Bästa Gamingskärm 2022

Bästa skärm för gaming 2022. En bra gamingskärm krävs för att ditt snabba grafikkort ska leverera maximalt i spelen.  En bra skärm för gaming landar numer helst på 144 /280 hz med snabba responstider. Skärmens specs är idag precis lika viktiga som alla andra komponenter och något som har stor betydelse för upplevelsen, och i slutändan hur du presterar i spelen.

Att hitta den ”bästa gamingskärmen” handlar om att prioritera mellan grafik, responstid & uppdateringsfrekvens och design. Vill du ha extremt bra 4K grafik, en snabb 280 hz skärm perfekt för FPS eller kanske en stor skärm med toppspecs på färgåtergivningen för snyggast mmo ? Vi listar gaming-skärmar som är bra val inom sina områden för att underlätta till ett bättre köp. En annan viktig del som kanske ibland glöms bort är vilken typ av panel skärmen har. De vanligaste panelerna idag är VA och IPS paneler. 

Bästa Skärm För Gaming 2022

Asus TUF Gaming VG24VQ - Bästa Gamingskärmen 2022

Bästa Gamingskärm 2022

Asus TUF Gaming VG279QM är en topptestad Full HD IPS 27-tums gamingskärm som kommer med en uppdaterings-frekvens på stadiga 280 Hz. Vårt toppval av Bästa gamingskärm 2022.

Med ASUS FastIPS-teknik pressas responstiden även ner till 1ms. Skärmen är certifierad som både AMD Freesync och G-SYNC-kompatibel för maximalt VVR utnyttjande av Nvidias & AMD:s grafikkort. ASUS Extreme Low Motion Blur Sync säkerställer ytterligare en ghostfri, skarp och säker gameupplevelse.

Vidare är modellen HDR kompatibel för att kunna utnyttja spelutvecklarnas avancerade anpassningar av ljushantering och kontraster i de nya spelen.

Bildskärmsproffsen på rtings.com har efter en djupgående analys av skärmens egenskaper utsett modellen till vinnaren av bästa gameingskärm. Att priset dessutom ligger i midrangenivå gör inte saken sämre. Vårt val av bästa skärm för gaming 2022.

Samsung Odyssey G9 Neo - Premium

Gamingskärm bäst i test 2022

Samsung Odyssey Neo är skärmen som på allvar tagit curved-widescreen formatet (32:9) in på game scenen. Med 1000R, QLED-panel, 240Hz uppdateringsfrekvens, AMD FreeSync Premium Pro & G-Sync kompatibel samt 5K Upplösning och en responstid på 1 ms finns inte mycket för klagomuren att roa sej med.

Teknik
1000R ? Har du inte hört det förut så är det inte så konstigt då begreppet är relativt nytt. 1000R betyder kort o gott graden av skärmens krökning. Att just 1000R är speciellt beror på att denna grad av krökning här är densamma på skärmen som hos det mänskliga ögat, här optimerat för avstånd sittandes vid din gamestol.

Split vision är säkert bra som trashtalk, men här är koncentrationen i bildens mitt – och du ser 100% av vad som händer hela tiden tack vare optimalt synkad krökning mellan skärm & öga. Många menar att detta är en gamechanger och de modeller som finns har snabbt blivit populära.

Som top-range skärm finns självklart alla de bättre standarder/specs man kan förvänta sej även om just 1000R & upplösningen på 5K (5120×1440) och en 12 bitar QLED-panel sticker ut rejält.

Annars finns här 240Hz i uppdateringsfrekvens, G-Sync kompabilitet och AMD FreeSync Premium Pro samt stöd för HDR1000 & Bild-i-Bild (PIP) t.ex.

Övrigt För att justera till rätt läge är skärmen höj & sänkbar med en justering på 120 mm, du kan tilta framåt/bakåt samt såklart vrida höger/vänster som du vill. Anslutningarna som finns är 2st DisplayPort ingångar 1.4, 2st USB 3.0, 1 st HDMI 2.0, Hörlursutgång.

Samsung Odyssey Neo –  en gamingskärm för de som går hela vägen för att maximera sin gameupplevelse. Bäst i test & Bästa skärm för gaming 2022 i premiumklassen.

Samsung Odyssey G9

Mi Curved Gaming Monitor - 21:9

Bästa Gamingskärm 34" Budget 2022

– 34 tum
– Panel: VA/LCD
– 21:9 ultra-wide
– Upplösning 3440*1440
– Bildformat 21:9
– Kurvradie 1500R
– Uppdateringsfrekvens 144Hz
– Ljusstyrka 300nit
– Responstid 4ms
– Kontrast 3000:1
– Färgskala 85% NTSC

– AMD FreeSync
– Picture in Picture
– Picture by Picture
– Bredd: 810.39 mm
– Höjd: 520 mm
– Djup: 242.53 mm
– 2 st HDMI 2.0
– 2 st Displayport 1.4
– Hörlursutgång

Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor är en prisvärd ”lite” större ultra-wide skärm. Skärmen är på respektingivande 34″ i 21:9 bildformat och har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. En stabil panel med andra ord som borde få de som gillar att helt uppslukas av sin gameupplevelse att nicka och humm:a belåtet.

Upplösning på 3440×1440 och modellen återspeglar fina 85% av NTSC färgskala. För att anpassa synfältet framför denna pjäs kan du justera skärmens position med att rotera panelen 40 grader, luta bakåt upp till 15 grader och 5 grader framåt samt justera höjden efter behov.

Recensenter är nöja med produkten som kommer med fina specs och mycket bra pris för klassen.

ASUS ROG Swift PG32UQ - E-sport

Gamingskärm Bäst i test 2022 E-sport

ASUS ROG Swift PG32UQ är ett toppval i 4K klassen – Med ASUS säkra Fast IPS-teknik och en svarstid på 1 ms via sin 4K 144 hz panel. Här finns  och 99 % sRGB färgomfång i proffsklass med en blixtrande tydlig 10-bitar panel med 1,074 miljarder färgnyanser samt en dedikerad G-sync processor för max-flow. En kompanjon för de som vägrar kompromissa med hårdvaran.

Populära Alternativ 32"

Bästa Gamingskärm 2021.
Samsung-Odyssey-G5

Samsung Odyssey G3 - Budget

Bästa Gamingskärm 2022

Samsung Odyssey G3 är en bra och prisvärd gamingskärm med 165 Hz och gamesäkra 1ms i responstid. 

G3:an kommer med en del bra möjligheter för inställningar som t.ex ett dedikerat Game Mode och ett Eye Saver Mode för lite stillsammare underhållning. Skärmen har snygga tunna ramar och modellen kan enkelt justeras i höjdled, vinklas, tiltas och roteras både vertikalt och horisontellt.

Sammanfattningsvis en prisvärd gamingskärm i instegsklassen från ledande Samsung med bra specs sett till priset. 27 & 32″ finns att fundera på.

AOC G2 90 Series - Prisvärd

AOC G2 Denna serie från AOC har vi valt som generellt mest prisvärda skärm för gaming 2022 eftersom att de passar bra för alla typer av spel, med ett svårslaget pris.

Gamingskärmen snittar gamestandarden på 144hz & snabb  responstid på 1 ms som passar väldigt bra för FPS spel som CS:GO. IPS skärmen lämpar sej dessutom fint för MMO där färgåtergivningen har högre prio.

Gaming-skärmen har en IPS panel vilket betyder att även den grafikiska färgåtergivningen är hög. Men då måste väl responstiden ta stryk ? Inte i detta fall. AOC har lyckats behålla responstiden på 1 ms samtidigt som du får riktigt bra grafisk kvalité.  Givetvis är skärmen i full hd upplösning & designen ramfri för en snyggare look.

Asus VG24VQ - Curved budget

Asus TUF Gaming VG24VQ  är en utmärkt bra prisvärd välvd 24″ gamingskärm med 144 Hz uppdateringsfrekvens. Den stora gamefördelen med Asus skärmen gentemot nedan 240hz Samsung är den snabba responstiden på 1 ms – xtra viktigt för fps gamern.

Skärmen kommer med 2×2 W-högtalare samt en 3,5 mm in/utgång. Modellenn kan tilltas vertikalt +20° -5°, samt vridas horisontellt ±90°. Höjdjusteringen ligger på +120 mm.

En enkel sammafattning: Letar du efter en lite större välvd FHD skärm med snabb responstid till ett bra pris tycker vi denna AMD FreeSync kompatibla skärm är ett riktigt bra val. Som xtra fördel kommer skärmen med Asus stora premiumgaranti på 3 år – och utbytt vid behov vid din egen dörr. Trevligt värre.

Acer Nitro XV272S - 27" 165 hz gamingskärm

Acer Nitro XV272S – är en bra prisvänlig datorskärm för gaming. Modellen kommer med en HDR kapabel Full HD & IPS-panel. Nitro XV270 har dessutom riktigt bra specs i övrigt med sina 165 Hz i uppdateringsfrekvens och FPS-vänliga 0.5 ms i responstid. 1 DisplayPort, 2 HDMI samt hörlursingång finns att koppla in sej på. Skärmen är både  höj/sänkbar samt vrid/tiltbar.

Nitro har en del finesser som t.ex Black boost för att öka synligheten i mörkare delar av skärmen, samt Acer Flickerless™ som säkerställer en flimmerfri panel genom att ge en garanterat stabil strömförsörjning till skärmen. Blåljusfilter för att inte trötta ut och irritera ögonen finns i form av Acer BlueLightShield. Skärmen stödjer AMD FreeSync för mamimalt output från grafikkortet i varje sekvens.

Användare är nöjda ned skärmens kvalité – Ett prisvärt val som enkelt försvarar sin plats i testet av bästa gamingskärmen 2022.

Samsung C27RG50 - Curved

Samsung C27RG50. Ett bra alternativ, speciellt för MMO gamern. För strax under 3K kr får du en curved/välvd 27″ med hela 240 Hz uppdateringsfrekvens.

Skärmen har utmärkt färgåtergivning och bra kontrastförhållanden med sin VA panel. Modellens responstid är här på 4ms vilket sammanlagt gör Samsungs välvda skärm till ett utmärkt val framförallt för mmo.  Skärmen är kompatibel med Nvidia G-sync och får höga betyg från game-communityn. En bra curved gameskärm till ett riktigt bra pris.

Fler artiklar