Bästa Gamingstol 2023

Secretlab TITAN Evo Stealth – Vi på pckungen har under en tid nu arbetat med och testat denna stol som kompanjon för både nytta, nöje och gaming. Den korta sammanfattningen här blir att Titan Evo från giganterna på Secretlab inte oväntat visar sej vara precis så bra som alla säger. Den längre genomgången hittas här.
Externa Reviews

BÄST I TEST
Bästa Gamingstol 2023 - Arozzi Vernazza Soft
Arozzi Vernazza Soft
5/5
Från 3 365 kr
I samarbete med price logo
PREMIUM
Bästa gamingstol 2023 Premium
Noblechairs HERO
5/5
Från 4 811 kr
I samarbete med price logo
PRISVÄRD
Bra Gamingstol 2023
Arozzi Mezzo V2
4.6/5
Från 2 986 kr
I samarbete med price logo
BUDGET
Bästa Gamingstol 2023 Budget
Arozzi Monza
4.5/5
Från 1 795 kr
I samarbete med price logo

I genomgången av  bästa gamingstol i test 2023 rankar vi bästa stol för gaming utifrån pris, kvalité, egenskaper samt våra egna och andras gamers erfarenheter. Idag har de flesta gaming-streamers och youtubers en riktigt fet gamingstol såklart, men vad är det som skiljer sig mellan en riktig bra gamingstol och en mindre bra stol för gaming av typen standard kontorsrullare? 

Gamingstolar

En bra gamingstol är självklart mer anpassad för gaming jämfört med en vanlig stol. Hur man sitter vid spelande skiljer sig ofta ganska stort jämfört med sittandet vid studier eller jobb. Ofta vill man luta in sig framåt skärmen i knepiga situationerna och sitta så förberett som möjligt. 

De bästa gamingstolarna kommer oftast med kuddar för svank, justerbara arm och nackstöd med mera för att förbättra hållningen och slippa värk och slitage på kroppen. Så vilken är den bästa gamingstolen? I denna lista tar vi fram de enligt oss fem bästa gamingstolarna 2023 för bättre sittställning och ett skönare gameplay.

Bästa Gamingstolen 2023
Arozzi Vernazza Soft Fabric

Från 3 365 kr
I samarbete med price logo

Som gamingstol bäst i test 2023 väljer vi att tipsa om Arozzi Vernazza Soft – Arozzi:s mycket populära gamingstol med utmärkta betyg och i en stil lite av en blandning mellan en gamingstol och en snyggare kontorsrullare. Modellen kommer i 4 färgval och med ett tyg av hög kvalité. Är läderklädda gamestolar inget för dej så finns Arozzi Vernazza att lita på som kompanjon vid gamerundan.

Specs & Info

Användare ger många plus för stolens komfort också vid längre pass och designen av lite mer standardstol som gillas av många. Nack & rygg kuddar kommer med och stolen är justerbar höjdledes via en standard gaslift. Armstöden är justerbara i höjd & bredd medans ryggdelen är fällbar och sitsen är här aningen längre och ger bra utrymme även för lite större gamers.

Vill man ha en gamingstol i hög kvalité av det kanske lite vuxnare slaget, utan påtagliga game-attribut är Vernazza Soft Fabric marknadens bästa alternativ.

Noblechairs HERO
Gamingstol Bäst i test 2023 - Premium

Från 4 811 kr
I samarbete med price logo
 Nobelchair Hero är för dig som vill ha en premium gamingstol i andningsbart material. Hero är helt klart en av de populäraste och bästa gamingstolarna 2023 och har utmärkt bra egenskaper för även riktgt långa sessions. Materialet som använts är unikt och är andingsbart samtidigt som det är väldigt mjukt. Premium!

Specs & Info

Nobelchair har i samarbete med proffs diskuterat fram idéer för att ta fram Hero och denna gamingstol levererar verkligen komfort och ergonomi på en helt ny nivå jämfört med andra gamingstolar.

Denna stol är även betydligt mer anpassningsbar med 4D justerbara armstöd, kuddar för att förbättra komforten och ryggstödet kan lutas mellan 90 och 135 grader vilket ger oss en bekväm kroppsanpassning.

Arozzi Mezzo V2
Bästa Gamingstolen 2023 - Prisvärde

Från 2 986 kr
I samarbete med price logo

Arozzi Mezzo V2 är enligt oss den bästa gamingstolen sett till prisvärde. Mezzo V2 har bra ergonomi och ett andningsbart tyg för svala och långa gamingsessioner. 

Självklart är stolen väldigt anpassningsbar med handledsstöd som går att få i olika lägen och är lutningskapabel till 165 grader. Stolen har även ett justerbart nackstöd och stöd för svank för bättre komfort.

Stolen är lätt att installera och görs på ungefär 10 minuter. Kuddarna är mjuka och kommer bidra med extra mycket komfort och du som tidigare haft en läderstol kommer förmodligen älska materialet på denna gamingstol. 

Varför vi valde just denna gamingstol som prisvärde alternativ är stolens starka ratio mellan pris vs kvalité –  det räcker ofta väldigt långt.

Arozzi Vernazza
Populär Gamingstol från Arozzi

Från 3 595 kr
I samarbete med price logo

Arozzi Vernazza är en grymt bra gamingstol som designats och utvecklats med backning av Arozzis svenska team. Denna gamingstol har en bra balans mellan komfort, ergonomi och funktioner och stolen kommer även i en hel del olika färger för att matcha en färg som passar din stil. 

Vernazza gamingstol har en justerbar lutningsvinkel på upp till 160 grader och står emot en matchvikt på upp till 145 kg. Stolen har en klass 4 gaslift för att enkelt ändra höjd och fler funktioner för att anpassa stolen efter dina önskemål. 

Givetvis fås det med kuddar för både nacke och svank och sitsen har har stoppats med extra mycket material för bättre komfort under längre spelsessioner. Stolen kommer med tyg på framsida & sits och konstläder på ryggstöd & sidor.

Arozzi Monza
Bästa gamingstol 2023 - Budget

Från 1 795 kr
I samarbete med price logo

Arozzi Monza är en populär gamingstolen i den lägre prisklassen. Med ett lågt pris blir det mångas val om man kanske känner sej lite osäker på att köpa en premium-stylad gamingstol med högre prislapp. I den lägre prisnivån kommer då Monza med bra funktioner för anpassning av din sittställning – Populära Arozzi:s Monza landat ett riktigt bra värde för pengen man betalar tycker vi och ger modellen bäst i test pokalen i budgetklassen.

Specs & Info

Monza är en lite mjukare stol i tåligt konstläder material och är snäppet mindre än övriga och passar därför även bra för gamers av lite mindre omfång – men tål likväl en sittning på stadiga 95 kilo.

Stolen som finns i flera färgval kommer med en mjukt vadderad ram med soft skum i sits och ryggstöd samt vadderade armstöd med överliggande konstläder. Höjdjustering görs som vanligt här via en gasfjäder funktion och stolen kan tiltas och låsas i vald position.

Sammantaget en uppskattad stol av sina användare som plussar för pris vs kalité, att den är riktigt bekväm och att stolen är betydligt snyggare än vad produktbilderna visar. Populär gaminstol av god kvalité från en ledande tillverkare för ett i sammanhanget mindre pris. Vårt självklara val som bästa gamingstol 2023 i budgetklassen.

Bästa Gamingbord 2023

Arozzi Arena Gaming Desk
Bästa Gamingbord 2023

Gamingbord bäst i test 2023 Arozzi Arena Gaming
Gamingbord bäst i test 2023 Arozzi Arena Gaming
Från 2 495 kr
I samarbete med price logo

Bästa Gaming Bord 2023 Budget
Svive Cygnus

Från 1 490 kr
I samarbete med price logo

Varför köpa en Gamingstol?

För många är datorn det viktigaste i en gamingsetup och stora slantar går till att köpa de nyaste grafikkorten och komponenterna. Men det är något många glömmer som vi använder varje gång vi spelar – stolen du sitter på. Denna guide är för dej som tröttnat på känningar i ryggen, trötta axlar och stel nacke  efter långa pass online. 

Att kunna spela på höga inställningar är en sak men är inte komforten där blir spelandet inte lika trevligt. En billig stol kommer aldrig i närheten av de bästa gamingstolarnas komfort, materialval och inställningsmöjligheter – men visst finns det bra ergonomiska stolar som ledigt toppar en kontrorsrullare även i de lägre prisklasserna.  

Vad tänka på?

Bortsett ifrån en snygg design och populära märken bör du ha i åtanke vilken ergonomi din stol erbjuder. Att sitta rätt och ha en bra ergonomisk stol är viktigare än stolens utseende och komfort under de första 5 minuterna. Varför är ergonomin så viktigt för just gamingstolar? Om inte stolen vi använder under långa rundor är bra ergonomiskt kommer problem uppstå med rygg, nacke, axlar – ja i stort sett hela kroppen. Onödigt & duktigt ovärt säger vi.

Så din gamingstol ska alltså ha bra komfort under längre tid samtidigt som den naturligtvis ska ge oss en korrekt ergonomisk sittställning för att avlasta utsatta områden vid gaming som nacke, rygg och axlar med mera.

Bästa Tillverkaren ?

Med en snabbt växande marknad kan det vara svårt att veta vilken tillverkare som gör de bästa gamingstolarnajust nu . För att hitta den bästa gamingstolen för just dej ska man inte haka upp sig på en speciell tillverkare som kanske din favorit e-sport spelare använder.

Några av de största tillverkarna av gamingstolar just nu är:  Noblechairs, Secretlab, Arozzi, Svive, DxRacer och Playseat. Dessa tillverkare är kända för att producera välbyggda gamingstolar och att söka en stol från någon av de största och erkända tillverkarna kan vara en bra ingång och därefter leta efter dina specifika önskemål av anpassningar.

Fördelar Shortlist

Hållbarhet:

De mest populära gamingstolarna i mid och high klassen är tillverkade av material med hög kvalité och är konstruerade för att tåla många och långa sessions över tid.

 Ergonomi:

Stolar anpassade för gaming är byggda för att ge oss optimalt stöd och komfort under gamingrundan. Här finns i olika utsträckning justerbara armstöd i flera dimensioner för ryggstöd med nack och svankstöd samt ofta olika varianter av gungfunktioner samt höjdjusterbara sitsar för att hjälpa användare att hitta en bekväm och ergonomiskt korrekt sittställning under långa perioder. 

En ergonomisk gaminstol med hög komfort hjälper självklar även till att fokus hamnar på spelupplevelsen med bättre resultat i slutändan. Stolar som anpassats för olika kroppstyper är dessutom inte ovanliga för att ge oss alla en skön stol att sitta bekvämt i.

 Stil:

Gamingstolar finns i många olika designer när det gäller färger, mönster och feeling som lyfter känslan av att det är Game On. Hoppas du hittar din alldelses egna favorit.

 

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 4.5 / 5. Antal betyg: 8

Game On!

Annat att kolla in