bästa subwoofer 2020

bästa subwoofer

bästa subwoofer 2020

För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste bas frekvenserna i låten/filmen. En subwoofer i hemmet leder till att ljudet blir mera levande och får mera tryck i sig. Olika subwoofer har olika egenskaper, därför har vi gjort denna lista på de bästa subwoofers som passar dig. 

Vad är en subwoofer?

Så, vad är ens en subwoofer? En macka? nej, så klart inte. En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för de som är ute efter ett ljud som känns i hela kroppen och skakar till i väggarna. Olika högtalare är olika duktiga på att spela vissa frekvenser, en subwoofer är speciellt duktig på att återge de lägsta frekvenserna i basregistret, och där är subwooferns arbetsområde område. 

Vi kan förstå många av konsumenters rädsla här, att en subwoofer får hela hushållet att skaka och är opraktisk. Då måste vi förmedla att det behöver inte alls vara så, subwoofers går enkelt att ställa in för att passa din basnivå. Även om man inte gillar hög musik och extrem bas leder subwoofern ändå till att ljudkvalitén höjs avsevärt.

Vilken är den bästa subwoofer?

innehållsförteckning

ARGON AUDIO BASS 12

bästa subwoofern
 • 10 tums element
 • 100 watt
 • Bästa billiga alternativet
 • Kompakt

Vem är den för? För den som vill ha en prisvänlig men välfungerande subwoofer.

Beskrivning: Denna subwoofer från Argon är en kompakt och välspelande subbas som ingår i Argons serie ”ALTO”. I denna subwoofer sitter ett 100 watts förstärkare med 10-tumselement vilket resulterar i grym baskänsla och bättre ljud. Vi skulle säga att detta är bästa subwoofer för den som vill ha en billigare men väl presterande subwoofer.

Subwoofern ska inte ha något problem att spela bra i ett normalt stort vardagsrum trots sitt pris och kompakthet. Skulle man vilja kombinera denna subwoofer med högtalare från andra märken fungerar de utmärkt och kommer därtill bli ett extremt bra ljudsystem. 

Vad vi tycker: Denna subwoofer rekommenderar vi till dig som är ute efter en prisvänlig subbas som fortfarande kan prestera bra. För den normala lyssnaren räcker ett 10-elelement till mycket och därtill kommer inga extra kostnader på för stora element, om man ändå inte är ute efter en värsting bas.

SONOS SUB

Bästa subwoofer 2020
 • Helt trådlös subwoofer
 • Kan placeras stående eller liggandes
 • Möjlighet till väggfäste
 • Kompatibel med Sonos app

Vem är den för? För den som vill ha en smart och trådlös subwoofer med dynamisk och djup bas.

Beskrivning: En trådlös och framtidssäker subwoofer, det blir inte bättre än såhär. Sonos har länge varit med i ljudbranschen och kan därtill ge dig djup och dynamisk bas till musik, TV och film. Kan placeras stående och liggande men även på väggen med hjälp av väggfästen. 

Utan att behöva dra en endaste kabel kan du lätt installera denna subwoofer med Sonos appen, och därtill även installera flera Sonos högtalare. Sonos Sub har även vibrationsfri design för att inte göra störande ljud mot föremål i närheten.

Vad vi tycker: Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en framtidssäker och krångelfri subbas, med Sonos app och ständiga uppdateringar gör att du kan ha denna subwoofer länge. Om du är riktigt ljudintresserad och skulle vilja pilla med högtalarsystemet skulle vi inte rekommendera denna subwoofer. Är du ute efter en trådlös subwoofer skulle vi säga att detta mästerverk från Sonos är det den bästa trådlösa subwoofern.

BOWERS & WILKINS DB3D

Bra subwoofer
 • två ultrastarka Aerofoil-baselement på 8 tum
 • 1 000 watt
 • Exklusiv möbelfinish i lack eller äkta träfaner
 • Till för riktiga High End-musikanläggningar

Vem är den för? För den som bara nöjer sig med det bästa. Den som vill ha en extremt bra subwoofer helt enkelt. 

Beskrivning: Denna subwoofer från Bowers & Wilkins är för den som är ute efter en extrem subwoofer som inte bara spelar bra, utan som håller extrem livslängd och design. Med två stycka 8-tums baselement och 1000 watt förstärkare spelar denna subwoofern väldigt bra, och därtill priset.

Förutom bra ljud och snygg design är denna subwoofer otroligt smart, den kan justera sig efter rummets förhållanden och därtill spela så bra den är kapabel till. För att göra denna konfiguration öppnar du endast appen och startar RoomEQ. 

Vad vi tycker: Du som är ute efter lyx och extremt bra bas är denna högtalare för dig. Om vi jämför med andra subwoofers brukar standaren vara runt 8-10 tumselment, men här får du 8-elelement X2 vilket resulterar i hela 16 tums bas. 

DALI SUB E-9 F

bästa subwoofer 2020
 • 9-tums subbas
 • 220-watts klass D-förstärkare
 • lång slaglängd
 • Enligt oss bästa subwoofern under 10 tum

Vem är den för? Den som vill ha en riktigt bra subwoofer men inte vill betala för mycket.

Beskrivning: En kompakt subwoofer från Dali som levererar bra bas under 10-tumselelement. Subwoofern är konstruerad för att fungera lika bra till film som till musik och är därtill en bra allsidig subwoofer. 

Innuti lådan finns en 220-watt Klass D-förstärkare och ett 9-tums baselement har resulterat i att denna subwoofer räcker till det mesta. 

Vad vi tycker: Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en bra subwoofer och inte vill betala för mycket, men samtidigt inte för lite. Denna mid-range subwoofer är perfekt till allmänt musiklyssnade, film och TV. 

HEOS BY DENON SUBWOOFER

Smart subwoofer
 • Google Assistenten (om du har en google home enhet)
 • Kan placeras lodrätt och vågrätt
 • HEOS-app
 • djup och dynamisk bas

Vem är den för? Du som vill ha en smart subwoofer med snygg och elegant design.

Beskrivning: Heos subwoofer är en stark subbas som ger dig djup och dynamisk bas genom sina två styckna 5,25-tums baselement. Heos ser självt till att den blir konfigurerad efter vart den står, för att uppnå samma ljudkvalité oavsett rummets form. Subwoofern har även trådlös streaming vilket gör subwoofern simpel och enkel att installera, utan massa trassliga sladdar och förstärkare. 

Vad vi tycker: Du som är ute efter en trådlös och smart subwoofer är detta för dig. Du som redan äger eller hade tänkt att köpa en Google Home enhet kan dra stor nytta av denna subwoofer. Med att subwoofer har google assistens med google home enhet gör att du kan styra allt genom din röst. 

Vad består en subwoofer av?

För det första beror det på om det är en aktiv eller en passiv subwoofer. En aktiv subwoofer har en inbyggd förstärkare medan en passiv subwoofer inte har det. Detta gör att en aktiv subwoofer är lättare att installera och använda. För de mesta är subwoofers i ett fyrkantigt format med material av trä. Konstruktionen är även viktig för att subwoofer ska låta rätt, dimensionerna måste vara anpassade efter vad som finns i lådan. Inuti lådan hittas element, längre element flyttar mera luft och de mindre elementen mindre luft. De mindre elementen spelar oftast rappt och det krävs inte lika mycket energi att få dem att röra på sig. Medan ett stort element ger djupare frekvenser. 

Basporten är den delen i subwoofern som är öppen, oftast ett hål på sidan. desto större håll desto mera luft kan flyttas. Med mindre hål får man en mera jämn bas och med större håll kan man få en större slaglängd, vilket resulterar i djupare bas.

Passiva vs aktiva subwoofers?

Vad ska man välja egentligen, en passiv eller en aktiv subwoofer? Generellt sätt skulle vi säga att en aktiv subwoofer är de som vill ha en komplett subwoofer som är enkel att installera och vill bara börja lyssna. Du som vill ha en passiv subwoofer måste installera en förstärkare och konfigurera subwoofern själv. Vad som är bäst kommer helt enkelt ner till preferenser. 

Trådlösa vs trådbundna subwoofers

Så vad ska man välja? En trådlös eller en trådbunden subwoofer? Generellt sätt brukar hemma bio system ha trådbundna subwoofers, medan soundbars som kommer med subwoofers vara trådlösa. Fördelen med trådlösa subwoofer är att man slipper alla kablar. Det blir lättare att installera och snyggare runt om.  

Vi vet vad vi tänker, att då måste trådlösa subwoofers helt enkelt vara bättre? nja, riktigt så funkar det inte. För det mesta, är trådbundna subwoofers bättre ljudmässigt än trådlösa subwoofers. Vi säger inte att alla trådbundna subwoofer har bättre ljudkvalité än trådlösa subwoofers. För ett exempel, så har Sonos subwoofer som är trådlös bättre ljudkvalité än många andra trådbundna subwoofers.

Vart ska jag placera min subwoofer?

För att få ut så mycket som du kan ur din subwoofer, är placeringen väldigt viktig. Detta kan vara väldigt knepigt då det inte alltid finns ett exakt ställe där subwoofer ska stå. Många testar sig fram för att hitta det optimala stället. Detta beror på att bas ljudvågor rör sig lite överallt, alltså kan du inte veta exakt vilken plats som är mest optimal.

Ett knep för att hitta en perfekt plats för din subwoofer är att testa ställa subwoofer där du egentligen skulle vilja ha den, spela en låt med mycket bas och se vart mest bas samlas. Detta knep har hjälpt många för att hitta det perfekta stället. De som inte bryr sig lika mycket kan ställa subwoofern längst fram i rummet bredvid TV:n och golvhögtalarna, om du har några. Detta är generellt sätt bästa stället.

Att använda flera subwoofers

Du som vill ha ännu mera bas, kan installera en till subwoofer hemma. Istället för att köpa en helt ny subwoofer med större baselement går det utmärkt att ha två subwoofers. Detta kan dock leda till att basen tar över för mycket, det blir svårare att höra de andra delarna i musik då basen tar upp för mycket plats i mixen. Självklart går det att optimera och hitta ett perfekt ställe mellan kristallklart ljud och bra bas.

Vad gör watt antalet i min subwoofer?

Watt antalet avgör hur högt subwoofer spelar. Detta är dock inte den ända faktoren som gör att en subwoofer spela högt, då det finns många fler. Att köpa den subwoofers med mest watt är inte alltid optimalt för bästa bas upplevelsen. Men, generellt sätt desto mer watt desto mer ljud och bas. För att hitta bästa subwoofer är watt-antalet viktigt, men absolut inte allt. Är du sugen på att köpa en subwoofer? Då rekommenderar vi hifiklubben.

Foto av Anthony från Pexels

Läs fler artiklar:
vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »