Bästa Antivirusprogrammet 2022

BÄST I TEST
Bästa antivirusprogrammet 2021
5/5
Norton 360 DELUXE
Out of Stock
BÄST IDENTITETSSKYDD
Bra Antivirus säkerhets program
5/5

Eset Internet Security

Från 299 kr
I samarbete med price logo
SÄKERT - LÄTTANVÄNT
blank
4.8/5
F-Secure TOTAL
Från 224 kr
I samarbete med price logo

Att surfa säkert på internet är viktigare än någonsin, med åren tillkommer fler it brott och efterfrågan efter de bästa antivirusprogrammet ökar. Att använda sig utav ett antivirus program är inte endast en billig förskärning för din säkerhet, utan hjälper även dig att hålla din dator borta från onödiga filer. 

Det händer ofta att onödiga filer lagras på datorn, vilket gör datorn segare än vanligt. Med ett antivirusprogram kan du enkelt skanna igenom datorn och radera de onödiga filerna. 

Idag gör vi nästan allting på internet, vi köper mat, beställer kläder och betalar räkningar. Detta måste även betalas, vilket ofta sker med betalkort. Att få sitt betalkort kapat är både obehagligt och riskfyllt så vi tipsar med en guide på de bästa säkerhets & antivirus-programmen 2022.

Norton 360 Deluxe

Sammantaget bästa virusskydd 2022

Bästa virusskyddet
Allmänt betyg:
5/5

Norton 360 Deluxe är enligt oss det bästa antivirusprogrammet 2022. Nortons virusskydd har extremt bra säkerhet och är ett av de bästa virusskydden just nu. Med Nortons virusskydd får du: Skydd mot spionprogram, antivirus samt skydd mot malware och utpressningsprogram.

Bortsett från klassiska antivirusprogram har även Norton 360 VPN, vilket gör att du surfar mer anonymt och säkert på internet. Du får även “Safe cam” för att frysa ut spionvirus. Att hålla sina kunder anonyma på internet är Norton väldigt duktiga på. Att hålla sig anonym kan vara  viktigt för att slippa utpressningar och personliga angrepp.

Fler skydd som ingår i Norton 360 är: Password manager, Brandvägg och Cloudbackup. Med password manager sparas dina lösenord på ett säkert sätt och du slipper bli av med konton och medlemskap online.

Out of Stock

Eset Internet Security

Bra Antivirus säkerhets program
Allmänt betyg:
5/5

ESET Internet Security är ett användarvänligt och utmärkt säkerhetspaket med ESET:s precisa detektionsteknik. Här finns en mängd plusfunktioner där t ex ett skydd mot att din webbkamera exponeras för utomstående, kontroll av din routers inställningar samt utökad säkerhet vid bank-transaktioner online.

Prisvärd helhetslösning med abbonemang årsvis.

Från 299 kr
I samarbete med price logo

F-Secure TOTAL

F-Secure-Total
Allmänt betyg:
4.8/5

F-Secure TOTAL är ett av de mer användarvänliga virusskyddet på marknaden och har en säker heltäckande lösning för alla typer av attacker online. Med detta skydd får du både säkerhet på internet för kortbetalningar, säkerhet för alla enheter och säkerhet för alla skadliga filer som kan laddas ner på din dator. 

Fördelen med detta program och varför den har kvalat in sig på listan över de bästa antivirusprogrammet är att det är otroligt lätt att använda. För många är användarvänligheten ett stort plus och söker ett lättanvänt men ändå bra virusskydd.  

Från 224 kr
I samarbete med price logo

McAfee Total Protection

Bästa virusskydd
Allmänt betyg:
4.1/5

McAfee är det bästa antivirusprogrammet för dig som vill skydda flera enheter med val från att skydda 1 upp till 10 enheter. Genom att skydda hela hushållet kan inte virus sprida sig inom hemmets internet och du kan sätta ett extra lås på “dörren”, fast online. 

McAfee har en funktion som kallas My Home Network vilket skyddar ditt wifi hemma och hjälper dig låsa ut virus och malware från ditt nätverk oasett om du surfar via datoer eller telefonen. 

Allmänt betyg:
4/5

Total AV’s gratis virusskydd skyddar din dator på grundläggande nivå. Du som inte vill lägga pengar på ett virusskydd men fortfarande vill ha en bättre säkerhet än ditt systems inbyggda är Total AV ett bra alternativ. 

Givetvis kan du köpa den betalda versionen utav Total AV och dra nytta av de funktioner andra virusskydd även har. Med den betalda versionen får du bättre skydd och en tryggare upplevelse på internet. 

Total AV är enligt oss det bästa virusskyddet för dig som vill ha ett gratis virusskydd. Detta antivirus skyddar datorn på samma sätt som ett antivirus som du betalar för, men saknar också vissa säkerhetsfunktioner man får med de mer funktionsrika  betal-systemen.

Avast Premium Security

blank
Allmänt betyg:
4/5

Avast Premium Security är ett bra antivirusprogrammet för dig som vill även vill ha ett bra identitetsskydd. Avast Premium saknar dock, för er med småbarn – föräldrakontroll .

Avast har de klassiska skydden som ett premium virusskydd ska inneha, men ett speciellt bra identitetsskydd för att skydda och förbli anonym på internet. 

Hur vi utser det bästa antivirusprogrammet

När vi tar fram de bästa antivirusprogrammet använder vi oss av säkra källor och tester för att ge våra användare den bästa säkerheten online. Några källor vi använde oss i denna guiden är: AV-TEST (Tyskt företag som testar virusprogram), virusbulletin som liknar AV-TEST och är ett oberoende företag för att testa virus och större hemsidor som IDG och PCFÖRALLA. De svenska toppsidorna som PCFÖRALLA hämtar information från de säkraste källorna och beskriver informationen på svenska. 

Att informationen vi hämtar för att utse det bästa antivirusprogrammet ska vara oberoende är prio ett i våran artikel. Ett virusskydd ska inte kunna köpa sig till sitt goda rykte och förtroende hos användarna. Utan ska testas av rätt personer i ett rättvist test.

Att ha något av de bästa virusskyddet är otroligt viktigt för din säkerhet online. I o med att internetkriminella avancerar och använder sig av nya tekniker för att då reda på din information, behöver även virusskyddet bli bättre och vara starkare än de skadliga filerna. 

Hur undviker jag datorvirus?

Även fast du har världens bästa virusskydd, är det väldigt viktigt att du inte utsätter dig själv för virusattacker. Att ibland köra en genomskanning utav din dator och hålla virusskyddet uppdaterat är viktigt för att virusskyddet ska funka som det ska. Att även skippa opålitliga länkar och hemsidor är otroligt viktigt och inte ladda ner någonting som ger varningar. 

Fler artiklar