BÄST I TEST

Bästa gamingstol 2022

Arozzi
Vernazza Soft Fabric

5/5

PREMIUM

Bästa lgamingstolen

Noblechairs
HERO

5/5

PRISVÄRD

Bästa gamingstol 2022

Arozzi
Mezzo V2

4.5/5

BUDGET

Bästa gamingstol 2022

Arozzi
Milano

4.5/5

Bästa Gamingstol 2022

Är du ute efter den bästa gamingstolen 2022 ? I denna genomgång kommer vi att ranka bästa stol för gaming 2022 utifrån pris, kvalité och egenskaper. Idag har de flesta gaming-streamers och youtubers en riktigt fet gamingstol såklart. Men vad är det som skiljer sig mellan en riktig bra gamingstol och en mindre bra stol för gaming ? 

En bra gamingstol är självklart mer anpassad för gaming jämfört med en vanlig stol. Hur man sitter vid spelande skiljer sig ofta ganska stort jämfört med sittandet vid studier eller jobb. Ofta vill man luta in sig frammåt skärmen i knepiga situationerna, och sitta så förberett som möjligt. 

Den bästa gamingstolen kommer oftast med kuddar för svank, justerbara arm och nackstöd med mera för att förbättra hållningen och slippa värk och slitage på kroppen. Så vilken är den bästa gamingstolen? I denna lista tar vi fram de enligt oss fem bästa gamingstolarna 2022, för bättre sittställning och ett skönare gameplay.

Bästa Gamingstol 2022

Arozzi Vernazza Soft Fabric

Bästa Gamingstol 2022

Bästa gamingstol 2022

Färg: Flertal | Maximal vikt: 145 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 3D justerbar | Tiltbart ryggstöd

Bäst i test 2021. Arozzi:s mycket populära Vernazza Soft Fabric är gamingstol med utmärkta betyg och till sin stil lite av en blandning mellan gamingstol och en snyggare standardstol. Modellen kommer i 4 färgval med ett tyg av hög kvalité. Är läderklädda gamestolar inget för dej så finns Arozzi Vernazza att lita på som kompanjon vid gamerundan.

Användare ger många plus för stolens komfort också vid längre pass och designen av lite mer standardstol som gillas av många. Nack & rygg kuddar kommer med och stolen är justerbar höjdledes via en standard gaslift. Armstöden är justerbara i höjd & bredd medans ryggdelen är fällbar. Sitsen är här aningen längre och ger bra utrymme även för lite större gamers.

Vill man ha en gamingstol i hög kvalité av det kanske lite vuxnare slaget, utan påtagliga game-attribut är Vernazza Soft Fabric marknadens bästa alternativ.

Noblechairs HERO

Bästa Gamingstol 2022 - Premium

Bästa gamingstol 2022

Färg: Svart | Maximal vikt: 150 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 4D justerbar | Max. tilt ryggstöd: 90-135

 Nobelchair Hero är för dig som vill ha en premium gamingstol i andingsbart material. Hero är helt klart en av de bästa gamingstolarna 2021 och har väldigt bra egenskaper. Materialet som använts är unikt och är andingsbart samtidigt som det är väldigt mjukt.

Nobelchair har i samarbete med proffs diskuterat fram idéer för att ta fram Hero. Denna gamingstol levererar verkligen komfort och ergonomi på en ny nivå. Jämfört med andra gamingstolar, har denna stol en bredare sits och ryggstöd. 

Denna stol är även väldigt anpassningsbar med 4D justerbara armstöd, kuddar för att förbättre komforten och kan lutas upp emot 11 grader. Ryggstödet kan lutas upp mot emellan 90 och 135 grader, vilket leder till en väldigt anpassningsbar stol. 

Arozzi Mezzo V2

Bästa Gamingstol 2022 - Prisvärde

Bästa gamingstol 2022

Färg: Flera Val | Maximal vikt: 120 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: 2D justerbar | Max. tilt ryggstöd: 165 ° 

Arozzi Mezzo V2 är enligt oss den bästa gamingstolen sett till prisvärde. Mezzo V2 har bra ergonomi och ett andningsbart tyg för svala och långa gamingsessioner. 

Givetvis är stolen väldigt anpassningsbar med handledsstöd som går att få i olika lägen, justera höjd och är lutningskapabel till 165 grader. Stolen har även ett justerbart nackstöd och stöd för svank för bättre komfort och ergonomi. 

Stolen är lätt att installera och görs på ungefär 10 minuter. Kuddarna är mjuka och kommer bidra med extra mycket komfort. Du som tidigare haft en läder stol kommer förmodligen älska materialet på denna gamingstol. 

Varför vi valde just denna gamingstol är att den är prisvänlig och kommer med väldigt bra egenskaper, det räcker ofta väldigt långt.

Arozzi Vernazza

Alternativ Arozzi - Bästa Gamingstol 2022

Bästa gamingstol 2022

Färg: Flertal | Maximal lastvikt: 145 kg | Huvud-/nackstöd:Ja | Armstöd: Justerbart | Max. tilt ryggstöd: 160°

Arozzi Vernazza är en grymt bra gamingstol designat med Arozzis svenska team. Denna gamingstol har en bra balans mellan komfort, ergonomi och egenskaper. Stolen kommer även i en hel del olika färger för att välja en färg som matchar ditt rum. 

Arozzi Vernazza gamingstol har en justerbar lutningsvinkel på upp till 160 grader och har en maxvikt på upp till 145 kg. Stolen har en klass 4 gaslift för att enkelt ändra höjd och fler funktioner för att anpassa stolen efter dina önskemål. 

Givetvis fås det med kuddar för både nacke och svank. Sitsen har extra mycket stoppning för bättre komfort under längre spelsessioner. Stolen kommer med tyg på framsida & sits och konstläder på ryggstöd & sidor.

Arozzi Milano

Bästa Gamingstol 2022 Budget

Bästa gamingstol 2022

Färg: Flertal | Maximal lastvikt: 105 kg | Svank/nackstöd: Ja | Armstöd: Justerbart | Tiltfunktion

Arozzi Milano är den populäraste gamingstolen i budgetsklassen. Med ett lågt pris blir det mångas val om man kanske känner sej lite osäker på köp av en stylad gamingstol. Med bra funktioner för anpassning av din sittställning ger Milano ett bra värde för pengen man betalar.

Milano är en lite mjukare stol i tåligt konstlädermaterial som är snäppet mindre än övriga och passar därför även bra för gamers av lite mindre omfång – men tål likväl en sittning på stadiga 105 kilo.

Stolen som finns i flera färgval kommer med en mjukt vadderad ram med soft skum i sits och ryggstöd samt armstöd med överliggande konstläder. Höjdjustering görs som vanligt här via en gasfjäder funktion och stolen kan tiltas och låsas i vald position.

Sammantaget en uppskattad & populär modell av god kvalité från en ledande tillverkare för ett i sammanhanget mindre pris.

Varför köpa en gamingstol?

För många är datorn det viktigaste i en gamingsetup och stora slantar går till att köpa de nyaste grafikkorten och komponenterna. Men det är något många glömmer som vi använder varje gång vi spelar – stolen du sitter på. Denna guide är för dej som tröttnat på domningar där bak, trötta armar och stel nacke på morgonen dagen efter en lång natt. 

Att kunna spela på höga inställningar är en sak, men är inte komforten där blir spelandet inte lika trevligt. En billig stol kommer aldrig i närheten av de bästa gamingstolarnas komfort, materialval och inställningsmöjligheter – men visst finns det bra ergonomiska stolar även i de lägre prisklasserna.  

Eftersom att alla har olika preferenser och kroppslängder. Är den bästa gamingstolen för dig svår att förutse. Därför har vi gjort denna lista väldigt varierande med stolar för både längre och kortare personer. Vi har även tagit med stolar som har bredare sittdyna för att du ska kunna hitta den bästa gamingstolen som passar just dig. 

Bästa gamingstolen 2022: Vad tänka på?

Bortsett ifrån cool design och populära märken bör du ha i åtanke vilken ergonomi din stol erbjuder. Att sitta rätt och ha en bra ergonomisk stol är viktigare än stolens utseende och komfort. Varför är ergonomin så viktigt för den bästa gamingstolen? Om inte stolen är bra ergonomiskt kan problem uppstå som: ryggont, nackont, problem med syn m.m. 

Men den bästa gamingstolen bör även ha rätt komfort, samtidigt som den är ergonomisk. Att använda sig utav en extremt mjuk stol med nackkudde kan vara sämre för ergonomin än en stol som är hård. Den bästa gamingstolen avlastar ryggen och kroppen samtidigt som du behåller komforten och rätt kroppsställning för gaming. 

Att ha i åtanke är även att den bästa gamingstolen är olika för olika människor. En del behöver en bredare sittdyna medan vissa klarar sig bättre med en mindre. En del anser att den bästa gamingstolen är den som är mest prisvärd, medan vissa endast tittar på specifikationer och funktioner. 

Bästa Tillverkaren ?

Med en snabbt växande marknad kan det vara svårt att veta vilken tillverkare som gör dem bästa gamingstolarna. För att hitta den bästa gamingstolen ska man inte haka upp sig på just en tillverkare, som kanske din favorit e-sport spelare använder. Bästa är att hitta en stol du gillar oberoende av tillverkare. 

Några av de största tillverkarna av gamingstolar just nu är: Dxracer, Noblechairs, Arozzi, Akracing. Dessa tillverkare är kända för att producera de bästa gamingstolarna, och är märken som förtjänar sitt rykte. Att köpa en stol ifrån de största tillverkarna kan vara ett säkert kort, men i vissa fall fel val för just dig.

[ratemypost]

Game On!

Fler artiklar att kolla in