Bästa Gaming Laptop 2022

Gaming Laptop Bäst i Test 2022

Uppdaterad 2022-09-23

Bästa laptop för gaming 2022 kommer med ett bra grafikkort, mycket ram & en fet hd för steam-biblioteket. Att äga en gaming laptop ger oss friheten att enkelt plocka med riggen och gibba var som helst. Idag går det att klämma in riktigt bra komponenter i små chassin som gör att de bättre modellerna kan konkurrera även med gaming-anpassade stationära datorer.

I urvalet av de bästa laptop för gaming 2022 har vi valt populära modeller med bra omdömen och bra komponenter i förhållande till pengen man betalar. Att köpa rätt gaming laptop kan vara nog så knepigt med ständigt ny varianter. Speciellt om man inte nördar åt spec-tech hållet och läser allt man kommer över av nyheter, det är lite där vi kommer in. Bra grejer till bra priser & mest krut för pengen är vårt mål.

Det här är redskap och kompanjoner för stadiga gamers. De som med 100 hp stått ensam kvar efter rundan och sett dammet sakta skingras i de dusts tysta gränder.

BÄST i TEST

Gaminglaptop bäst i test 2022

Lenovo Legion 7

5/5

PREMIUM RTX 3080 Ti

Gaminglaptop bäst i test 2022

MSI GE67 Raider

5/5

MIDRANGE RTX 3060

Acer Nitro 5 AN515-57

4.5/5

Lenovo Legion 7 - Gaminglaptop bäst i test 2022

Gaminglaptop bäst i test 2022

Lenovo har länge varit ledande i tillverkning av de bästa gaming laptops och välbeprövade Legion serien ges fina betyg med hög byggkvalité och komponenter i toppklass. Med denna  modell landas specs som kommer vara till glädje och leverera höga framerates i flera år framåt. Laptopen är 2.35 cm tunn och väger bara 2,5 kg vilket gör den plättlätt att ta med när det blir dags för bortamatch.

Som vårt val av mest prisvärda modell för high-end gaming sitter det självklart ett duktigt grafikkort i Lenovo maskinen, Med trevliga GeForce RTX 3080 med 16 GB GDDR6 variant finns ingen anledning för dig att spela på annat än de högsta inställningarna. Kortet har även stöd gör NVIDIA G-Sync & AMD Freesync för maximal precision och följsamhet i täta situationer.

För att matcha det grymma grafikkortet har Lenovo parat en  AMD Ryzen 7 5800H på 3.2 GHz med en turboboost som tuffar på upp till stadiga 4.4 GHz. När vi kommer till skärmen handlar det även här om ett bra val – en FHD på 165 Hz IPS med G-Sync. Snygg är den också med tunna skärmramar .

Kylning och game på bärbara har gått hand i hand sen game-laptops såg dagens ljus, och så är det fortfarande. Rejält blås på fläktar och höga temperaturer är kompromissen när prestandakomponenter ska rymmas i små utrymmen. Vissa lösningar är dock bättre än andra och Lenovo ligger också här i framkant – Legion arbetar med dedikerade lösningar för att skyffla värme från både CPU och GPU via modellens fläktar och  väldesignade kanaler med ångkammarteknik – Coldfront 4.0 sitter med andra ord på plats här. 

En stabil lösning här med andra ord – men som alltid när det gäller laptops i game-segmentet får man räkna med hyffsat blås på fläktarna vid max gameläge. 16 GB RAM kommer med riggen och det räcker bra för stabil gaming. Lagringsutrymmet består av en M.2 NVM Express SSD på fina 1TB för ett hyffsat steam-bibliotek.

Tangentbordet är som alltid topp-topp på en Legion. Här hittas ett RGB TrueStrike-bord med 1,5 mm nedslagslängd och stöd för Corsair iCUE programvara för att göra sina egna anpassade inställningar om man vill. Precisa och snabbt responsiva kommandon gäller här.

Sammantaget är Lenovo Legion 7 en riktigt bra game-laptop i sin prisklass. Branch media är inte oväntat riktigt nöjda med maskinen och modellen blir vår topp-rekommendation vad gäller prisvärde i vårt test Bästa Gaming Laptop 2022.

GamingLaptop 2022

Acer Nitro 5 AN515- Prisvärd High-End

Bästa gamimglaptop 2022 midrange

Acer Nitro 5 i variant med game-raketen NVIDIA RTX 3080 med 8 GB och AMD:s gamefavorit Ryzen 7 5800H. Här hittar vi även ett 4 zoners RGB tangentbord med N-Key Rollover och bra kylning med sitt utmärkta Coolboost-system som får bra betyg att hålla riggen sval. För game-biblioteket finns en 512 GB SSD och trevligt nog har man också laddat 2.5″ slottet med ytterligare 1 TB.

Acer:s Nitro serie är som bekant inriktad på att leverera mest game-kraft per krona och tar alltså några shortcut´s gentemot toppmodellerna för att hålla prisläget snällare. En anpassning är att AN515-45 modellen kommer med en numer standard 15,6″ FHD 144 Hz skärm där ”all-in” modellerna har upp till 300 Hz. Prisvärd high-end gaming laptop säger vi.

Alternativ RTX 3080 Ti

Gaminglaptop bäst i test 2022

Alternativ RTX 3070

MSI-GF66-Katana

Acer Nitro 5 AN515-57- Prisvärd RTX 3060

Acer Nitro 5 serien kommer med en hel del olika bestyckning för att  matcha olika behov av gaming kapacitet. RTX 3060 modellen ligger också den bra till i pris vs kraft aspekten.

AN515-57 modellen kommer med en 15.6″ FHD panel på snabba 144 Hz för bra flyt tillsammans med sin 6 GB version av RTX 3060 kortet.  I kombination med en Intel i5 11400H med en turbo på 4.5 GHz och 16 GB Ram sitter en bra gamerigg på plats. 1 TB att fylla på sina games med hittas också vilket är väl godkänt för klassen.

Nitro AN515-57 med ett lite lägre pris är ett bra val för de som vill ha en bra gameupplevelse utan att gå all in på kategorins värstingar.