bästa antivirusprogrammet 2020: Stor jämförelse

bästa antivirusprogrammet

bästa antivirusprogrammet 2020: Stor jämförelse

Att surfa säkert på internet är viktigare än någonsin, med åren tillkommer fler it brott och efterfrågan efter de bästa antivirusprogrammet ökar. Att använda sig utav ett antivirus program är inte endast en billig förskärning för din säkerhet, utan hjälper även dig att hålla din dator borta från onödiga filer. 

Det händer ofta att onödiga filer lagras på datorn, vilket gör datorn segare än vanligt. Med ett antivirusprogram kan du enkelt skanna igenom datorn och radera de onödiga filerna. 

Idag gör vi nästan allting på internet, vi köper mat, beställer kläder och betalar räkningar. Detta måste även betalas, vilket ofta sker med betalkort. Att få sitt betalkort kapat är väldigt riskfyllt och därmed behövs en guide på de bästa antivirusprogrammen 2020. 

Bästa antivirusprogrammet 2020

I denna guide går vi igenom det bästa virusskydd 2020 utifrån pris, säkerhet och användarvänlighet

10 bästa antivirusprogram 2020:

1. Norton 360

Allmänt sätt bästa virusskydd

Bästa virusskyddet

Norton 360 är enligt oss det bästa antivirusprogrammet 2020. Nortons virusskydd har extremt bra säkerhet och är ett av de bästa virusskydden just nu. Med Nortons virusskydd får du: Skydd mot spionprogram, antivirus samt skydd mot malware och utpressningsprogram.

Bortsett från klassiska antivirusprogram har även Norton 360 VPN, vilket gör att du surfar mer anonymt och säkert på internet. Du får även ”Safe cam” för att frysa ut spionvirus. Att hålla sina kunder anonyma på internet är Norton väldigt duktiga på. Att hålla sig anonym är väldigt viktigt för att slippa utpressningar och personliga angrepp. 

Fler skydd som ingår i Norton 360 är: Password manager, Brandvägg och Cloudbackup. Med password manager sparas dina lösenord på ett säkert sätt och du slipper bli av med konton och medlemskap online. 

Allmänt betyg:
5/5

Fördelar

 • Många bra funktioner
 • Total säkerhet

Nackdelar

 • Mer än bara ett virusskydd, t.ex Safecam drar upp priset

2. Bitdefender Antivirus

bästa virusskyddet för föreldrakontroll

Bitdefender är idag ett av de bästa antivirusprogrammet för säker surfning. Bitdefender har idag en halv miljard användare runtom jorden och är ett virusskydd för den som vill ha det bästa. 

Deras antivirus program delas upp i tre produkter: antivirus plus, total security och internet security. Det bästa virusskyddet för dig som inte vill ha en massa andra funktioner rekommenderas att välja antivirus plus. För dig som vill ha ett mer heltäckande packet eller internet säkerhet bör välja dem andra två alternativen. 

Total security har liknelser till Norton 360 och perfekt för dig som vill ha den bästa säkerheten möjlig för den vanliga användaren. För en mindre summa pengar kan även VPN premium eeläggas till för bättre anonymitet och en mer skyddad identitet. 

Allmänt betyg:
4.6/5

Fördelar

 • Prisvärdig
 • Perfekt för att hålla borta hot och attacker

Nackdelar

 • VPN med obegränsad användning kostar extra.

3. Bullguard

Bästa virusskydd för gaming

Bullguard är ett av de bästa virusskydden just nu, och speciellt bästa virusskyddet för gaming. Bullguard har en funktion som kallas för ”game booster” vilket gör ditt spelande mer tryggt. Detta virusskydd drar inte ner på prestandan under ditt spelande.

Något som är unikt för Bullguard som virusskydd för gaming är att det till skillnad från andra virusskydd inte drar ner på prestandan, utan förbättrar den. Bullguard blockerar pop-up-fönster och andra irriterande avbrott för att datorns komponenter ska ha spelet i fokus. 

Givetvis är inte bullguard endast för gaming och datorspel. Bullguard presterar lika bra som de andra populära virusskydden, men det är ett självklart val för dig som spelar att välja bullguard. 

Allmänt betyg:
4.4/5

Fördelar

 • Prisvärdigt med säkra skydd
 • Perfekt för att hålla datorn snabb

Nackdelar

 • Deras Premium paket är dyrare än t.ex Nortons

4. Total AV

Bästa gratis virusskyddet

Total AV är enligt oss det bästa virusskyddet för dig som vill ha ett gratis virusskydd. Detta antivirus skyddar datorn på samma sätt som ett antivirus som kostar gör, men saknar vissa säkerhetsfunktioner man får när man betalar för ett virusskydd. 

Total AV’s gratis virusskydd skyddar din dator på grundläggande nivå. Du som inte vill lägga pengar på ett virusskydd men fortfarande vill ha en bättre säkerhet än ingeting är Total AV ett grymt bra alternativ. 

Givetvis kan du köpa den betalda versionen utav Total AV och dra nytta av de funktioner andra virusskydd även har. Med den betalda versionen får du bättre skydd och en tryggare upplevelse på internet. 

Allmänt betyg:
3.5/5

Fördelar

 • Gratis skydd
 • Snabbar upp och skyddar datorn för 0kr

Nackdelar

 • Saknar vissa betalda funktioner som andra virusskydd har

5. kaspersky internet security

Bästa virusskydd för internet 

bästa virusskydd för internet

kaspersky internet security är enligt oss det bästa antivirusprogrammet för internetköp och onlineshopping. Att handla online utan rätt virusskydd är en riskfylld process och att använda ett internet virusskydd är att föredra. 

Med kaspersky internet security skyddar du ifrån dig attacker på internet och speciellt vid internetköp med kortbetalning. kaspersky internet security varnar dig faror och hot i webbläsaren. 

Detta virusskydd Identifierar automatiskt osäkra offentliga trådlösa nätverk och aktiverar VPN för att du säkert ska kunna genomföra betalningar på internet. 

Allmänt betyg:
4.3/5

Fördelar

 • Säkrare betalningar online
 • Bästa virusskyddet för internet

Nackdelar

 • Sämre för att söka igenom datorn efter filer

6. F-Secure SAFE

Bästa virusskyddet med lättaste användning

bästa antivirusprogram

F-secure Safe är ett av de mer användarvänliga virusskyddet på marknaden och har en säker heltäckande lösning för alla typer av attacker online. Med detta skydd får du både säkerhet på internet för kortbetalningar, säkerhet för alla enheter och säkerhet för alla skadliga filer som kan laddas ner på din dator. 

Fördelen med detta program och varför den har kvalat in sig på listan över de bästa antivirusprogrammet är att det är otroligt lätt att använda. För många är användarvänligheten ett stort plus och söker ett simpelt men bra virusskydd.  

Allmänt betyg:
4.6/5

Fördelar

 • Väldigt enkelt att använda
 • Simpelt och heltäckande säkerhet

Nackdelar

 • Vissa saknar speciella funktioner

7. McAfee Total Protection

Bästa virusskyddet för flera enheter

Bästa virusskydd

McAffe är det bästa antivirusprogrammet för dig som vill skydda flera enheter med val från att skydda 1 upp till 10 enheter. Genom att skydda hela hushållet kan inte virus sprida sig inom hemmets internet och du kan sätta ett extra lås på ”dörren”, fast online. 

McAffe har en funktion som kallas My Home Network vilket skyddar ditt wifi hemma och hjälper dig låsa ut virus och malware. Att använda sig för McAffes virusskydd kan inte virus hoppa runt på ditt internet hemma. 

Om du t.ex surfar på din android, och stöter på ett virus. Så blir risken att viruset sprids till din dator mycket mindre. 

Allmänt betyg:
4.1/5

Fördelar

 • Skyddar hela hemmet
 • Ett säkrare internet och WI-FI

Nackdelar

 • Inte lika utvecklat i Sverige än (störst i USA, men kommer fler funktioner för Sverige)

8. Panda Dome Premium

Bästa antivirusprogram med extra funktioner 

Panda Dome är det bästa antivirusprogrammet för dig som vill ha många funktioner för att hålla datorn säker. Några av Pandas funktioner är: systemrensning, diskdefragmentering, Skydd för USB enheter, djupraderare för filer och säkra spionprogram. 

Panda Dome’s Premiumprogram kostar en aning mer, men har alla de viktigaste funktioner för dig som vill ha ett heltäckande virusskydd. I premium ingår extra tillägg som VPN, Skydd om utpressningar och skydd för personuppgifter. 

Allmänt betyg:
4.7/5

Fördelar

 • Bra premiumfunktioner
 • Många bra funktioner

Nackdelar

 • Dyrt

9. Eset Smart Security Premium

Bästa antivirusprogrammet med låg prestanda påverkan 

Bästa antivirusprogrammet 2020

Eset Smart Security Premium är ett av de bästa virusskyddet 2020 och har en heltäckande lösning för alla dina behov. Detta virusskydd i premium varianten är relativt dyrt men har de extra funktioner många vill ha, som t.ex säker webbläsare, separat bankskydd och en stabil brandvägg. 

Detta virusskydd har en låg påverkan på ditt system och kan köras utan att dra ner för mycket på prestandan. 

Allmänt betyg:
4.7/5

Fördelar

 • Försämrar inte prestandan
 • Många viktiga funktioner

Nackdelar

 • Begränsad föreldrakontroll

10. Avast Premium Security

Bästa virusskyddet med identitetsskydd

Avast Premium Security är enligt oss det bästa antivirusprogrammet för dig som vill ha ett bra identitetsskydd. Avast Premium saknar föräldrakontroll och funktioner för er med småbarn, men funkar perfekt för de äldre. 

Avast har de klassiska skydden som ett premium virusskydd ska inneha, men ett speciellt bra identitetsskydd för att inte bli utpressad och förbli anonym på internet. 

Allmänt betyg:
4.7/5

Fördelar

 • Säkert och enkel användning

Nackdelar

 • Ingen föreldrakontroll

Hur vi utser det bästa antivirusprogrammet

När vi tar fram de bästa antivirusprogrammet använder vi oss av säkra källor och tester för att ge våra användare den bästa säkerheten online. Några källor vi använde oss i denna guiden är: AV-TEST (Tyskt företag som testar virusprogram), virusbulletin som liknar AV-TEST och är ett oberoende företag för att testa virus och större hemsidor som IDG och PCFÖRALLA. De svenska toppsidorna som PCFÖRALLA hämtar information från de säkraste källorna och beskriver informationen på svenska. 

Att informationen vi hämtar för att utse det bästa antivirusprogrammet ska vara oberoende är prio ett i våran artikel. Ett virusskydd ska inte kunna köpa sig till sitt goda rykte och förtroende hos användarna. Utan ska testas av rätt personer i ett rättvist test.

Att ha något av de bästa virusskyddet är otroligt viktigt för din säkerhet online. I o med att internetkriminella avancerar och använder sig av nya tekniker för att då reda på din information, behöver även virusskyddet bli bättre och vara starkare än de skadliga filerna. 

Hur undviker jag datorvirus?

Även fast du har världens bästa virusskydd, är det väldigt viktigt att du inte utsätter dig själv för virusattacker. Att ibland köra en genomskanning utav din dator och hålla virusskyddet uppdaterat är viktigt för att virusskyddet ska funka som det ska. Att även skippa opålitliga länkar och hemsidor är otroligt viktigt och inte ladda ner någonting som ger varningar. 

Läs fler artiklar:

Bästa gamingstolen
Köptips

Bästa gamingstolen 2020

Är du ute efter den bästa gamingstolen 2020? I denna artikel kommer vi att ranka dem fem bästa gamingstolarna 2020 utifrån pris, kvalité och egenskaper.

Läs mer »