Bästa gaming laptop 2020: Bästa laptop för gaming

bästa gaming laptop

Bästa gaming laptop 2020: Bästa laptop för gaming

Den bästa gaming laptop ska vara tyst, portabel och kunna prestera lika bra som en vanlig dator. Att äga en gaming laptop ger dig friheten att var som helst kunna spela dina favorit spel smidigt och enkelt. Idag går det att klämma in riktigt bra komponenter i små chassis, vilket idag tillåter vissa laptops att vara bättre än vanliga stationära datorer. 

I valet om vilken den bästa gaming laptop är har vi gjort denna guide för att hjälpa dig som konsument göra rätt val av laptop. Att köpa rätt gaming laptop kan vara en svår process och därmed kommer vi ta fram 5 bra laptops med en unik egenskap för varje laptop. 

Med rätt gaming laptop behövs i praktien ingen stationär dator. Visst, en stationär dator är enligt de flesta bättre. Men med rätt gaming laptop får du nästintill samma upplevelse som en stationär dator hade gett dig, bara att den är mer portabel. 

En del av Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

 

Bästa gaming laptop 2020:

ASUS ROG GX531GXR-ES012T

Bästa gaming laptop

bästa gaming laptop 2020

Specifikationer: 144HZ / 15.6″ / I7 9750H / 24 GB RAM / 1 TB SSD / RTX 2080 Max

Anledning att köpa:

 • Tangentbordet är placerat längre bak
 • Extremt bra skärm med 144Hz och 3ms
 • Stor lagring

Asus har länge varit ledande av tillverkningen av de bästa gaming laptops. I denna laptop sitter topp komponenter som kommer vara dugliga i flera år framåt. Laptopen är 1.53 ~ 1.61cm tunn och väger endast 2.1 kg vilket gör den otroligt portabel. 

I denna laptop sitter en ett av Nvidias bästa grafikkort – RTX 2080, vilket tillåter dig att spela på högsta inställningar utan bekymmer. För att matcha det grymma grafikkortet har asus valt en processor av Intel’s bästa processorer för laptops – I7 9750. 

Givetvis finns det extremt mycket lagring och tillräckligt mycket RAM för att laptopen ska vara snabb till alla aktiviteter. I denna laptop sitter en SSD på 1 TB och ett ram minne på 24GB. 

Lenovo Legion Y540-15IRH

Alternativt bästa gaming laptop

bästa gaming laptop

Specifikationer: 144HZ / 15.6″ / I7 9750H / 16 GB RAM / 1 TB SSD / RTX 2060

Anledning att köpa:

 • Otroligt tunn och lätt
 • Extrema komponenter
 • 144HZ och 1TB SSD

Denna maskin är enligt oss en av de bästa gaming laptops 2020. I denna laptop sitter kraftfulla och nya komponenter kraftfulla för alla dina behov. Denna gaming laptop använder sig utav den nya RTX serien av Nvidia och ett av de bättre processorerna ifrån Intel’s I7 serie. 

Skärmen på denna gaminglaptop är en 144hz vilket gör att du kan ta vara på komponenterna fullt ut. trots all denna kraft i denna laptop är den fortfarande väldigt portabel. Laptopen är 20mm tunn och väger endast 2.2 kg. 

Givetvis sitter det en bra processor och ett bra grafikkort. Men det som bidragit mycket till att vi ansåg denna dator som ”bästa gaming laptop” är lagringskapaciteten. I denna laptop får du en kraftfull terabytes SSD, vilket gör laptopen otroligt snabb och användarvänlig.  

HP Pavilion Gaming 15-ec0029no

Bästa gaming laptop med AMD processor

bästa laptop för gaming

Specifikationer: 144HZ / 15.6″ / R7-3750H / 16 GB RAM / 1 TB SSD / GTX 1660 Ti

Anledning att köpa:

 • 144 Hz IPS panel
 • AMD Ryzen™ 7-processor
 • HP Fast Charge

HP’s svar på gaminglaptop har resulterat i denna grymma portabla maskin. Något som skiljer sig från de andra gaming laptops med i listan är att denna laptop har en AMD processor. Vilket vissa anser bättre, och vissa sämre. I vilket fall som helst är denna processor väldigt bra. 

Grafikkortet i denna laptop är ett grafikkort från Nvidias 16 serie, GTX 1660 TI. Detta är ett grafikkort som klarar de senaste spelen lagfritt och bra. Givetvis är skärmen på 144Hz så du kan dra nytta utav all datorns kraft. 

Just denna laptop har ”HP fast charge” vilket tillåter dig att ladda datorn otroligt snabbt. Stänger du av datorn och laddar går batteriet ifrån 0% till 50 % på endast 45 minuter!

ASUS Gaming FX505DV-AL014T

Alternativt bästa gaming laptop

bästa gaminglaptop

Specifikationer: 120HZ / 15.6″ / R7-3750H / 16 GB RAM / 512 SSD / RTX 2060

Anledning att köpa:

 • Mycket för pengarna
 • RTX grafik
 • FHD

Den bästa gaming laptopen ska inneha de nyaste komponenterna, vilket denna gaming laptop ifrån Asus innehar. I denna laptop sitter Nvidias nya RTX teknik för raytracing och maxad FPS. 

För att matcha grafikkortet i denna laptop har Asus valt att installera en processor ifrån AMD’s 7 serie. Kombinationen av dessa komponenter gör denna laptop sylvass. 

För snabbhet har Asus valt att välja en SSD på hela 512GB. Detta tillåter laptopen att skicka filer snabbt och enkelt. 

Dell Inspiron G3 15-3590

bästa prisvänliga gaming laptop

bästa gaminglaptop

Specifikationer: IPS / 15″ / i5-9300H/ 8 GB RAM / 256 SSD / GTX 1650

 • Prisvänligare
 • GTX 1050
 • Avancerad kylning

Denna gaming laptop ifrån Dell är en billigare laptop, som fortfarande presterar bra. I denna laptop sitter ett grafikkort ifrån Nvidias nya 16 serie för bra prestanda. 

Detta grafikkort jobbar tillsammans med en processor ifrån Intel’s I5 serie. I denna laptop sitter en mindre SSD än de andra listade Laptops, rättare sagt 256 GB. Detta kan verka lite, men räcker till mycket. 

Högtalaren i denna laptop har Nahimic 3D teknik, vilket gör att ljudet blir väldigt bra. 

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »