Bästa grafikkortet – 5 kort recenserade

bästa grafikkortet

Bästa grafikkortet – 5 kort recenserade

Att använda sig utav ett bra grafikkort är nästintill ett måste för att kunna spela dagens spel på normala inställningar. Men vilket är det bästa grafikkortet? I denna guide kommer vi att ta upp de fem bästa grafikkortet utifrån 5 olika prisklasser. 

Vad som definieras som det bästa grafikkortet kan ha olika betydelser. För många är det bästa grafikkortet det som presterar allra bäst på marknaden, medan för vissa har det bästa grafikkortet rätt pris. 

Varför skulle man vilja lägga extra pengar på ett utav de bästa grafikkorten? Att lägga mer pengar på ett bra grafikkort kan visa sig vara billigare i längden än att köpa ett billigare. De bästa grafikkortet som fanns för två år sedan fungerar än idag fortfarande bra medan de sämre behöver bytas ut snabbare. 

Bästa grafikkortet:

ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti 11GB OC

Bästa grafikkortet

bästa grafikkortet

2080 TI ifrån Nvidias nya serie ”RTX” är helt klart ett av de bästa grafikkorten pengar kan köpa just nu. ASUS version utav detta grafikkort har ett grafikminne på hela 11GB och använder sig utav GDDR6 SDRAM teknik. 

Nvidias nya RTX kort har en ny teknik som kallas ”raytracing”. Denna teknik räknar på hur ljusets källor påverkar olika objekt i spelen. Detta återger en skuggspårning och förhöjer spelkvalitén avsevärt. 

Eftersom att detta grafikkort har extrema funktioner och prestanda antar många att grafikkortet måste låta en del. Men detta har Nvidia löst med deras nya fläktar med axialteknik. 

Grafikkortet har en klockhastighet på 1350 MHz och en snabb klockhastighet på hela 1665 MHz. Just detta grafikkortet är även ”OC”, alltså överklockat ifrån fabrik, vilket gör det starkare än andra 2080 kort. 

Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6GB

Bästa mid-range grafikkortet

bästa grafikkortet 2020

1660 Super har givetvis inte lika extrema prestanda som 2080 har, men kostar mer än en 1/3 mindre. Du som ute efter det bästa mid-range grafikkortet har hittat rätt. 

1660 super ingår i Nvidias 16-serie, vilket är en nysläppt serie som kom ut 2019. Till skillnad från det vanliga 1660 kortet är detta 1660 Super kortet både snabbare och bättre för framtiden. 

Kortet har ett grafikminne på 6GB och är överklockad ifrån fabrik. Vilket gör det starkare än de vanliga 1660 korten. 

SAPPHIRE Radeon RX5700 XT

Bästa AMD grafikkortet

För dig som föredrar AMD kort rekommenderar vi starkt RX5700 vilket är ett av de bästa grafikkortet ifrån AMD. Detta grafikkort är ”OC” edition vilket betyder att det är överklockat ifrån fabrik. 

Grafikminnet i detta kort är på 8GB och använder sig utav GDDR6 SDRAM teknik. RX5700 har en klockhastighet på 1770 MHz för ett snabbt och bra grafikkort. Snabb klockhastigheten ligger på 2010 MHz.

Trots den otroliga prestandan är detta grafikkort väldigt tyst. Med rätt kylning och användande kommer detta grafikkort hålla sig i bra skick en lång tid framåt. 

 

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1650 Super 4GB

Bästa billiga grafikkortet

bästa grafikkortet 2020

GTX 1650 Super är helt klart en av de bästa grafikkort vad gäller pris. För under 2500kr får du ett grafikkort som klarar de flesta av dagens spel på normala inställningar. 

GTX 1650 Super är 50% snabbare än föregångaren GTX 1050, vilket var ett bra budget grafikkort. 1650 Super använder sig utav GDDR6 minne och har ett grafikminne på 4GB. 

Fördelen med att köpa ett billigare grafikkort är att man sparar mer pengar och de passar oftast bättre för de som nöjer sig med normal grafik och FPS. Detta grafikkort lämpar sig otroligt bra för dig som gillar mindre krävande spel som CS:GO och LoL. 

ASUS ROG STRIX Radeon RX570

Bästa billiga AMD grafikkortet

bästa AMD grafikkortet 2020

RX570 är ett billigare grafikkort ifrån AMD men som fortfarande presterar bra. För runt 2500kr får du ett grafikminne på 8GB och GDDR5 SDRAM teknik. 

Grafikkortet har en snabb hastighet på 1254 MHz vilket är helt okej för priset. Den vanliga klockhastigheten är runt 1200MHz. Med detta grafikkort har du stöd för 6 bildskärmar för dig med mer skärmar. 

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »