bästa dator för musikproduktion: 5 bra datorer

Bästa dator för musikproduktion

bästa dator för musikproduktion: 5 bra datorer

Efterfrågan för att producera musik på datorn har ökat markant under de senaste åren. Nu för tiden är det mycket enklare än för t.ex 10 år sen, och fler guider finns tillgängliga för nybörjare. Men vilken är den bästa dator för musikproduktion? Idag kan i princip vilken laptop som helst producera musik, men snabbt blir filerna och projekten större och då krävs en kraftfullare dator. Att köpa den bästa datorn för musikproduktion kommer hjälpa dig producera ny musik enklare och krångelfriare än någonsin. 

Vad är det som utgör den bästa datorn för musikproduktion? När det kommer till att välja den bästa datorn för musikproduktion måste du ha koll på främst vilket program eller ”daw” (Digital Audio Workstation) du väljer att arbeta i. För Logic fans blir den bästa datorn för musikproduktion en macbook eller imac, medan för en FL studio användare passar en Windows dator bättre. 

Oftast har programmen en rekommendation på minst 4GB RAM, en multicore processor och tillräckligt med minne. Men detta räcker oftast inte för att producera musik lagfritt och enkelt. Att föredra är minst 8 GB ram med en nyare och stark I3 processor eller i5 och uppåt. Den bästa datorn för musikproduktion ska gärna även ha en SSD på runt 256 GB för att snabbt skicka filer inom datorn och ha en lagfri upplevelse. 

När vi tittar efter dem bästa datorerna för musikproduktion letar vi efter en bra processor som klarar av större projekt. En tillräckligt stor SSD och minne eller hårddisk för lagring. Vi kommer även på möjlighet för uttag för inkoppling av studiemonitorer m.m.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Bästa dator för musikproduktion

Bästa dator för musikproduktion 2020:

I denna lista tar vi med dem bästa laptop för musikproduktion, bästa stationära dator för musikproduktion och fler alternativ där emellan. 

1. Apple Macbook Pro 13"

Allmänt sätt bästa laptop för musikproduktion

bästa laptop för musikproduktion

Specifikationer: Processor – i5 1.4GHz; RAM – 8gb; SSD – 128GB; Grafik – Intel Iris Plus Graphics 645; MAC OS

Apple har länge varit kända för att tillverka dem bästa datorerna för musikproduktion. Givetvis finns det Windows datorer som är bättre, men detta anser vi vara det bästa allmänna alternativet till bästa dator för musikproduktion. 

Nu för tiden kan du även producera i FL studio i macbook vilket ger dig som äger denna laptop stor möjlighet till val av program. Logic finns enkelt att hämta för macbooks användare och är ett välkänt program för att producera musik. Windows användare kan inte använda Logic på ett enkelt sätt och därför utgör sig macbook för många valmöjligheter. 

I den bästa datorn för musikproduktion ska en tillräckligt stark processor finnas. I just denna macbook sitter en I5 tillräckligt stark för att köra de senaste programmen utan problem. Grafiken är verkligen inte lika viktig för att producera bra musik och grafikkortet i denna dator räcker gott o väl för att producera musik. 

SSD ligger på 128 GB och Ram minnet på 8 GB vilket är mycket högre än de ”minsta rekommenderande kraven” vilket gör att detta räcker gott o väl för att producera. För dig som vill ha mera minne går det även lätt att köpa till en extern hårddisk för lagring av stora projekt för att frigöra minne på macbooken. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

2. Dell XPS 13

Bästa dator för musikproduktion med windows

bästa datorn för musikproduktion

Specifikationer: Processor – i5-10210U; RAM – 8gb; SSD – 256GB; Grafik – Intel UHD 620; WIN 10

Dell XPS 13 är enligt oss den bästa dator för musikproduktion för dig som föredrar windows, och i laptop format. Just denna laptop har väldigt bra komponenter för just musikproduktion och en dator som klarar de stora projekten utan problem. 

I denna laptop sitter en I5 processor som klarar alla dina musikprojekt med snabbhet. Processorn är på 4 kärnor och har en klockfrekvens på 1,6 vilket är tillräckligt för en processor som ska producera musik. 

Egenskaper för snabbhet ska den bästa dator för musikproduktion inneha, och det är vad just denna laptop har. Med en SSD på 256 GB och Ram minne på 8 GB behöver du inte oroa dig över att datorn kommer bli seg efter ett års användande. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

3. MSI Infinite

Bästa dator för musikproduktion till den stationära användaren

bästa stationära dator för musikproduktion

Specifikationer: Processor – Core i7-9700F; RAM – 16gb; SSD – 512GB; Grafik – GTX 1660; WIN 10

MSI infitine är den bästa dator för musikproduktion som passar bäst för dig som vill ha en stationär dator. Denna dator har bättre komponenter än de andra laptopsen i denna lista tack vare att komponenterna inte behöver bli intryckta i ett supertunt chassi. 

Processorn i denna dator är en kraftfullt I7 och klarar de största musikprojekten utan problem. Denna processor är 8 kärnig jämfört med laptopsen som ligger på 4. Denna dator är verkligen för dig som vill producera med goda marginaler för att förhindra störningar och lagg. 

Med en SSD på 512 GB kan vi försäkra dig att denna dator är tillräckligt snabb för att producera musik. Med 16 GB ram kan du köra de största projekten utan problem. Lagringen på denna dator ligger på 1TB vilket låter dig installera väldigt många plugins och tillägg. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

4. Lenovo Legion Y540

Bästa laptop för musikproduktion 

bästa laptop för musikproduktion

Specifikationer: Processor – i5-9300H; RAM – 16gb; SSD – 256GB; Grafik – GTX 1660 TI; WIN 10

Lenovo Legion Y540 Är en grymt bra laptop för musikproduktion och klarar de tuffaste musikprojekten. Denna laptop är utförd för gaming men har otroligt bra komponenter för att producera musik med. 

Komponenter som används för gaming funkar givetvis lika bra till för musikproduktion. I just denna laptop sitter en otroligt bra processor och SSD för snabb användning. 

I denna dator sitter även ett otroligt bra grafikkort vilket kanske inte hjälper med självaste musikproduktionen, men öppnar möjligheter till att använda denna laptop till spelande, videoredigering och photoshop. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

5. Acer Swift 3

Bästa dator för musikproduktion som har en bättre prislapp

Specifikationer: Processor – i3-10110U; RAM – 8gb; SSD – 128GB; Grafik – Intel UHD; WIN 10

Acer Swift 3 är enligt oss den bästa laptopen för musikproduktion som har en bättre prislapp. Just denna laptop är billigare än de andra i listan men har otroligt bra komponenter för priset. 

För en billigare prislapp får du en nyare version av Intels I3:a som är tillräckligt snabb för den vardagliga produceraren. Att köpa en I5 eller mer är inte alltid bättre eftersom att processorerna kommer i olika serier och släpps olika årtal. 

I denna laptop sitter även tillräckligt mycket SSD och RAM för att du ska kunna producera musik utan strul och krångel. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Läs fler artiklar:

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »
bästa subwoofer
Köptips

bästa subwoofer 2020

För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste

Läs mer »
Bästa multiroom högtalare
Köptips

Bästa multiroom högtalare

En multiroom högtalare är ett trådlöst högtalarnätverk som utgörs av en eller flera högtalare i varje rum. Detta gör att man kan lyssna på musik

Läs mer »