Bästa gamingskärmen 2020: 5 skärmar jämförda

bästa gamingskärm

Bästa gamingskärmen 2020: 5 skärmar jämförda

För att få fram rätt grafik och prestation utifrån din dator och grafikkort krävs en bra skärm. Att ha den bästa gamingskärmen 2020 kanske inte är optimalt för att alla, men det går att komma runt detta till ett billigare pris. En gamingskärm idag är precis lika viktigt som alla andra kompontenter och något som kan ha stor betydelse över hur du presterar i spelet. 

Att hitta den bästa gamingskärmen 2020 är nästan alltid en prioriteringsfråga, även i de högre prisklasserna. Vad vill du få ut ur din gamingskärm, extremt bra 4K Grafik, en 144hz skärm perfekt för FPS eller kanske en skärm med allt? Att köpa en skärm som är bra på alla områden är väldigt dyrt idag och ibland omöjligt. 

En annan viktig del i det hela är vilken typ av panel skärmen har. De tre främsta panelerna idag är TN, VA och IPS paneler. Men vilken ska man välja? Skärmar som har TN paneler erbjuder höga upptaderingsfrekvenser och låga responstider. Detta har gjort TN paneler populärt för spel där reaktioner är viktigt, som t.ex CS:GO. IPS paneler har oftast bättre färgåtergivning och högre responstid, vilket lämpar sig bättre till spel är grafiken och upplevelsen är i fokus. VA paneler är som en mix utav IPS och TN. 

En del  av Inlägget innehåller  annonslänkar för Webhallen.com

Vilken är den bästa gamingskärmen?

Bästa gamingskärmarna:

Så vilken är egentligen bästa gamingskärmen 2020? Vi tar upp fem bra skärmar med fem bra olika egenskaper så att du ska kunna hitta en skärm som passar dig. Vi tar upp skärmar som är specificerade för FPS spel och spel som prioriterar grafik, men även skärmar som har nästintill allt. 

AOC 24G2U

Allmänt sätt bästa gamingskärmen

 • 24" Full HD-skärm IPS-panel
 • 144 Hz
 • 1 ms responstid
 • AMD FreeSync
 • Mycket skärm för pengarna

Denna skärm ifrån AOC har vi satt som allmänt bästa gamingskärmen 2020 eftersom att den passar de flesta spel, och inte kostar en förmögenhet. För under 2500 kr får du en skärm med 144hz som passar sig väldigt bra för FPS spel och spel som CS:GO där reaktioner är en stor faktor. 

Skärmen har en IPS panel vilket betyder att grafiken och färgåtergivningen är bättre. Men då måste ju responstiden ta stryck? Inte i detta fall. AOC har lyckats behålls responstiden på 1ms samtidigt som du får extremt bra grafik och färg. 

Skärmen är en 24tum vilket lämpar sig bra för de flesta och är en storlek som verkligen inte är för liten, eller för stor. Givetvis är skärmen utav full hd. Designen är ramfri för en snyggare look och för att behålla fokus på skärmen. 

Se bästa pris hos:

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com och netonnet.se

Asus ROG Strix XG27UQ

Bästa 4K gamingskärmen

bästa 4K skärmen
 • 4K upplösning
 • 144 Hz
 • 1 ms responstid
 • G-Sync
 • 4K men fortfarande 1ms och 144hz

Asus ROG Strix XG27UQ är enligt oss den bästa 4K gamingskärmen eftersom att den inte drar ner på Hz och Ms. När en skärm har 4K upplösning brukar de oftast dra ner på Hz eller upp på responstiden vilket försämrar skärmens ”reaktioner”, i detta fall behåller skärmen en hög Hz och en låg responstid. 

Asus Low blur teknik och Gsync gör denna skärm till den bästa gamingskärmen. Detta gör att objekt i rörelse ser skarpare ut och eliminerar tearing. Screen tearing är en visuell felaktighet som visar information från två eller flera bildrutor på en och samma gång. 

En blandning mellan IPS och 4K gör att denna skärm har otroligt bra grafik och färgåtergivning. Nu kan du spela med extremt bra upplösningen samtidigt som spelen är färgfyllda.

 

Se bästa pris hos: 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

ASUS ROG STRIX XG248Q

Bästa skärmen för E-sport

bästa gamingskärm för esport
 • 1080p
 • 240hz
 • 1 ms responstid
 • G-Sync
 • Bäst för FPS och esport

Denna skärm ifrån ASUS ROG är enligt oss den bästa gamingskärmen för esport. Detta är tack vare skärmens låga responstid och höga Hz. Med en responstid på 1ms har skärmen extremt bra reaktioner och reagerar på de minsta musdragen.

Något de flesta skärmarna inte har idag är Hz på över 144. Just denna skärm har 240Hz vilket gör spelet otroligt mer upptaderad per sekund jämfört med en 144hz. Detta är otroligt viktigt för esport där reaktioner spelar stor roll. 

Jämfört med 4K skärmen ifrån Asus rog lämpar sig denna skärm mycket bättre till spel som CS:GO och FPS titlar jämfört med spel där grafiken är en prioritering. 

Se bästa pris hos: 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

MSI Optix MAG271CQR

Bästa curved/välvda gamingskärmen

välvd gamingskärm
 • 1440p
 • 144hz
 • 1 ms responstid
 • Curved
 • 27 Tum

För dig som verkligen vill leva dig in i spelet rekommenderar vi dig denna skärm ifrån MSI. Med en välvd skärm på 27 tum stannar fokusen på datorskärmen och upplevelsen blir bättre. 

Med en upplösning på 2560×1440 eller ”1440p” är grafiken bättre och skarpare. Samtidigt som skärmen har bra grafik får du fortfarande 1ms responstid och 144hz för bättre flyt och reaktionstid. 

Denna skärm passar sig lika bra till spel där grafiken är viktigast som den gör till FPS spel som CS:GO. Skärmen har egenskaper för att göra grafiken bättre samtidigt som den har egenskaper som gör att skärmen uppdateras fort. 

Se bästa pris hos: 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Samsung 24RG50

Bästa billiga gamingskärmen 

 • Prisvänlig
 • 144hz
 • 4ms responstid
 • VA Panel
 • Curved/välvd

Den bästa gamingskärmen 2020 utifrån ett pris är enligt oss denna skärm ifrån Samsung. Givetvis är inte detta den bästa gamingskärmen som finns idag, men en väldigt bra skärm för ett rimligare pris. 

För runt 2000 kr får du en curved/välvd skärm med en VA panel som är en mix utav TN och IPS paneler. Skärmen har bra färgåtergivning och kontrastförhållanden.

Däremot har skärmen en responstid på 4ms. Du som inte tänker endast på responstid klarar dig bra med 4ms eftersom att det inte skiljer så sig mycket ifrån 1ms. 

Se pris hos: 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.com

Photo by Fotis Fotopoulos on Unsplash

Läs fler artiklar:

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »
bästa subwoofer
Köptips

bästa subwoofer 2020

För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste

Läs mer »
Bästa multiroom högtalare
Köptips

Bästa multiroom högtalare

En multiroom högtalare är ett trådlöst högtalarnätverk som utgörs av en eller flera högtalare i varje rum. Detta gör att man kan lyssna på musik

Läs mer »