Bästa datorhögtalare för gaming & musik 2023

Vi går igenom de mest prisvärda  & bästa högtalarna för gaming och musik 2023. För många är ett headset inte alltid optimalt – men ett par bra datorhögtalare löser enkelt problemet. Och visst är det nice att blåsa på lite xtra när tillfälle ges. 

En annan stor fördel med högtalare vs headset för just gaming är att de inte blir obekväma efter en stunds spelande. Med fristående högtalare blir basen mycket mer tydlig och upplevelsen blir mera levande.

Logitech Z906 - Bästa DatorHögtalare 2023

Bästa högtalare för musik & gaming 2023
Bästa datorhögtalare för gaming & musik 2023 – Logitech Z906 är det enda rimliga köpet om det är surround och ljudgodis som gäller. Duktigt svepande wrooooms i racingspelen och tung bas för film och musik.  Med Z906 5.1 sitter du glassigt under både spel och filmkvällen då minsta knysst avslöjas av systemets digitala avkodning

THX är en industristandard för ljudåtergivning, systemet utvecklades av Lucasfilm Studios under skapandet av klassiska Star Wars. Man behövde helt enkelt ett nytt bättre system för att återge filmens ljudeffekter i 3D surround-miljö. Certifieringen innebär kort att ljudet som strömmar ur ditt surroundsystem presenteras precis som ljudproducenten som skapat filmen / spelet tänk sej.

Att setup:en spelar musik med tryck och enkelt kan kopplas upp till tv:n för filmkoll / konsolspel är såklart en rätt nice bonus. Tittar man på prislappen och jämför med andra lösningar inser man snabbt att man här får mycket ljud för pengarna.

Kan du dubbla slanten mot en enklare lösning så har du här ett system av hög kvalité som kommer att mer än dubbla både ljudupplevelsen och längden på smajlet när du pressar on-knappen.

Rekomenderas.
Från 3 689 kr
I samarbete med price logo

Logitech G560 - Bästa Högtalare RGB

Bästa datorhögtalare 2023 med RGB – De flesta bättre datorhögtalare ger oss såklart bra ljud, och kanske en snygg och passande design. Logitech G560 erbjuder dock mer än så. Med Logitech högtalaren kommer oxo Lightsync så du har RGB belysta effekter som synkar med spel & multimedia och gör upplevelsen mer levande.

Att vi rankar Logitech G560 som bästa 2.1 datorhögtalare är inte av en slump. Just nu finns det inte många datorhögtalare på marknaden som kan konkurrera med modellens precisa ljus synkning med spelen som Logitech gör.  

Givetvis har inte Logitech endast tänkt på belysning och coola funktioner. Logitech G560 kan pumpa 240 watt för kraftfullt och djupt ljud. Högtalarna har även DTS:X Ultra surroundljud som återger ljud ifrån alla vinklar.

G560 setet känns som ett komplett kit med utmärkt tryck och riktigt fet RGB funktion utan att kosta både byxa & skjorta. Logitech G560 blir vårt förstaval av 2.1 system.

Från 2 498 kr
I samarbete med price logo

Razer Nommo Chroma - Minimalistiskt

“Best small gaming speakers” → digitaltrends.com
“..impressive set of gaming speakers with rich, loud sound and customizable RGB lighting.” → tomsguide.com

Razer har länge varit en känd tillverkare i gaming världen och har numer börjat tillverka även datorhögtalare.  Dessa högtalare passar både bra in i en ren gaming setup med kanske dina andra Razer produkter eller som smidiga och kvalitativa datorhögtalare för multimedia.

För att ljudet ska vara så bra som möjligt har Razer här ett par högkvalitativa 3-tumselement i specialvävt glasfiber för att maximera ljudkvalitén.

Razer Nommo Chroma kvalar prismässigt in snäppet under G560 och är som vi tycker, det bästa 2.0-kanal systemet då pris vs ljudprestanda ställs mot varandra.

Passar såklart xtra bra då det är lite trångt – Stabilt Razer köp – som alltid.

Från 1 989 kr
I samarbete med price logo

Logitech-Z623 - Bästa DatorHögtalare Prisvärde

“Great value for money, incredible performance, and THX certification” → audiostance.com

Logitech-Z623 är ett steg ner i prisklassen men är ändå ett riktigt bra ljudsystem, bättre än prislappen faktiskt. Det är inte direkt förvånande att högtalarna är mycket populära. Mycket bra ljud för pengen man lämnar ifrån sej helt enkelt.

Z623 kommer med THX-certifiering vilket är riktigt bra för klassen och 200 W att leka med. Systemet är ett 2-1 med diskant/mid i frontarna och en kapabel 7 tums sub. Du kan styra både bas och volym från en av satelliterna där även en hörlur och aux-ingång finns, bra!

Användare av systemet är duktigt nöjda med kvalitén man här får för en rimlig peng – Klart rent ljud i satelliterna och tung mäktig bas. Letar du efter ett ljudsystem för både game & musik i prisklassen runt 1500 har Logitech-Z623 inga motståndare att tala om. Rekommenderas.

Från 1 757 kr
I samarbete med price logo

Trust GXT 38 - Bästa DatorHögtalare Budget

Med Trust GXT 38 2.1 har vi hamnat i vad man brukar kalla budgetklassen. Men tappa inte hoppet – Trust:s 2.1:a spelar skjortan av motståndet under tusenlappen.

Högtalarna som kommer med en subwoofer och 2 satelliter att förgylla din tid med har bra ljudkvalité och tryck nog att få grannarna att knacka på väggen. En bra setup för gaming/musik behöver en stadig bas och här finns det så det räcker och blir över.

 Med en toppeffekt på 120W är detta kit mer än tillräckligt för både gaming och spotify. GTX:en har en trådad fjärrkontroll där du kan styra volymen och få tillgång till AUX in och en hörlursutgång. På baksidan av woofern sitter analoga RCA in och utgångar samt volym och baskontroll.

Trust GXT 38 2.1 är ett stabilt val i den lägre prisklassen av datorhögtalare med många nöjda köpare – och modellen fungerar lika bra till både konsol och TV som den gör till datorn. Bästa datorhögtalare i budgetklassen.
Från 847 kr
I samarbete med price logo

Fler tester