BÄST I TEST

BĂ€sta Subwoofer 2022

SONOS SUB Gen 3

4.7/5

Kvalité & PrisvÀrde

BĂ€sta Subwoofer 2022

Argon BASS Mk2

4.7/5

UPPGRADERA BOSE

Audio Pro Addon Sub

Bose Bass Module 500

4.7/5

PRISVÄRD

Yamaha NS SW050

4.5/5

BĂ€sta Subwoofer 2022

Test bÀsta subwoofer. För att göra ditt ljud komplett krÀvs en subwoofer, eller subbas som det ocksÄ heter. En subwoofer spelar frÀmst inte lyrics eller melodin, utan sjÀlvaste bas frekvenserna i lÄten/filmen. En subwoofer i hemmet leder till att ljudet blir mera levande och fÄr mera tryck i sig. Olika subwoofer har olika egenskaper, dÀrför har vi gjort denna lista pÄ de bÀsta subwoofers som passar dig.

En subwoofer Àr oftast fyrkantig och anvÀnds för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer Àr ett mÄste för de som Àr ute efter ett ljud som kÀnns i hela kroppen och skakar till i vÀggarna. Olika högtalare Àr olika duktiga pÄ att spela vissa frekvenser, en subwoofer Àr speciellt duktig pÄ att Äterge de lÀgsta frekvenserna i basregistret, och dÀr Àr subwooferns arbetsomrÄde omrÄde. 

Vi kan förstĂ„ mĂ„nga av konsumenters rĂ€dsla hĂ€r, att en subwoofer fĂ„r hela hushĂ„llet att skaka och Ă€r opraktisk. DĂ„ mĂ„ste vi förmedla att det behöver inte alls vara sĂ„, subwoofers gĂ„r enkelt att stĂ€lla in för att passa din basnivĂ„. Även om man inte gillar hög musik och extrem bas leder subwoofern Ă€ndĂ„ till att ljudkvalitĂ©n höjs avsevĂ€rt.

BĂ€sta Subwoofer 2022

SONOS SUB Gen 3

BĂ€sta Subwoofer 2022

Sonos – För den som vill ha en smart och trĂ„dlös subwoofer med dynamisk och djup bas.

Sonos har lÀnge varit med i ljudbranschen och Àr en garant för att ge dig djup och dynamisk bas till musik, TV och film. Woofern kan placeras stÄende och liggande men Àven pÄ vÀggen med hjÀlp av vÀggfÀsten. 

Utan att behöva dra en endaste kabel kan du lÀtt installera denna subwoofer med Sonos appen, och dÀr Àven konfigurera flera Sonos högtalare tillsammans. Sonos Sub har en vibrationsfri design för att inte skapa störande ljud via föremÄl i wooferns nÀrhet.

Sonos app kommer ofta med nya uppdateringar som gör att du kan förfina instÀllningar med mera. 

Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som Àr ute efter en kvalitativ trÄdlös, krÄngelfri och uppskattad subbas. 

Argon BASS Mk2 Serie

FörstÀrkningstyp: Aktiv
Baselement: 8/10 tum
Effekt: 100 W
LĂ„dkonstruktion: Basreflex
Frekvens: min/max:  40-200 Hz /35 Hz/200 Hz
Fasjustering: Ja
Anslutningar: Linje, högtalare
Vikt: 9,7 & 12,3 kg

Kvalitét-sÀkra Argon med prisvÀrda och klassiskt stilrena Mk2 serien.

Men sin kapacitet pĂ„ 100 watt rĂ€cker det gott att skyffla tung & tight basljud Ă€ven i lite större rum. Argons subwoofers kommer med val av ett 8″ respektive 10″ baselement som spelar bĂ„de musik och film utmĂ€rkt. Subben fungerar utmĂ€rkt bra parat med andra mĂ€rkeshögtalare av bra kvalitĂ©. Ska ett nytt system byggas Ă€r dock Aragons egna ALTO 5 MK2 exakt synkade för bĂ€sta kombo.

Med Argon BASS Mk2 fÄr man hÀr en vÀlbyggd subwoofer av en vÀlrenomerad tillverkare för ett rimligt pris.

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500

Anslutningsteknik: TrÄdlös, Kabelansluten.
FörstÀrkningstyp: Aktiv
Bredd: 25.4 cm
Djup: 25.4 cm
Höjd: 24.1 cm
Vikt: 5 kg

BOSE Bass Module 500 Ă€r en riktigt bra 10-tums subwoofer för de som vill uppgradera sin Bose 500/700 soundbar. Modellen som Ă€r trĂ„dlös Ă€r liten och lĂ€ttplacerad men kommer med ett stort basljud för att lyfta bĂ„de film och musikupplevelsen. Modellen Ă€r Kompatibel med Bose Soundbar 700 – Bose Soundbar 500 – SoundTouch 300 soundbarhögtalare.

Yamaha NS-SW050

FörstÀrkningstyp: Aktiv
Baselement: 8 tum
Effekt: 100 W
Frekvens: min/max 28 Hz/200 Hz
Anslutningsteknik: RCA
Bredd: 291 mm
Djup: 292 mm
Höjd: 341 mm
Vikt: 8.5 kg

Yamaha NS-SW050 Àr en populÀr subwoofer för den som vill ha en prisvÀnlig men vÀlfungerande sub. Yamahas modell Àr en kompakt och vÀlspelande subbas som med sin 100 watts förstÀrkare och ett 8-tums-element levererar tung, tight och precis bas för rum upp till 40 kvm. Vi skulle sÀga att detta Àr bÀsta subwoofer för den som vill ha en billigare men vÀl presterande woofer.

 Skulle man vilja kombinera denna subwoofer med högtalare frÄn andra mÀrken fungerar det alldeles utmÀrkt.

Yamaha NS-SW050 Àr ett av fÄ val i prisklassen och tveklöst den vi rekomenderar.

DALI SUB E-9 F

DALI Sub E-9F

DALI SUB E-9 FFör den som vill ha en riktigt bra subwoofer utan att behöva ta banklÄn.

En kompakt subwoofer frÄn Dali som levererar bra bas med sitt 9-tumselelement. Subwoofern Àr konstruerad för att fungera bra till bÄde film och musik.

Innuti lÄdan finns med 9:tummaren en 220-watt Klass D-förstÀrkare som tillsammans spelar skjortan av allt annat i prisklassen.

Vad vi tycker: Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som Àr ute efter en bra subwoofer i den populÀra övre mellanprisklassen.  

BOWERS & WILKINS DB3D

BOWERS & WILKINS DB3D – För den som bara nöjer sig med det bĂ€sta. 

 Denna subwoofer frÄn Bowers & Wilkins Àr för den som Àr ute efter en riktig high-end woofer. Med tvÄ stycka 8-tums baselement och 1000 watt förstÀrkare spelar denna subwoofern i toppklass, och dÀrtill priset.

Förutom bra ljud och snygg design Ă€r denna subwoofer ”smart”, den kan justera ljudbilden efter rummets förhĂ„llanden för att maximera nivĂ„er och balans. För att göra denna konfiguration öppnar du endast appen och startar RoomEQ. 

Du som Àr ute efter lyx och extremt bra bas har hittat hem. 

Guide - BĂ€sta Subwoofer 2022

För det första beror det pÄ om det Àr en aktiv eller en passiv subwoofer. En aktiv subwoofer har en inbyggd förstÀrkare medan en passiv subwoofer inte har det. Detta gör att en aktiv subwoofer Àr lÀttare att installera och anvÀnda. För de mesta Àr subwoofers i ett fyrkantigt format med material av trÀ. Konstruktionen Àr Àven viktig för att subwoofer ska lÄta rÀtt, dimensionerna mÄste vara anpassade efter vad som finns i lÄdan. Inuti lÄdan hittas element, lÀngre element flyttar mera luft och de mindre elementen mindre luft. De mindre elementen spelar oftast rappt och det krÀvs inte lika mycket energi att fÄ dem att röra pÄ sig. Medan ett stort element ger djupare frekvenser. 

Basporten Àr den delen i subwoofern som Àr öppen, oftast ett hÄl pÄ sidan. desto större hÄll desto mera luft kan flyttas. Med mindre hÄl fÄr man en mera jÀmn bas och med större hÄll kan man fÄ en större slaglÀngd, vilket resulterar i djupare bas.

Passiva vs aktiva subwoofers?

Vad ska man vÀlja egentligen, en passiv eller en aktiv subwoofer? Generellt sÀtt skulle vi sÀga att en aktiv subwoofer Àr de som vill ha en komplett subwoofer som Àr enkel att installera och vill bara börja lyssna. Du som vill ha en passiv subwoofer mÄste installera en förstÀrkare och konfigurera subwoofern sjÀlv. Vad som Àr bÀst kommer helt enkelt ner till preferenser. 

TrÄdlösa vs trÄdbundna subwoofers

SÄ vad ska man vÀlja? En trÄdlös eller en trÄdbunden subwoofer? Generellt sÀtt brukar hemma bio system ha trÄdbundna subwoofers, medan soundbars som kommer med subwoofers vara trÄdlösa. Fördelen med trÄdlösa subwoofer Àr att man slipper alla kablar. Det blir lÀttare att installera och snyggare runt om.  

Vi vet vad vi tÀnker, att dÄ mÄste trÄdlösa subwoofers helt enkelt vara bÀttre? nja, riktigt sÄ funkar det inte. För det mesta, Àr trÄdbundna subwoofers bÀttre ljudmÀssigt Àn trÄdlösa subwoofers. Vi sÀger inte att alla trÄdbundna subwoofer har bÀttre ljudkvalité Àn trÄdlösa subwoofers. För ett exempel, sÄ har Sonos subwoofer som Àr trÄdlös bÀttre ljudkvalité Àn mÄnga andra trÄdbundna subwoofers.

Vart ska jag placera min subwoofer?

För att fÄ ut sÄ mycket som du kan ur din subwoofer, Àr placeringen vÀldigt viktig. Detta kan vara vÀldigt knepigt dÄ det inte alltid finns ett exakt stÀlle dÀr subwoofer ska stÄ. MÄnga testar sig fram för att hitta det optimala stÀllet. Detta beror pÄ att bas ljudvÄgor rör sig lite överallt, alltsÄ kan du inte veta exakt vilken plats som Àr mest optimal.

Ett knep för att hitta en perfekt plats för din subwoofer Àr att testa stÀlla subwoofer dÀr du egentligen skulle vilja ha den, spela en lÄt med mycket bas och se vart mest bas samlas. Detta knep har hjÀlpt mÄnga för att hitta det perfekta stÀllet. De som inte bryr sig lika mycket kan stÀlla subwoofern lÀngst fram i rummet bredvid TV:n och golvhögtalarna, om du har nÄgra. Detta Àr generellt sÀtt bÀsta stÀllet.

Att anvÀnda flera subwoofers

Du som vill ha Ànnu mera bas, kan installera en till subwoofer hemma. IstÀllet för att köpa en helt ny subwoofer med större baselement gÄr det utmÀrkt att ha tvÄ subwoofers. Detta kan dock leda till att basen tar över för mycket, det blir svÄrare att höra de andra delarna i musik dÄ basen tar upp för mycket plats i mixen. SjÀlvklart gÄr det att optimera och hitta ett perfekt stÀlle mellan kristallklart ljud och bra bas.

Vad gör watt antalet i min subwoofer?

Watt antalet avgör hur högt subwoofer spelar. Detta Àr dock inte den Ànda faktoren som gör att en subwoofer spela högt, dÄ det finns mÄnga fler. Att köpa den subwoofers med mest watt Àr inte alltid optimalt för bÀsta bas upplevelsen. Men, generellt sÀtt desto mer watt desto mer ljud och bas. För att hitta bÀsta subwoofer Àr watt-antalet viktigt, men absolut inte allt.

LĂ€s fler artiklar: