BÄST I TEST

Audio Pro A10

4.9/5
Från 1 196 kr
I samarbete med price logo

SMART HÖGTALARE

Bästa smarta högtalare 2022

Google Nest Audio

4.6/5
Från 999 kr
I samarbete med price logo

KVALITET

Bästa Sonos högtalare 2022

Sonos One

4.4/5
Från 2 539 kr
I samarbete med price logo

KVALITET

bästa multiroom högtalare

Sonos One

4.4/5
Från 1 635 kr
I samarbete med price logo

Bästa Multiroom-högtalare

En multiroom-högtalare är ett trådlöst högtalarnätverk som utgörs av en eller flera högtalare i varje rum. Detta gör att man kan lyssna på musik i vardagsrummet, medan någon annan lyssnar på en podcast i köket. Eller varför inte synka musiken mellan alla enheter?

Multiroom-högtalare är sammankopplade via tillverkarens app och kan på så sätt jobba tillsammans, detta gör att om du skulle vilja höra samma ljud överallt i huset går det bra – ett grymt högtalarsystem till vardags, fester eller middagar.

Idag är multiroom-högtalare lätta att synka och kopplas upp med antingen bluetooth eller wi-fi. I denna guide kommer vi gå igenom de bästa multiroom-högtalararna utifrån ljudkvalitet, kvalitet på röststyrning och användaromdömen.

Vad är skillnaden på ett högtalarsystem och multiroom högtalare ?

Till skillnad från ett högtalarsystem, är ett multiroom system mycket mera teknologiskt. Ett högtalarsystem är oftast i samma rum och uppkopplat med kablar. Ett multiroom system är utspritt över hela huset och är uppkopplat trådlöst.

Ett multiroom system är som framtidens högtalarsystem. Ett högtalarsystem är utmärkt om man vill ha ett komplett bio system hemma eller ett billigare alternativ till bra ljud, men man förlorar alla smarta funktioner multiroom högtalare har. Högtalare som brukar klassas som smarta högtalare har oftast även de möjlighet att fungera i multi-system, vill man kolla in dessa så har vi färdigställt en komplett guide som du kan läsa här.

Audio Pro A10

blank

Varför köpa Audio pro A10 ?

Audio Pro A10 multiroom-högtalare är en kompakt och smidig variant med en ljudkvalité som om det skulle vara det motsatta. Modellen har en enkel men snygg design klädd i tyg runt om. Högtalaren bjuder här på en dedikerad subwoofer samt BMR teknik för att spela djup bas samtidigt som den levererar både distinkt diskant och ett tydligt mellanregister. A10:an kommer med både Wifi och bluetooth anslutning så att du kan välja den anslutning som passar dig bäst. Det är även lätt att dela upp audio pro högtalare i olika rum för att lyssna från olika källor samtidigt.

Bygga multiroom – Vill du bygga ut ditt A10 system för lite tyngre gung rekommenderar vi att man använder audio pro högtalare som är ljud-matchade. Till exempel ADDON C10 i combo med en ADDON C-SUB.

Anledning till att köpa –  Förutom bra ljudkvalité och smidig storlek är A10:an väldigt prisvänlig för sin prestanda. Med  en 3 tums sub-bas och BMR-teknik för att göra ljudet mera levande och dynamiskt får man mycket för pengen. Vi gillar även möjligheten till både wifi och bluetooth samt bra streamtjänster. Högtalaren har inbyggda förval som är programmerbara vilket gör att att du inte alltid behöver ta upp din mobil för att sätta på favoritlistan. Vårt val av mest prisvärda & bästa multi-room högtalare 2021.

audio-pro-toppbild

A10

Från 999 kr
I samarbete med price logo

ADDON C10 

Out of Stock

ADDON C-SUB

Från 8 738 kr
I samarbete med price logo

Google Nest Audio

Bästa smarta högtalare 2022

“Hej Google, spela min favoritmusik”

Google är i framkant vad gäller hemautomatisering, och gör vardagen bekväm med röststyrning utan att kompromiss med kvaliteten. Som storebror till tidigare Google Home har ljudkvaliteten förbättrats något enormt och fungerar numer inte endast som väckarklocka, utan istället som ett fullskaligt multiroom-system.

Intuitiv användning & kompatibel med andra bluetooth- & WiFi-enheter

Enkelhet är ledordet för Googles produkter. Det är enkelt att lägga till fler enheter som givetvis är kompatibla med varandra, men även med andra bluetooth- & WiFi-enheter. Detta gör att du exempelvis kan be din Nest att släcka Philips HUE-lamporna, sätta igång robotdammsugaren eller varför inte sätta ett larm för vardagar med din favoritmusik.

Sammanfattat

Nest är ett toppval för dig som vill ha bästa ljudkvaliteten och även kunna röststyra musiken via enheten samt andra prylar i ditt smarta hem. Givetvis går det lika bra att styra högtalaren via mobilen, datorn eller touch-kontrollerna. Nest Audio är ett köp du inte kommer ångra, och snart är den en del av ditt nya, uppgraderade vardagsliv.

Från 999 kr
I samarbete med price logo

Sonos One

Bästa Sonos högtalare 2022

Vilka är sonos?
Sonos är ledande tillverkaren när det gäller Multiroom högtalare, med deras smarta app och fantastiska ljudkvalité skulle vi säga att detta är den bästa prisvänliga multiroom högtalaren just nu. Med smarta funktioner som Google assistent och Amazon alexa kan du enkelt styra ljudet med din röst, alternativt genom appen eller touchfunktionerna på högtalaren. Designen är fukttålig, simpel och snygg, med en kompakt konstruktion får denna högtalare plats var som helst.

Vad ska man köpa för ett komplett Sonos system? Sonos One funkar utmärkt att spela musik med ensam, men för att få riktig multiroom känsla behövs fler sonos högtalare. Sonos har ett stort urval av högtalare, allt från subwoofers till soundbars. Detta gör att du kan köpa de Sonos högtalare som passar dig. Vi gillar starkt denna flexibiliteten, du som vill ha mycket bas i ditt system kan lägga mer pengar på subwoofer, och du som gillar mer små högtalare kan lägga pengarna på fler Sonos one eller Sonos play:5.

Hur fungerar Sonos ?
Istället för traditionell bluetooth använder sig Sonos högtalare av wi-fi anslutning. Detta är någonting vi ser positivt på eftersom att anslutningen till högtalarna går snabbare, då man redan är ansluten till wi-fi så fort man kliver innanför dörren. Bluetooth brukar oftast vara krångligare att ansluta, med wi-fi anslutning ansluter allt från TV till dator på en gång. En annan sak vi gillar med wi-fi anslutning är att den har längre räckvidd, ofta behöver man vara nära bluetooth högtalarna för att ansluta. Wi-fi anslutning brukar även höja ljudkvalitén eftersom att komprimeringen av data filer sker på ett smidigare sätt en bluetooth anslutningen.

Från 2 539 kr
I samarbete med price logo

Denon HOME 150

bästa multiroom högtalare

Mått: 12,0 x 18,7 x 12,0 cm, Vikt: 1,7 kg, Färg: Svart eller vit

Denom home 150: Är för dig som är ute efter en superkompakt högtalare med bra ljudkvalité för sin storlek. Högtalaren har Heos multiroom streaming system inbyggt för att du ska enkelt kunna kombinera högtalaren och skapa ett multiroom-system. Denom home passar perfekt i mindre rum där ljudkvalitén och ljudstyrkan inte behöver vara bäst. Högtalaren är otroligt smidig och passar överallt i hemmet.

Förberedd för röststyrning: Denon Home har en inbyggd mikrofon och är redo för att användas för röststyrning, genom tjänster som Google-assistenten och Amazon Alexa. Med röststyrning kan du enkelt byta låt eller pausa musiken med rösten, istället för att behöva gå fram och trycka på högtalaren manuellt.

Vem är den för? Du som vill ha en mindre trådlös högtalare som fortfarande har bra ljudkvalité, självklart inte i närheten ljudkvalitén av stora högtalare men för sin kompakthet och storlek är ljudet fortfarande bra. Passar perfekt för att fylla ut med mer ljud i köket eller t.ex ett mindre rum.

Från 1 635 kr
I samarbete med price logo