BÄST I TEST

Audio Pro Addon Sub

Audio Pro ADDON SUB

4.7/5

UPPGRADERA BOSE

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500

4.7/5

PRISVÄRD

Yamaha NS SW050

4.5/5

Bästa Subwoofer 2020

Test bästa subwoofer. För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste bas frekvenserna i låten/filmen. En subwoofer i hemmet leder till att ljudet blir mera levande och får mera tryck i sig. Olika subwoofer har olika egenskaper, därför har vi gjort denna lista på de bästa subwoofers som passar dig.

En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för de som är ute efter ett ljud som känns i hela kroppen och skakar till i väggarna. Olika högtalare är olika duktiga på att spela vissa frekvenser, en subwoofer är speciellt duktig på att återge de lägsta frekvenserna i basregistret, och där är subwooferns arbetsområde område. 

Vi kan förstå många av konsumenters rädsla här, att en subwoofer får hela hushållet att skaka och är opraktisk. Då måste vi förmedla att det behöver inte alls vara så, subwoofers går enkelt att ställa in för att passa din basnivå. Även om man inte gillar hög musik och extrem bas leder subwoofern ändå till att ljudkvalitén höjs avsevärt.

innehållsförteckning

Audio Pro ADDON SUB

Audio Pro Addon Sub

Audio Pro Addon Sub är ett mycket populärt val av subwoofer då modellen presterar utmärkt och ligger i en prisnivå som känns rimlig för många. Woofern spelar både musik och filmeffekter både varmt, rappt och fylligt på ett för klassen mycket bra sätt. Att Audio Pro:s sub också lätt integreras med högtalarsystem från andra tillverkare gör modellen extra prisvärd.

Här finns en mycket bra nedåtriktad långslagig 8″ tums bas som parats med en DPS utrustad 150 W klass D förstärkare. Valet av att ha kontrollerna på baksidan och en nedåtriktad bas ger förutom en bättre spridning  rummet av baseffekten att modellen lättare anpassas till rummets övriga miljö. Att modellen kan väljas i svart eller vit mattlackad finish är ett estetiskt extra plus. 

Användare av Audio Pro Addon är mer än nöjda med sin subwoofer, man plussar gärna för modellens både djupa och varma basegenskaper, att prisläget är mycket bra kontra produktens kvalité samt att modellen är estetiskt lättplacerad och inte alltför skrymmande. I prisklassen runt 2k är Audio Pro Addon Sub verkligen värd att överväga vid köp av ny subwoofer.

Förstärkningstyp: Aktiv
Baselement: 8 tum
Effekt: 150 W
Lådkonstruktion: Basreflex
Filter: Lågpass
Frekvens: min/max: 35 Hz/130 Hz
Anslutningar: LFE och RCA
Bredd: 291 mm
Djup: 292 mm
Höjd: 275 mm
Vikt: 6 kg

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500 är en riktigt bra 10-tums subwoofer för de som vill uppgradera sin Bose 500/700 soundbar. Modellen som är trådlös är liten och lättplacerad men kommer med ett stort basljud för att lyfta både film och musikupplevelsen. Modellen är Kompatibel med Bose Soundbar 700 – Bose Soundbar 500 – SoundTouch 300 soundbarhögtalare.

Anslutningsteknik: Trådlös, Kabelansluten.
Förstärkningstyp: Aktiv
Bredd: 25.4 cm
Djup: 25.4 cm
Höjd: 24.1 cm
Vikt: 5 kg

Yamaha NS-SW050

Yamaha NS-SW050 är en populär subwoofer för den som vill ha en prisvänlig men välfungerande sub. Yamahas modell är en kompakt och välspelande subbas som med sin 100 watts förstärkare och ett 8-tums-element levererar tung, tight och precis bas för rum upp till 40 kvm. Vi skulle säga att detta är bästa subwoofer för den som vill ha en billigare men väl presterande woofer.

 Skulle man vilja kombinera denna subwoofer med högtalare från andra märken fungerar det alldeles utmärkt.

Yamaha NS-SW050 är ett av få val i prisklassen och tveklöst den vi rekomenderar.

Förstärkningstyp: Aktiv
Baselement: 8 tum
Effekt: 100 W
Frekvens: min/max 28 Hz/200 Hz
Anslutningsteknik: RCA
Bredd: 291 mm
Djup: 292 mm
Höjd: 341 mm
Vikt: 8.5 kg

SONOS SUB Gen 3

Sonos Subwoofer

Sonos För den som vill ha en smart och trådlös subwoofer med dynamisk och djup bas.

Sonos har länge varit med i ljudbranschen och är en garant för att ge dig djup och dynamisk bas till musik, TV och film. Woofern kan placeras stående och liggande men även på väggen med hjälp av väggfästen. 

Utan att behöva dra en endaste kabel kan du lätt installera denna subwoofer med Sonos appen, och där även konfigurera flera Sonos högtalare tillsammans. Sonos Sub har en vibrationsfri design för att inte skapa störande ljud via föremål i wooferns närhet.

Sonos app kommer ofta med nya uppdateringar som gör att du kan förfina inställningar med mera. 

Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en kvalitativ trådlös, krångelfri och uppskattad subbas. 

BOWERS & WILKINS DB3D

Bra subwoofer

BOWERS & WILKINS DB3D För den som bara nöjer sig med det bästa. 

 Denna subwoofer från Bowers & Wilkins är för den som är ute efter en riktig high-end woofer. Med två stycka 8-tums baselement och 1000 watt förstärkare spelar denna subwoofern i toppklass, och därtill priset.

Förutom bra ljud och snygg design är denna subwoofer ”smart”, den kan justera ljudbilden efter rummets förhållanden för att maximera nivåer och balans. För att göra denna konfiguration öppnar du endast appen och startar RoomEQ. 

Du som är ute efter lyx och extremt bra bas har hittat hem. 

DALI SUB E-9 F

DALI Sub E-9F

DALI SUB E-9 F – För den som vill ha en riktigt bra subwoofer utan att behöva ta banklån.

En kompakt subwoofer från Dali som levererar bra bas med sitt 9-tumselelement. Subwoofern är konstruerad för att fungera bra till både film och musik.

Innuti lådan finns med 9:tummaren en 220-watt Klass D-förstärkare som tillsammans spelar skjortan av allt annat i prisklassen.

Vad vi tycker: Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en bra subwoofer i den populära övre mellanprisklassen.  

Guide - Subwoofer

För det första beror det på om det är en aktiv eller en passiv subwoofer. En aktiv subwoofer har en inbyggd förstärkare medan en passiv subwoofer inte har det. Detta gör att en aktiv subwoofer är lättare att installera och använda. För de mesta är subwoofers i ett fyrkantigt format med material av trä. Konstruktionen är även viktig för att subwoofer ska låta rätt, dimensionerna måste vara anpassade efter vad som finns i lådan. Inuti lådan hittas element, längre element flyttar mera luft och de mindre elementen mindre luft. De mindre elementen spelar oftast rappt och det krävs inte lika mycket energi att få dem att röra på sig. Medan ett stort element ger djupare frekvenser. 

Basporten är den delen i subwoofern som är öppen, oftast ett hål på sidan. desto större håll desto mera luft kan flyttas. Med mindre hål får man en mera jämn bas och med större håll kan man få en större slaglängd, vilket resulterar i djupare bas.

Passiva vs aktiva subwoofers?

Vad ska man välja egentligen, en passiv eller en aktiv subwoofer? Generellt sätt skulle vi säga att en aktiv subwoofer är de som vill ha en komplett subwoofer som är enkel att installera och vill bara börja lyssna. Du som vill ha en passiv subwoofer måste installera en förstärkare och konfigurera subwoofern själv. Vad som är bäst kommer helt enkelt ner till preferenser. 

Trådlösa vs trådbundna subwoofers

Så vad ska man välja? En trådlös eller en trådbunden subwoofer? Generellt sätt brukar hemma bio system ha trådbundna subwoofers, medan soundbars som kommer med subwoofers vara trådlösa. Fördelen med trådlösa subwoofer är att man slipper alla kablar. Det blir lättare att installera och snyggare runt om.  

Vi vet vad vi tänker, att då måste trådlösa subwoofers helt enkelt vara bättre? nja, riktigt så funkar det inte. För det mesta, är trådbundna subwoofers bättre ljudmässigt än trådlösa subwoofers. Vi säger inte att alla trådbundna subwoofer har bättre ljudkvalité än trådlösa subwoofers. För ett exempel, så har Sonos subwoofer som är trådlös bättre ljudkvalité än många andra trådbundna subwoofers.

Vart ska jag placera min subwoofer?

För att få ut så mycket som du kan ur din subwoofer, är placeringen väldigt viktig. Detta kan vara väldigt knepigt då det inte alltid finns ett exakt ställe där subwoofer ska stå. Många testar sig fram för att hitta det optimala stället. Detta beror på att bas ljudvågor rör sig lite överallt, alltså kan du inte veta exakt vilken plats som är mest optimal.

Ett knep för att hitta en perfekt plats för din subwoofer är att testa ställa subwoofer där du egentligen skulle vilja ha den, spela en låt med mycket bas och se vart mest bas samlas. Detta knep har hjälpt många för att hitta det perfekta stället. De som inte bryr sig lika mycket kan ställa subwoofern längst fram i rummet bredvid TV:n och golvhögtalarna, om du har några. Detta är generellt sätt bästa stället.

Att använda flera subwoofers

Du som vill ha ännu mera bas, kan installera en till subwoofer hemma. Istället för att köpa en helt ny subwoofer med större baselement går det utmärkt att ha två subwoofers. Detta kan dock leda till att basen tar över för mycket, det blir svårare att höra de andra delarna i musik då basen tar upp för mycket plats i mixen. Självklart går det att optimera och hitta ett perfekt ställe mellan kristallklart ljud och bra bas.

Vad gör watt antalet i min subwoofer?

Watt antalet avgör hur högt subwoofer spelar. Detta är dock inte den ända faktoren som gör att en subwoofer spela högt, då det finns många fler. Att köpa den subwoofers med mest watt är inte alltid optimalt för bästa bas upplevelsen. Men, generellt sätt desto mer watt desto mer ljud och bas. För att hitta bästa subwoofer är watt-antalet viktigt, men absolut inte allt.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 3.5 / 5. Antal betyg: 2

Läs fler artiklar:
Bästa SSD 2020
Köptips
Bästa SSD 2020

BÄSTA SSD 2020 Samsung 860 EVO Serie  4.4/5 SNABB & PRISVÄRD Crusial MX 500 Serie  4/5 BRA PRIS/GB Samsung 870 QVO Serie  4.8/5 TLC FLASH Gigabyte ATA-600 Serie  4/5 Bästa SSD 2020 – Bäst lagring per krona Vi tittar på de populäraste och bästa SSD diskarna 2020. Vi rankar efter pris

Läs mer »
image credit tp-link - Bästa Mesh Router 2020
Nyheter
Bästa Mesh Router 2020 – Test: 4 Bra Val

Bästa Mesh Router 2020 Asus ZenWiFi AX XT8  4.8/5 Bästa Mesh 3 Node TP-Link Deco X60  4.5/5 Bästa Mesh Midclass TP-Link Deco M9 Plus  4.4/5 Bästa Mesh Budget TP-Link Deco M4  4/5 Bästa Mesh Router 2020 – Test: 4 Bra Val Mesh router system blir allt populärare alltefter som priserna på

Läs mer »
Bästa tv 2020 gaming
Köptips
Bäst Tv 2020 Gaming

BÄST I TEST LG OLED GX Series  4.8/5 PRISVÄRD LG OLED CX Series  4.7/5 BÄSTA Q-LED Samsung QLED Q80T Series  4.1/5 BÄSTA BUDGET Samsung QLED Q60T Series  3.5/5 Bäst Tv 2020 Gaming Bäst Tv 2020 Gaming. Gaming på tv är minst sagt populärt – fattas bara. De nya tv panelerna är

Läs mer »
Bästa nätaggregat 2020
Nyheter
Nätaggregat – Gaming

BÄST I TEST Corsair RMX V2 Series  4.5/5 OLED & RGB – GAMESTYLE Asus ROG Thor Series  4.4/5 BUDGET Kolink Core Series  3.5/5 Bästa nätaggregat 2020 Vi tittar på de populäraste och bästa nätaggregat 2020. Datorer behöver ström som alla vet och det är nätaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför ofta

Läs mer »