Bästa Gamingmus 2023

BÄST I TEST
Bästa mus för gaming 2023 Logitech G-Pro
Logitech
G-Pro
5/5
Från 1 088 kr
I samarbete med price logo
HERO 16K Sensor
Bästa Gamingmus 2023
Logitech G502
Lightspeed
4.7/5
Från 990 kr
I samarbete med price logo
PRISVÄRD
Bästa Gamingmusen 2023 trådad
Logitech G502
Hero
4.6/5
Från 529 kr
I samarbete med price logo
BUDGET
Trådlös Gamingmus 2023
Logitech G305
Lightspeed
4.7/5
Från 455 kr
I samarbete med price logo

Att hitta den rätt gamingmus kan vara lite knepigt eftersom att alla har olika preferenser och modellerna är många. Vilken som är den bästa musen för gaming varierar såklart från person till person. Det viktigaste förutom att storlek och grepp känns rätt är vilka spel den mestadels ska användas till.

Vilken gamingmus du har haft innan och vant dej med spelar såklart också in. Ofta vänjer man sig vid en viss typ av mus och att gå från en mindre lätt FPS mus till en större mer MMO anpassad variant kan ta en stund att vänja sej vid. För att göra ditt sökande efter bästa gamingmusen lite lättare har vi tittat på  6 bra möss som passar fint för gaming, alla med lite olika edge  & pris. 

Logitech G Pro Wireless - Gamingmus bäst i test 2023

Bästa mus för gaming 2023 Logitech G-Pro
Från 1 088 kr
I samarbete med price logo

Bäst för E-sport

Med Logitech G Pro Wireless kliver vi direkt in i yppersta klassen när det gäller high-end val av bästa trådlösa gamingmus. G Pro som snabbt blivit en favorit bland pro-gamers passar med sin optimala respons under 1 ms utmärkt till E-sport och är förstavalet i games där snabba reflexer under precision är nödvändigt. Att många topprankade CS:GO proffs rattar just denna 80-grammare är ingen tillfällighet alltså.

25K Hero Sensor med 40G acceleration och en spårning på 400 IPS. Lite snabbare – Lite precisare – Lite tryggare – Prestandasiffror som levererar det man vill åt i snabba sekvenser under täta gamerundor. Att ha lightspeed tekniken på sin sida är som bekant aldrig fel. Utvecklad och framtagen av logitech tillsammans med ledande gamers på E-sport scenen för bästa möjliga ergonomi & prestanda under långa & tunga sessions. Vårt val.

Corsair Sabre RGB pro wireless champion - Bästa Prisvärde 2023

Bästa gamingmus 2023
Från 1 049 kr
I samarbete med price logo

Bästa Gamingmus prisvärde 2023 – Med Corsair Sabre RGB Pro Wireless sitter Cosair säkert när det gäller prisvärde i high-end val av bästa trådlösa gamingmus. Sabre RGB som med sin minimala överföringstid under 1 ms passar riktigt bra till de flesta spelen.

Corsair Marksman Sensorn väger in med en mäktig 26 000 DPI Optisk Sensor med 50G acceleration och en spårning på 650 IPS.

Corsair QuickStrike är namnet på nya Corsair-tekniken som hanterar musknapparnas fjädrande samarbete med Sabre:s OMRON-brytare. Här ges omedelbar respons med noll avstånd mellan knapp & brytare. Snabbast möjliga väg till hits via våra vältränade & precisa triggerfingrar med andra ord.

Som mjukvara finns här säkra iCUE – där t.ex Sabre.s 2 zoners RGB med  både förinställda & anpassningsbara ljuseffekter kan justeras. Även inställningar för DPI, mappning & makron hittas här.  Tre integrerade profiler finns att laborera med för att utifrån olika games maximera sin setup.

Vi rankar Corsair Sabre RGB Pro  som den mest prisvärda gamingmusen 2023 med tanke på musens höga prestanda vad gäller sensor, precision, flexibilitet, Omron/Quickstrike samt snygg RGB och hög kvalité vs pris ratio. Många andra gamers positiva omdömen och fina reviews spelar också självklar in i vårt val av Corsair Sabre RGB Pro som vinnare i klassen 2023.

Vill du ha en toppklassad stabil trådlös gaming-mus med gamesäkra 90 timmars batteritid & sladd-möjlighet är Corsair Sabre RGB Pro en gamingmus att kolla in på allvar. Att  priset dessutom är klart bäst i klassen gör valet bara lättare.

– Under 1 ms latens
– Upp till 90 h batteritid
– Antal knappar: 7
– Corsair Marksman 26K Sensor
– Max polling: 2000Hz/1ms
– Rörelseupplösning: 26000 dpi
– Acceleration: 50 G
– RGB 2 Zoner
– 50 miljoner klick
– Vikt 79 g
– Bredd: 70 mm
– Djup: 129 mm
– Höjd: 43 mm

Logitech G502 Lightspeed - Populär Gamingmus 2023

Bästa Gamingmus 2023
Från 990 kr
I samarbete med price logo

Logitech G502 Lightspeed är gamingmusen för dig som är ute efter en högpresterande kompis. Musen har liknelser med G703 men är snäppet vassare. G502 är en stadig gamingmus med en justerbar vikt mellan 114 – 130 gram med stabilt grepp och passar riktigt bra till de flesta spelen men kanske speciellt bra till MMO tack vare de 11 programmeringsbara knapparna. För precis anpassning kan du justera upp till fem avtagbara 3,6 gram vikter inuti musen för att optimera vikt och balans efter spel & din spelstil.

Tekniken i denna mus har verkligen gjort G502 till en av de bästa gamingmössen som finns där ute. Sensorn som musen använder är toppklassade Hero 16 K och har utvecklats under 3 års tid. Logitech anser själva att denna sensor är 10 gånger mer effektiv än marknadens övriga sensorer. Modellen är kompatibel med Logitech:s smarta G PowerPlay*, ett system med musmatta och laddstation som trådlöst laddar upp batterierna i din mus även under gamerundan. Skulle man av någon anledning vilja köra kabel så är det bara att koppla in en sladd på usb-porten.

Vi rankar Logitech G502 Lightspeed som bästa utmanare med tanke på musens höga prestanda vad gäller komfort, precision, balans med möjlighet till viktjustering samt RGB och stödet för smarta Logitech G PowerPlay.

Stabila reviews spelar också självklar in i vårt val som topp alternativ. Ett relativt högt prisläge är ändå en faktor att påpeka.

– 1 ms latens
– Upp till 60 h batteritid
– Kompatibel med Logitech G PowerPlay
– Antal knappar: 11
– Hero 16K sensor
– Max polling: 1000Hz/1ms
– Rörelseupplösning: 16000 dpi
– Acceleration: 40 G
– Free scroll/Hyperscroll
– Tilt-hjul
– RGB 2 zon LED
– Justerbar vikt 114 – 130 g
– Bredd: 75 mm
– Djup: 132 mm
– Höjd: 40 mm

Logitech G502 Hero - Bästa mus för gaming 2023 Sladdansluten

Bästa Gamingmusen 2023 trådad
Från 529 kr
I samarbete med price logo

Logitech G502 Hero är den kabelanslutna varianten av Logitech G502 Lightspeed. Modellerna är förutom just skillnaden mellan trödlös/trådat och ett betydligt lägre pris för denna variant helt identiska.

Så scrolla upp för info om Logitech G305 Lightspeed så gäller samma specs här. Riktigt prisvärd kabelansluten gamingmus. Här kan du se en head-to head jämförelse av modellerna hos proffsen på rtings.com.

Logitech G703 Hero Lightspeed - Bästa Tådlösa gamingmus 2023 Alternativ

Gamingmus Logitech G703 Lightspeed
Från 849 kr
I samarbete med price logo

Logitech G703 Hero Lightspeed mus ifrån Logitech är en alldeles utmärkt trådlös gamingmus sett till musens prestanda och egenskaper. Det vanligaste problemet med trådlösa gamingmöss är laddningen, detta har logitech löst med deras “Lightspeed” laddning. Tekniken laddar musen 10 gånger snabbare än den föregående generationens modeller. Vill man ha fullt ladd hela tiden så är modellen också kompatibel med Logitech G PowerPlay.

Självklart går det även att byta från trådlöst till trådbundet om du föredrar det i t.ex FPS spel. G703 Hero kommer även med en trevlig RGB som synkar efter spelet. Musen har 6 programmeringsbara knappar vilket gör att musen funkar bra till både FPS spel som till t.ex world of warcraft. En riktigt bra mus till ett lika bra pris.

Logitech G305 Lightspeed - Bästa mus för gaming 2023 Budget

Trådlös Gamingmus 2023
Från 455 kr
I samarbete med price logo

Logitech G305 Lightspeed är en populär trådlös mus för gaming och många gamers förstaval i den lägre trådlösa prisklassen. Musen har bra prestanda med 6 programmerbara knappar skönt grepp och en batteritid på 250 timmar på ett single AA batteri. Med sin vikt på låga 99 gram passar musen riktigt bra för speciellt FPS med snabba moves, men fungerar såklart bra även som gamemus rent generellt.

Musens optiska sensor är av Logitechs utmärkta HERO typ med en CPI / DPI som kan justeras mellan 200 till 12 000. Dina val kan sen sparas i 5 profiler i musens inbyggda minne. Musens brytare har här en mekanisk fjädring som är både tydlig, precis och lätt och ska enligt Logitech klara av 10 miljoner klickningar, man behöver alltså inte snåla på trigger fingret direkt.

Med en trådlös kapacitet på 1 ms latens rapporterar många användare också att input-lag på denna mus är att likna vid en trådbunden, bättre betyg är svårt att få.

Funderar du på att köpa ny trådlös gamingmus – ge Logitech G305 Lightspeed en chans. Funderar du på att gå från kabel till trådlöst är denna det bästa valet tycker vi. Ingen ideé att lägga större pengar om man inte är säker på om man kommer gilla köra trådlöst.

Med Logitech G305 Lightspeed kan du för en mindre peng få en riktigt bra trådlös gamingmus som många nöjda gamers rekommenderar dessutom. Klart bästa val av gamingmus on a budget 2023.

Lenovo Legion M300 RGB - Bästa Gamingmus 2023 Budget Alternativ

blank
Från 250 kr
I samarbete med price logo

Lenovo Legion M300 RGB är en enklare kabelansluten game-mus med bra ergonomisk design med strukturerade handgrepp på sidorna för bättre grepp. Passar bra för både höger och vänsterhänta. M300 kommer med 8 programmerbara knappar vilket fungerar gott nog för de flesta och en dpi på 8000. Vikten landar här på 88 g och kabelns längd är 1,8 m.

Full RGB & Legions sköna logga samt ett förvånande lågt pris för denna gaming on a budget mus gör den till ett val vi gärna har som alternativ på vår lista.

Arrogant Typhoon - Alternativ Bästa mus för gaming Budget

blank

Arrogant Typhoon. Ett bra alternativ om du inte känner för att lägga en större peng på din gamemus. Musen från Arrogant får riktigt bra betyg av de som köpt den – och då vi lägger stor vikt vid användares irl-erfarenheter tycker vi att musen har sin plats som budget-alternativ på listan.

Musen har optisk sensor och upplösningen är justerbar på upp till 4000 DPI. Modellen har anpassningsbar vikt via sex medföljande vikt-enheter. Här finns även led-belysning, programmerbara knappar med inbyggt minne och möjlighet att sätta makron via programvara. Just programvaran upplevs av några användare som lite krånglig, men det är oxo den enda kritik vi funnit.

Användare tycker man får mycket game-mus för ett bra pris här, att musen känns välbyggd och ligger bra i handen samt är precis i sin hantering.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 4.4 / 5. Antal betyg: 19

Game On!

Mer gaming att kolla in