BĂ€sta Gamingratt 2022

BÄSTA GAMINGRATT 2022

BĂ€sta Gamingratt 2022

Logitech G923

4.8/5

G923 - PC/PS5/PS4

BĂ€sta Gamingratt 2022

Logitech G29/G920

4.8/5

G29 - PC/PS5/PS4

Thrustmaster T150 RS

4.5/5

PC/PS5/PS4

BUDGET

HORI Racing Wheel

3.8/5

PC/PS3/PS4

Vi tittar pÄ de populÀraste valen av bÀsta Gamingratt 2022 för att hitta en stabil racingratt som tar dej till poole position. Rankingen nedan som utgÄr efter anvÀndares omdömen och tester Àr inte absolut dÄ t.ex budgetalternativet kan vara det bÀsta valet för dej som kanske stÄr pÄ griden för att testa för första gÄngen. Har du dÀremot styrt en och annan kurva redan tittas det troligen pÄ de lite stabilare alternativen.

BĂ€sta Gamingratt 2022

G923 True Force

BĂ€sta Racingratt 2022 Premium

BĂ€sta Gamingratt 2022

RATT
TrueForce
Rotation: 900 graders rattutslag
Styrningssensor med Halleffekt
Dubbla force feedback-motorer
Skydd mot överhettning
PEDALER
Icke-linjÀr bromspedal
Patenterad halkskyddsmatta
RÀfflat hÀlstöd
MATERIAL
Ekrar: Anodiserat aluminium
Ratten har handsydd lÀderbeklÀdnad
RattstÄng: StÄl
RattvÀxlar: Borstat rostfritt stÄl
MonteringsfÀsten: Glasfiberarmerad nylon
Pedalarmar och ramar i kallpressat stÄl
Pedalsidor: Borstat rostfritt stÄl
MÅTT
Ratt:
Höjd: 270 mm
Bredd: 260 mm
Djup: 278 mm
Vikt utan kablar: 2,25 kg
Pedaler:
Höjd: 167 mm
Bredd: 428,5 mm
Djup: 311 mm
Vikt utan kablar: 3,1 kg

G923 TrueForce Ă€r Logitechs senaste gamingratt att nĂ„ butikshyllorna och moellerna Ă€r tveklöst de populĂ€raste gaming-rattarna pĂ„ marknaden just nu world wide. Ratten Ă€r till stora delar lik föregĂ„ngaren G29/G920 men kommer med en förbĂ€ttrad motorstyrning för bĂ€ttre realism, men den stora skillnaden ligger sjĂ€lvklart i – TrueForce. Tekniken erbjuder en betydligt mer interaktiv / responsiv upplevelse med bĂ€ttre realtidssvar i ratten. Systemet analyserar spelets intentioner upp till 4000 ggr i sekunden och levererar blixtsnabbt data till att ge feedback pĂ„ ratten.

Progressivt Pedalsystem

Som premiumval kommer sÄklart G23 med progressivt arbetande pedaler för att pÄ marknadens bÀsta sÀtt Äterge rÀtt kÀnsla vid race. Systemet ger dig Àven möjlighet att finjustera responsen i pedalerna och stÀlla in positioner för individuell hÀl och tÄ kontroll. HÀr finns alltsÄ alla möjligheter att fÄ den setup som Àr optimal just din egna körstil. Ett pedalsystem i toppklass.

Sammanfattning

DÄ G923 True Force lanserades pÄ marknaden var stödet för TrueForce svagt vad gÀller titlar och med ett högre pris hade modellen dÀrför lite svÄrt att övertyga. Idag finns stöd för alla viktigare spel och Àven mÄnga andra dÀr en ratt kan anvÀndas. 

Med stödet pÄ plats och en priskorrigering har G23:an med all rÀtt tagit sig förbi sin föregÄngare. BÀsta Gamingratt 2022.

G29/G920 Driving Force

BĂ€sta Gamingratt 2022 Alternativ

BĂ€sta Racingratt 2022

RATT
Rotation: 900 graders rattutslag
Styrningssensor med Halleffekt
Dubbla force feedback-motorer
Skydd mot överhettning
PEDALER
Icke-linjÀr bromspedal
Patenterad halkskyddsmatta
RÀfflat hÀlstöd
MATERIAL
Ekrar: Anodiserat aluminium
Ratten har handsydd lÀderbeklÀdnad
RattstÄng: StÄl
RattvÀxlar: Borstat rostfritt stÄl
MonteringsfÀsten: Glasfiberarmerad nylon
Pedalarmar och ramar i kallpressat stÄl
Pedalsidor: Borstat rostfritt stÄl
MÅTT
Ratt:
Höjd: 270 mm
Bredd: 260 mm
Djup: 278 mm
Vikt utan kablar: 2,25 kg
Pedaler:
Höjd: 167 mm
Bredd: 428,5 mm
Djup: 311 mm
Vikt utan kablar: 3,1 kg

BĂ€sta Gamingratt 2022

Logitech G29/G920  De tvÄ modellerna Àr identiska förutom anpassningen av knapparna beroende pÄ vilken konsol som ratten har stöd för. BÀgge varianterna stödjer sjÀlvklart Pc medans G29:an anpassats Àven för Xbox One och 920:an för Playstation 5/4 samt PS3 gamers.

Logitechs populÀra midrage racingratt har vad som krÀvs för en bra race kÀnsla med sin 27 cm i diameter lÀderklÀdda gamingratt med en precist arbetande tvÄ motorers force feedback. Med ett rattutslag pÄ 900 grader kan ratten vridas realistiska fulla tvÄ och ett halvt varv. En Led-skÀrm  i centrum ger oss en varvrÀknare (i kompatibla spel) för att enkelt bestÀmma nÀr det Àr dags att byta vÀxel via rattvÀxlingen i rostfritt stÄl.

 Pedalerna som ges mycket beröm rent generellt Àr en stabil konstruktion med de tre för bilentusiaster vÀlkÀnda pedalerna. Var och en har olika egenskaper för att spegla orginal racing med t.ex en progressiv bromspedal.

Driving Force-pedalerna kommer med  gummifötter för hĂ„rdare golv och en greppvĂ€nlig matta för att pedal-sektionen ska stanna pĂ„ plats. Modellerna passar bra för de som loggar in pĂ„ Forza o Projekt Cars för lite mer seriösa laps/strĂ€ckor Ă€n random racing – bra ratt till ett bra pris för oss som gillar racing kort och gott. 

BĂ€sta Gamingratt 2022

Thrustmaster T150 RS - PC/PS5/PS4/PS3

BĂ€sta Gamingratt 2022 Midrange

 • Officiellt licensierat av Sony
 • Kompatibel med PC, PS 3/4/5
 • Force-Feedback
 • Vibration
 • VĂ€xelpaddlar i metall
 • Full storlek pĂ„ ratt och pedaler
 • 270° – 1080° rotation
 • 14 knappar
 • Programmerbar

Thrustmaster T150 RS Àr en storsÀljande gamingratt i mellanpris lÀge. Modellen kommer med Àkta motorstyrd force-feedback som ger den rÀtta kÀnslan i kurvor, gropar och kontakt. Tekniken Àr hÀr en kombo av bÀlt och kuggdriven force-feedback som ger en lite mjukare kÀnsla Àn Logitechs system med enbart  skruvdrev. Greppet om  ratten Àr bra med gummi som getts en greppsÀker strukturerad yta och ratten har fullt utslag pÄ hela 1080°.

Thrustmaster-T150-Force-Fee
Thrustmaster-T150-RSl-pedal

Pedaler – NĂ€r vi kommer till pedalerna Ă€r det utan tvekan T150 RS svaghet nĂ€r man jĂ€mför med de dyrare Logitech rattarna. HĂ€r saknas kopplingspedal vilket gör att du inte kan stĂ€lla in det i config:en i ditt spel. Ratten passar dĂ€rför mindre bra för den STORE racing fantasten, medans (handen pĂ„ hjĂ€rtat) mĂ„nga av oss Ă€r glada att köra med vĂ€xelpadsen som sitter vid ratten.

Sammanfattning

AnvĂ€ndares omdömen Ă€r lite blandade mellan mycket positiva till ska vi sĂ€ga halvnöjda. Tittar man mer Ă„t expert-recensioner Ă€r betyget genomgĂ„ende högt. Vi tycker att man hĂ€r fĂ„r en ”riktig” racingratt för en jĂ€mförelsevis billig peng – en bra val för alla som gillar racing/rally utan att att för den skull sova med hjĂ€lmen pĂ„.

Hori Racing Wheel

BĂ€sta Gamingratt 2022 Budget

BĂ€sta racing-ratt 2022
 • Officiellt licensierat av Sony
 • Full storlek pĂ„ ratt och pedaler
 • 270 grader rotation justerbar till 180 grader
 • 14 knappar

Hori Racing Wheel Àr en populÀr men enklare modell av racingratt. Ratten fÀsts vid ett bord med klÀmmor eller sugkoppar. Ratten fungerar med PC och Àr officiellt licensierad för PlayStation, modellen finns Àven i en trÄdlös bluetooth variant. Ratten finns Àven med anpassning för bÄde Xbox One och Nintendo.

HÀr finns en enklare vibrations-feedback, paddelvÀxlar och full-stora fotpedaler. Hori Racing Wheel kommer Àven med  programmerbara knappar och greppet Àr av gummi. Med knapparna kan du t.ex Àndra frÄn 270 grader till 180 graders svÀngradie on the fly och justera instÀllningar som deadzon.

HORI-PS4-Racing-Wheex300
HORI-PS4-Racing-pedal

Sammanfattning

AnvÀndares omdömen Àr blandade mellan mycket positiva till rÀtt besvikna. Man ska inte glömma att priset hÀr Àr betydligt lÀgre och anpassa förvÀntningarna dÀrefter. Vill man testa att vÀxla frÄn pad till ratt pÄ startgriden för en mindre slant Àr definitivt modellen vÀrd sin peng tycker vi.

Vinnande Tillbehör - Racing Stol

Att sitta bekvĂ€mt under ofta lĂ„nga racing sessions Ă€r inte det lĂ€ttaste, speciellt för PC spelarna – det kan kĂ€nnas i bĂ„de nacke, rygg och armar efterĂ„t. Vill man slippa det och sitta bekvĂ€mt finns en bra stol till ett rimligt pris – Playseat Challenge. Stolen Ă€r populĂ€r och fĂ„r riktigt bra omdömen av sina anvĂ€ndare.

Vinnande Tillbehör - Handkontroll

Ibland – men inte ofta – Ă€r ratten kanske inte riggad och ett snabbgame stĂ„r pĂ„ menyn. DĂ„ Ă€r det inte helt fel att plocka fram reserven –  Handkontrollen. Arrogant Frostbite Ă€r populĂ€ra hos sina anvĂ€ndare och kostar mindre Ă€n de borde. En bra kombo tycker vi och gillar att ha en lĂ€ttĂ„tkomlig kontroll för snabba gigg. Plugga in och kör sĂ„ det ryker bara.
Arrogant Frostbite
Arrogant Frostbite WL - TrÄdlös

Game On!

[ratemypost]

Mer Gaming