BÄST I TEST

BĂ€sta gamingstol 2022

Arozzi
Vernazza Soft Fabric

5/5

PREMIUM

BĂ€sta lgamingstolen

Noblechairs
HERO

5/5

PRISVÄRD

BĂ€sta gamingstol 2022

Arozzi
Mezzo V2

4.5/5

BUDGET

BĂ€sta gamingstol 2022

Arozzi
Milano

4.5/5

BĂ€sta Gamingstol 2022

Är du ute efter den bĂ€sta gamingstolen 2022 ? I denna genomgĂ„ng kommer vi att ranka bĂ€sta stol för gaming 2022 utifrĂ„n pris, kvalitĂ© och egenskaper. Idag har de flesta gaming-streamers och youtubers en riktigt fet gamingstol sĂ„klart. Men vad Ă€r det som skiljer sig mellan en riktig bra gamingstol och en mindre bra stol för gaming ? 

En bra gamingstol Àr sjÀlvklart mer anpassad för gaming jÀmfört med en vanlig stol. Hur man sitter vid spelande skiljer sig ofta ganska stort jÀmfört med sittandet vid studier eller jobb. Ofta vill man luta in sig frammÄt skÀrmen i knepiga situationerna, och sitta sÄ förberett som möjligt. 

Den bÀsta gamingstolen kommer oftast med kuddar för svank, justerbara arm och nackstöd med mera för att förbÀttra hÄllningen och slippa vÀrk och slitage pÄ kroppen. SÄ vilken Àr den bÀsta gamingstolen? I denna lista tar vi fram de enligt oss fem bÀsta gamingstolarna 2022, för bÀttre sittstÀllning och ett skönare gameplay.

BĂ€sta Gamingstol 2022

Arozzi Vernazza Soft Fabric

BĂ€sta Gamingstol 2022

BĂ€sta gamingstol 2022

FÀrg: Flertal | Maximal vikt: 145 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 3D justerbar | Tiltbart ryggstöd

BĂ€st i test 2021. Arozzi:s mycket populĂ€ra Vernazza Soft Fabric Ă€r gamingstol med utmĂ€rkta betyg och till sin stil lite av en blandning mellan gamingstol och en snyggare standardstol. Modellen kommer i 4 fĂ€rgval med ett tyg av hög kvalitĂ©. Är lĂ€derklĂ€dda gamestolar inget för dej sĂ„ finns Arozzi Vernazza att lita pĂ„ som kompanjon vid gamerundan.

AnvÀndare ger mÄnga plus för stolens komfort ocksÄ vid lÀngre pass och designen av lite mer standardstol som gillas av mÄnga. Nack & rygg kuddar kommer med och stolen Àr justerbar höjdledes via en standard gaslift. Armstöden Àr justerbara i höjd & bredd medans ryggdelen Àr fÀllbar. Sitsen Àr hÀr aningen lÀngre och ger bra utrymme Àven för lite större gamers.

Vill man ha en gamingstol i hög kvalité av det kanske lite vuxnare slaget, utan pÄtagliga game-attribut Àr Vernazza Soft Fabric marknadens bÀsta alternativ.

Noblechairs HERO

BĂ€sta Gamingstol 2022 - Premium

BĂ€sta gamingstol 2022

FÀrg: Svart | Maximal vikt: 150 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 4D justerbar | Max. tilt ryggstöd: 90-135

 Nobelchair Hero Àr för dig som vill ha en premium gamingstol i andingsbart material. Hero Àr helt klart en av de bÀsta gamingstolarna 2021 och har vÀldigt bra egenskaper. Materialet som anvÀnts Àr unikt och Àr andingsbart samtidigt som det Àr vÀldigt mjukt.

Nobelchair har i samarbete med proffs diskuterat fram idéer för att ta fram Hero. Denna gamingstol levererar verkligen komfort och ergonomi pÄ en ny nivÄ. JÀmfört med andra gamingstolar, har denna stol en bredare sits och ryggstöd. 

Denna stol Àr Àven vÀldigt anpassningsbar med 4D justerbara armstöd, kuddar för att förbÀttre komforten och kan lutas upp emot 11 grader. Ryggstödet kan lutas upp mot emellan 90 och 135 grader, vilket leder till en vÀldigt anpassningsbar stol. 

Arozzi Mezzo V2

BÀsta Gamingstol 2022 - PrisvÀrde

BĂ€sta gamingstol 2022

FÀrg: Flera Val | Maximal vikt: 120 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 2D justerbar | Max. tilt ryggstöd: 165 ° 

Arozzi Mezzo V2 Àr enligt oss den bÀsta gamingstolen sett till prisvÀrde. Mezzo V2 har bra ergonomi och ett andningsbart tyg för svala och lÄnga gamingsessioner. 

Givetvis Àr stolen vÀldigt anpassningsbar med handledsstöd som gÄr att fÄ i olika lÀgen, justera höjd och Àr lutningskapabel till 165 grader. Stolen har Àven ett justerbart nackstöd och stöd för svank för bÀttre komfort och ergonomi. 

Stolen Àr lÀtt att installera och görs pÄ ungefÀr 10 minuter. Kuddarna Àr mjuka och kommer bidra med extra mycket komfort. Du som tidigare haft en lÀder stol kommer förmodligen Àlska materialet pÄ denna gamingstol. 

Varför vi valde just denna gamingstol Àr att den Àr prisvÀnlig och kommer med vÀldigt bra egenskaper, det rÀcker ofta vÀldigt lÄngt.

Arozzi Vernazza

Alternativ Arozzi - BĂ€sta Gamingstol 2022

BĂ€sta gamingstol 2022

FÀrg: Flertal | Maximal lastvikt: 145 kg | Huvud-/nackstöd:Ja | Armstöd: Justerbart | Max. tilt ryggstöd: 160°

Arozzi Vernazza Àr en grymt bra gamingstol designat med Arozzis svenska team. Denna gamingstol har en bra balans mellan komfort, ergonomi och egenskaper. Stolen kommer Àven i en hel del olika fÀrger för att vÀlja en fÀrg som matchar ditt rum. 

Arozzi Vernazza gamingstol har en justerbar lutningsvinkel pÄ upp till 160 grader och har en maxvikt pÄ upp till 145 kg. Stolen har en klass 4 gaslift för att enkelt Àndra höjd och fler funktioner för att anpassa stolen efter dina önskemÄl. 

Givetvis fÄs det med kuddar för bÄde nacke och svank. Sitsen har extra mycket stoppning för bÀttre komfort under lÀngre spelsessioner. Stolen kommer med tyg pÄ framsida & sits och konstlÀder pÄ ryggstöd & sidor.

Arozzi Milano

BĂ€sta Gamingstol 2022 Budget

BĂ€sta gamingstol 2022

FÀrg: Flertal | Maximal lastvikt: 105 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: Justerbart | Tiltfunktion

Arozzi Milano Àr den populÀraste gamingstolen i budgetsklassen. Med ett lÄgt pris blir det mÄngas val om man kanske kÀnner sej lite osÀker pÄ köp av en stylad gamingstol. Med bra funktioner för anpassning av din sittstÀllning ger Milano ett bra vÀrde för pengen man betalar.

Milano Àr en lite mjukare stol i tÄligt konstlÀdermaterial som Àr snÀppet mindre Àn övriga och passar dÀrför Àven bra för gamers av lite mindre omfÄng men tÄl likvÀl en sittning pÄ stadiga 105 kilo.

Stolen som finns i flera fÀrgval kommer med en mjukt vadderad ram med soft skum i sits och ryggstöd samt armstöd med överliggande konstlÀder. Höjdjustering görs som vanligt hÀr via en gasfjÀder funktion och stolen kan tiltas och lÄsas i vald position.

Sammantaget en uppskattad & populÀr modell av god kvalité frÄn en ledande tillverkare för ett i sammanhanget mindre pris.

Varför köpa en gamingstol?

För mÄnga Àr datorn det viktigaste i en gamingsetup och stora slantar gÄr till att köpa de nyaste grafikkorten och komponenterna. Men det Àr nÄgot mÄnga glömmer som vi anvÀnder varje gÄng vi spelar stolen du sitter pÄ. Denna guide Àr för dej som tröttnat pÄ domningar dÀr bak, trötta armar och stel nacke pÄ morgonen dagen efter en lÄng natt. 

Att kunna spela pÄ höga instÀllningar Àr en sak, men Àr inte komforten dÀr blir spelandet inte lika trevligt. En billig stol kommer aldrig i nÀrheten av de bÀsta gamingstolarnas komfort, materialval och instÀllningsmöjligheter men visst finns det bra ergonomiska stolar Àven i de lÀgre prisklasserna.  

Eftersom att alla har olika preferenser och kroppslĂ€ngder. Är den bĂ€sta gamingstolen för dig svĂ„r att förutse. DĂ€rför har vi gjort denna lista vĂ€ldigt varierande med stolar för bĂ„de lĂ€ngre och kortare personer. Vi har Ă€ven tagit med stolar som har bredare sittdyna för att du ska kunna hitta den bĂ€sta gamingstolen som passar just dig. 

BÀsta gamingstolen 2022: Vad tÀnka pÄ?

Bortsett ifrÄn cool design och populÀra mÀrken bör du ha i Ätanke vilken ergonomi din stol erbjuder. Att sitta rÀtt och ha en bra ergonomisk stol Àr viktigare Àn stolens utseende och komfort. Varför Àr ergonomin sÄ viktigt för den bÀsta gamingstolen? Om inte stolen Àr bra ergonomiskt kan problem uppstÄ som: ryggont, nackont, problem med syn m.m. 

Men den bÀsta gamingstolen bör Àven ha rÀtt komfort, samtidigt som den Àr ergonomisk. Att anvÀnda sig utav en extremt mjuk stol med nackkudde kan vara sÀmre för ergonomin Àn en stol som Àr hÄrd. Den bÀsta gamingstolen avlastar ryggen och kroppen samtidigt som du behÄller komforten och rÀtt kroppsstÀllning för gaming. 

Att ha i Ätanke Àr Àven att den bÀsta gamingstolen Àr olika för olika mÀnniskor. En del behöver en bredare sittdyna medan vissa klarar sig bÀttre med en mindre. En del anser att den bÀsta gamingstolen Àr den som Àr mest prisvÀrd, medan vissa endast tittar pÄ specifikationer och funktioner. 

BĂ€sta Tillverkaren ?

Med en snabbt vÀxande marknad kan det vara svÄrt att veta vilken tillverkare som gör dem bÀsta gamingstolarna. För att hitta den bÀsta gamingstolen ska man inte haka upp sig pÄ just en tillverkare, som kanske din favorit e-sport spelare anvÀnder. BÀsta Àr att hitta en stol du gillar oberoende av tillverkare. 

NÄgra av de största tillverkarna av gamingstolar just nu Àr: Dxracer, Noblechairs, Arozzi, Akracing. Dessa tillverkare Àr kÀnda för att producera de bÀsta gamingstolarna, och Àr mÀrken som förtjÀnar sitt rykte. Att köpa en stol ifrÄn de största tillverkarna kan vara ett sÀkert kort, men i vissa fall fel val för just dig.

Vi gör vÄrt bÀsta för att testet ska vara hjÀlpsamt för dig

LĂ€mna gĂ€rna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 3.7 / 5. Antal betyg: 3

Game On!

Fler artiklar att kolla in