Bästa Laptop 2022

BÄST I TEST

Bästa laptop 2022 Apple Macbook Air

Apple Macbook Air 13​

5/5
Från 11 950 kr
I samarbete med price logo

PRISVÄRD GAMING

blank

Lenovo IdeaPad Gaming

4.6/5
Out of Stock

BÄSTA BUDGET

blank

Acer Chromebook 314

4/5

PEKSKÄRM

blank

Acer Chromebook Spin

4.4/5
Out of Stock

I denna guide kommer vi att gå igenom laptop-alternativ som enligt oss är bra val i sina olika prisklasser och utifrån vad som laptopen är tänkt att användas till.

Dagens bärbara datorer är idag helt fullvärdiga alternativ till desktop varianterna – då komponenter och teknik snabbt blivit bättre. Idag har high-end laptops avsevärt bättre prestanda än standardutrustade stationära datorer.

En laptop som enbart ska användas till enklare uppgifter som t.ex surf och textbehandling kräver inte så mycket prestanda. Då duger det gott med en mycket enkel modell. Medan en laptop som används exempelvis för spel, multimedia, grafisk hantering eller musikproduktion ställer högre krav på komponenterna, som processorn, minnet, grafikkortet osv.

För att du ska hitta en bärbar dator som kan passa dig kommer vi att titta på 4 laptops som samtliga är bra val inom sina specifika bruksområden.

Bästa Laptop 2022

Macbook Air 13

Bästa Laptop 2022 - Prisvärd Macbook

Bästa laptop 2022 Apple Macbook Air

Laptop bäst i test 2022 – Apple har länge varit kända för att tillverka de snyggaste laptops:en. Numer är de inte bara snyggast utan matchar, och ofta även tekniskt överglänser motsvarande prisklass av windows modeller. Men vilken variant av macbooks ska man välja ?  Vi har valt Apple Macbook Air 13″ M1 som den bästa/mest prisvärda macbooken – Air 13 har ett lägre pris jämfört med övriga modeller samtidigt som både kvalité & komponenter inte skiljer sej nämnvärt åt. Färgval: Silver, SpaceGrey och Gold.

Macbook Air 13 med M1

Macbook Air 13 kommer med det nya Apple M1-chipet, en kraftfull 8-core processor/grafik-kombo och finns i varianter med 256 & 512 GB lagringsmedia. En utmärkt 13,3-tums IPS Retina-skärm, bakbelyst Magic Keyboard, Touch ID & FaceTime HD-kamera är finesser som speciellt utmärker prisvärda Air. Nya operativsystemet macOS Big Sur gör både nytta & nöje än mer enkelt med utmärkta appar.

När du köper Air får du inte bara en snabb dator, utan även Apples specialfunktioner som t.ex Force Touch-styrplatta och Touch ID för enklare inloggning och användarvänlighet. Att just macbooks är en populär laptop har inte bara med Apples eleganta design. Som studie/arbetsdator är t.ex batteritiden viktig för smidigt arbete under resa och t.ex på café osv. Visst har pro-varianten snäppet bättre kapacitet, men jmf med standard windows variant ligger Air utmärkt till med sin batteritid på upp till storfina 18 timmar.

Bästa laptop 2022

Något som många uppskattar hos macbooks är även dess trevliga bakgrundsbelysta tangentbord, mjukt, tydligt & fast men framförallt väldigt behagligt att arbeta med vid både korta och längre sittningar. Användare plussar även rejält för den färgstarka och tydliga Retina skärmen. Ett annat starkt argument är såklart för de som föredrar Iphone eftersom många utav Apples verktyg smidigt integrerar mellan enheterna. Med Macbook Air får man mycket dator för pengen & men speciellt bra för de med en Iphone i fickan. Vårt val av Bästa Laptop 2022.

Macbook Air 13 8/256 GB

Från 11 950 kr
I samarbete med price logo

Macbook Air 13 16/256 GB

Från 12 489 kr
I samarbete med price logo

Macbook Air 13 8/512 GB

Från 14 990 kr
I samarbete med price logo

Lenovo IdeaPad Gaming 3

Bästa Laptop 2022 - Prisvärd Gaming

Bästa Laptop 2022  för gaming – Prisvärde – Lenovo IdeaPad Gaming 3 är ett bra val av laptop för gaming i instegsklassent med tanke på priset. Här finns en 6-kärnors AMD Ryzen 5 5600H 3.3 GHz, en bra FHD 15,6″ IPS 120Hz, ett bakgrundsbelyst tangentbord och gameglada grafikchippet GeForce RTX 3050 Ti med 4GB minne.

Lenovo IdeaPad Gaming kommer med en game-vänlig AMD Ryzen 5 5600H på 3.3 GHz där en turbofunktion kan ta oss till hela 4,2 GHz. I kombination med grafikchippet GeForce RTX 3050 Ti med 4 GB GDDR6 minne och 8 GB RAM samt en ledig plats för uppgradering sitter allt på plats för en bra gamingmaskin i budgetklassen. 

SSD:n stannar här på 512 GB, vi hade gärna sett mer – men med tanke på det pressade priset får man vara nöjd.  Tangentbordet är gaminganpassat med en utmärkt 100 % N-key rollover funktion.

Är man på G att uppgradera sin studie / arbetsdator dator och samtidigt vill kunna koppla av med en laggfri gamerunda tycker vi modellen är marknades bästa val just nu.

Det kan vara knepigt att veta exakt hur en speldator presterar generellt i spelen & speciellt i sitt favoritspel, så i videon nedan testas 20 olika spel för att ge en uppfattning om laptopens kapacitet.

Out of Stock

Acer Chromebook 314

Bästa Laptop 2022 - Bästa Chromebook Budget

blank

Acer Chromebook 314 är helt klart ett av de mest prisvärda alternativen att “bli med dator” för dig som inte spenderar hela dagen framför skärmen och samtidigt få bra valuta för pengarna. Detta är  en modell som klarar alla vardagliga saker som att Skypa, fixa bankärenden och surfa på internet med samma kvalité som betydligt dyrare maskiner. 

I laptopen från Acer sitter en snabb ssd på 64 GB som gör laptopen snabb att starta men med ett rätt begränsat utrymme för att spara många och stora filer. Processorn är en för klassen bra Intel Celeron N4020 som tar oss fram i 1.1 GHz. Inget fartvidunder men för pengen mer än acceptabelt. Skärmen är på 60Hz och kommer i 1366 x 768 upplösning i 16:9 format.

Batteritiden är bra för standarden då det håller i fina, ge och ta 12 timmar beroende på arbetsbelastning.  I övrigt kommer datorn med: 2 x USB 3  samt 2 x USB-C 3.0, Webkamera, Mikrofon, HD-ljud samt Bluetooth 5.0. Modellens vikt stannar på behagligt bärbara 1.7 kg. Sammantaget ett riktigt bra val av bärbar dator i den lägre  prisklassen. Vårt val av Bästa Prisvärde Chromebook 2022.

Även nästkommande produkt är en Chromebook där du kan läsa lite mer om just fördelarna som operativsystemet Chrome OS har att erbjuda.

Acer Chromebook Spin 513

Bästa Standard Laptop 2022 - Bästa Chromebook Premium

blank

Acer ChromebookSpin 513. Att köpa en chromebook framför en traditionell laptop har sina fördelar. Ofta kommer man undan lite billigare och får nästintill liknande funktioner som en Windows/iOS modell har. Man kan lätt tro att Chromebooks är lite trötta datorer, men då glömmer man att här körs ett slimmat OS. 

Chrome OS sväljer inte merparten av tillgängligt ram och processoreffekt – utan låter kraften gå till det du väljer att  jobba/roa dej med.  OS:et är ett mycket smidigt och lättjobbat system kort och gott. Just Acer Spin är ett bra exempel på jämförelse mellan – Crome OS gentemot Windows/iOS –  vad gäller användbarhet vs prislapp. Man får mycket för pengen här.

Mer +. Acers populära Spin väger in på fjäderlätta 1,29 kg och måttar B:31 x D:21 x H:15.55 cm. Modellens IPS pek-skärm är i Fulll HD och praktiskt vikbar för att titta på film t.ex. 64 GB ssd kan tyckas litet, men kom då ihåg att varken OS eller appar som används tar särskilt stor plats. Annars finns enkel anslutning till Google Drive för att spara sina foton/filer i molnet.

Fler ++. En annan fördel är de många gratis program/appar som finns tillgängliga på Chrome Web Store, och de över 1 miljon apparna på Google Play. Ett ytterligare plus är att Chrome OS inte är lika utsatta för virusattacker. Övrigt att tilläga är att Acer Spin kommer med: Bakgrundsbelyst tangetbord,  1st USB Type C och en USB 3.2 Typ A, HDR Webbkamera, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5/802.11ac,  Batteritid 14 h samt en 8-kärnig processor på 2,4 Ghz.

Sammanfattning: För smidig och prisvärd data-användning tycker vi att Acer Chromebook Spin är ett riktigt bra alternativ till en enklare windows laptop. Slutligen undrar säker en och annan vad en Chromebook gör på en gaming sida ? Då har ni inte hört talas om Geforce NOW. Så Happy gaming också alla Chromebook användare. Vårt val av Bästa Laptop 2022 Chromebook.

Out of Stock

Bästa Standard Laptop 2022

Vad man bör fundera på ?

När man är ute efter “den bästa” laptopen finns många faktorer att ha i åtanke. Den bästa laptopen för dig är inte den bästa laptopen för en annan. För det första, vad ska den användas till ? Ska laptopen användas för gaming bör du leta efter gaming laptops med lite vassare grafikkort. Ska du däremot ha en vanlig laptop med schyssta komponenter bör du i första hand kanske kolla på lagring och processor. 

Att köpa en dyr laptop är inte alltid det bästa köpet. I vissa fall har laptopen t.ex sämre lagring och ett bättre grafikkort medan du var ute efter just lagring. Att ha koll på vad laptopen ska användas och vilka komponenter som ska prioriteras är A och O för priset och hur nöjd du blir med ditt val. Lycka till!

Bästa laptop 2022