BĂ„ST I TEST

Norton 360 DELUXE

4.5/5

SĂ„KERT - LĂ„TTANVĂ„NT

F-Secure SAFE

4.4/5

BĂ„ST IDENTITETSSKYDD

F-Secure ID Protection

4.6/5

Bästa antivirusprogrammet 2021

Att surfa säkert på internet är viktigare än någonsin, med åren tillkommer fler it brott och efterfrågan efter de bästa antivirusprogrammet ökar. Att använda sig utav ett antivirus program är inte endast en billig förskärning för din säkerhet, utan hjälper även dig att hålla din dator borta från onödiga filer. 

Det händer ofta att onödiga filer lagras på datorn, vilket gör datorn segare än vanligt. Med ett antivirusprogram kan du enkelt skanna igenom datorn och radera de onödiga filerna. 

Idag gör vi nästan allting på internet, vi köper mat, beställer kläder och betalar räkningar. Detta måste även betalas, vilket ofta sker med betalkort. Att få sitt betalkort kapat är väldigt riskfyllt och därmed behövs en guide på de bästa antivirusprogrammen 2020.

I denna guide går vi igenom det bästa virusskydd 2021 utifrån pris, säkerhet och användarvänlighet

10 bästa antivirusprogram 2021

1. Norton 360 Deluxe

Allmänt sätt bästa virusskydd

Bästa virusskyddet

Norton 360 Deluxe är enligt oss det bästa antivirusprogrammet 2021. Nortons virusskydd har extremt bra säkerhet och är ett av de bästa virusskydden just nu. Med Nortons virusskydd får du: Skydd mot spionprogram, antivirus samt skydd mot malware och utpressningsprogram.

Bortsett frĂĄn klassiska antivirusprogram har även Norton 360 VPN, vilket gör att du surfar mer anonymt och säkert pĂĄ internet. Du fĂĄr även ”Safe cam” för att frysa ut spionvirus. Att hĂĄlla sina kunder anonyma pĂĄ internet är Norton väldigt duktiga pĂĄ. Att hĂĄlla sig anonym är väldigt viktigt för att slippa utpressningar och personliga angrepp. 

Fler skydd som ingår i Norton 360 är: Password manager, Brandvägg och Cloudbackup. Med password manager sparas dina lösenord på ett säkert sätt och du slipper bli av med konton och medlemskap online. 

Allmänt betyg:
5/5

Fördelar

2. F-Secure SAFE

Bästa virusskyddet med lättaste användning

bästa antivirusprogram

F-secure Safe är ett av de mer användarvänliga virusskyddet på marknaden och har en säker heltäckande lösning för alla typer av attacker online. Med detta skydd får du både säkerhet på internet för kortbetalningar, säkerhet för alla enheter och säkerhet för alla skadliga filer som kan laddas ner på din dator. 

Fördelen med detta program och varför den har kvalat in sig på listan över de bästa antivirusprogrammet är att det är otroligt lätt att använda. För många är användarvänligheten ett stort plus och söker ett simpelt men bra virusskydd.  

Allmänt betyg:
4.8/5

Fördelar

Allmänt betyg:
5/5

3. McAfee Total Protection

Bra virusskydd för flera enheter

Bästa virusskydd

McAffe är det bästa antivirusprogrammet för dig som vill skydda flera enheter med val frĂĄn att skydda 1 upp till 10 enheter. Genom att skydda hela hushĂĄllet kan inte virus sprida sig inom hemmets internet och du kan sätta ett extra lĂĄs pĂĄ ”dörren”, fast online. 

McAffe har en funktion som kallas My Home Network vilket skyddar ditt wifi hemma och hjälper dig låsa ut virus och malware. Att använda sig för McAffes virusskydd kan inte virus hoppa runt på ditt internet hemma. 

Om du t.ex surfar på din android, och stöter på ett virus. Så blir risken att viruset sprids till din dator mycket mindre. 

Allmänt betyg:
4.1/5

Fördelar

4. Total AV

Bästa gratis virusskyddet

Total AV är enligt oss det bästa virusskyddet för dig som vill ha ett gratis virusskydd. Detta antivirus skyddar datorn på samma sätt som ett antivirus som kostar gör, men saknar vissa säkerhetsfunktioner man får när man betalar för ett virusskydd. 

Total AV’s gratis virusskydd skyddar din dator pĂĄ grundläggande nivĂĄ. Du som inte vill lägga pengar pĂĄ ett virusskydd men fortfarande vill ha en bättre säkerhet än ingeting är Total AV ett grymt bra alternativ. 

Givetvis kan du köpa den betalda versionen utav Total AV och dra nytta av de funktioner andra virusskydd även har. Med den betalda versionen får du bättre skydd och en tryggare upplevelse på internet. 

Allmänt betyg:
3.5/5

Fördelar

5. Avast Premium Security

Bra virusskyddet med identitetsskydd

Avast Premium Security är enligt oss det bästa antivirusprogrammet för dig som vill ha ett bra identitetsskydd. Avast Premium saknar föräldrakontroll och funktioner för er med småbarn, men funkar perfekt för de äldre. 

Avast har de klassiska skydden som ett premium virusskydd ska inneha, men ett speciellt bra identitetsskydd för att inte bli utpressad och förbli anonym på internet. 

Allmänt betyg:
4.7/5

Fördelar

Hur vi utser det bästa antivirusprogrammet

När vi tar fram de bästa antivirusprogrammet använder vi oss av säkra källor och tester för att ge våra användare den bästa säkerheten online. Några källor vi använde oss i denna guiden är: AV-TEST (Tyskt företag som testar virusprogram), virusbulletin som liknar AV-TEST och är ett oberoende företag för att testa virus och större hemsidor som IDG och PCFÖRALLA. De svenska toppsidorna som PCFÖRALLA hämtar information från de säkraste källorna och beskriver informationen på svenska. 

Att informationen vi hämtar för att utse det bästa antivirusprogrammet ska vara oberoende är prio ett i våran artikel. Ett virusskydd ska inte kunna köpa sig till sitt goda rykte och förtroende hos användarna. Utan ska testas av rätt personer i ett rättvist test.

Att ha något av de bästa virusskyddet är otroligt viktigt för din säkerhet online. I o med att internetkriminella avancerar och använder sig av nya tekniker för att då reda på din information, behöver även virusskyddet bli bättre och vara starkare än de skadliga filerna. 

Hur undviker jag datorvirus?

Även fast du har världens bästa virusskydd, är det väldigt viktigt att du inte utsätter dig själv för virusattacker. Att ibland köra en genomskanning utav din dator och hålla virusskyddet uppdaterat är viktigt för att virusskyddet ska funka som det ska. Att även skippa opålitliga länkar och hemsidor är otroligt viktigt och inte ladda ner någonting som ger varningar. 

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 3.3 / 5. Antal betyg: 3

Läs fler artiklar:

Bästa 4g-router 2020
Köptips

Bästa 4g-router 2021

BÄSTA 4G-ROUTER 2021 Netgear Nighthawk M1  4.8/5 PREMIUM Netgear Nighthawk M2  4.8/5 MIDRANGE TP-Link M7350  4.5/5 KOMBO

Läs mer »
Köptips

Bästa Gamingratt 2021

BĂ„STA GAMINGRATT 2021 Logitech G29/G920  4.8/5 G29 – PC/PS5/PS4 G920 – PC/XBOX ONE PREMIUM Logitech G923  4.8/5 G923

Läs mer »
Bästa SSD 2021
Köptips

Bästa SSD 2021

BÄSTA SSD 2021 Gaming Seagate Firecuda  4/5 BÄSTA SSD 2021 Standard Samsung 870 EVO Serie  4.7/5 SNABB &

Läs mer »