsett var du befinner dig – en liten by i Värmland, eller ett hotell i Tokyo! Ett bra val för dej som inte ställer topp krav på hastighet men ändå vill kunna koppla upp dej med mobilt bredband.

Från 525 kr
I samarbete med price logo

Alcatel Link Zone -Extra Budget

4G Router från Alcatel

Alcatel Link Zone. Ett mycket prisvärt paket med en lite enklare 4G-router. Här gäller 802.11n standarden på 2,4 GHz-bandet med hastighet upp till 150 Mb/s. Routern kan hantera upp till 15 samtidiga enheter.

Out of Stock

Poynting XPOL 2 - 4/5G Antenn

Bästa 5G Antenn 2023

Har ni tänkt att använda ert mobila bredband som huvud-alternativ för åtkomst till internet ?  Då kan en bra antenn göra underverk med stabilare mottagning och bättre hastigheter. Poynting XPOL-2 är en bra och populär 4/5G riktantenn som gör jobbet!

Out of Stock

Macab Pro 1100 - 5G Antenn

4G Antenn Budget 2023

En prisvärd rundstrålande 3/4/5G antenn med en förstärkning på 6 dBi för bättre mottagning av mobilt bredband. Frekvensomfång: 698-2700 MHz med en vinkel på 120/360 grader.

Antennen synkas med ytterligare en likadan antenn för Mimo-stöd och än bättre mottagning & hastigheter. 2x SMA-hanar.

Out of Stock

Guide - 4G-Router Bäst i test 2023

Vilket sim är bäst för 4G?

Det är inte någon skillnad mellan sim-kort och sim-kort, utan allt beror på själva dataplanen. Det är viktigt att du läser igenom de olika prisplanerna för dessa noga, eftersom det annars kan leda till onödigt höga räkningar i slutet på månaden. Oroar du dig för att betala för mycket kan du använda dig av en dataplan där du fyller på med ett visst saldo, och sedan förbrukar det saldot allteftersom du använder mobilt data.

4G-router för spel?

För dig som gamer behöver du det allra bästa när det gäller prestanda. Välj därför en produkt med väldigt hög överföringshastighet och med portar för Ethernet. Produkten med bäst prestanda på denna lista är Netgear Nighthawk M2, men den kostar också därefter.

 4G-router på landet?

Nuförtiden går det att ansluta till mobilt data nästan varsomhelst, även ute på landet. Det kan dock vara fallet att du inte får tillgång till 4G om du befinner dig väldigt lantligt, utan du får då nöja dig med 3G eller eventuellt LTE. Med en bra dataplan och strömtillgång kan du alltså använda dig av din 4G-router även ute på landet, och njuta av både gaming och videostream.

Batteriet på min 4G-router?

De flesta produkter av denna typ har ett inbyggt Lithium-ion batteri, och det går därför inte att ersätta särskilt enkelt. Du kan antingen köpa reservdelar på nätet, eller skicka in produkten på lagning om du fortfarande har garanti på den. Har du inte garanti på produkten blir det vanligtvis billigare att helt enkelt köpa en ny router.

Dålig täckning med routern?

Om du bor väldigt långt från en mast, kan du uppleva dålig täckning och låga farter. Om så är fallet kan den dåliga täckningen dels bero på att du inte ställt in routern optimalt. Så läs gärna igenom manualen för tips kring installationsprocessen.

Har du en router med möjlighet att ansluta en extern antenn kan det i många fall bättra på täckning och hastighet avsevärt. Med en riktantenn behöver du veta vart närmsta mast ligger för bästa resultat. Bor du däremot i eller nära en tätort bör du inte uppleva detta problem.

4G-router som extender?

Vissa produkter på denna lista, exempelvis Nightgear Nighthawk M2, erbjuder denna funktion. Använder du routern som förstärkare kan du alltså utöka räckvidden på det WiFi som du använder, och på så sätt kunna få en stark anslutning mycket längre bort från originalroutern. Denna funktion möjliggör alltså för dig att exempelvis placera din 4G-router vid hallen i ditt hotellrum, och förstärka WiFi-signalen i hotellet så pass att du får en väldigt stark anslutning i hela rummet.

Relaterade artiklar