Bästa Subwoofer 2023

BÄST I TEST
Bästa Subwoofer 2023

SONOS SUB Gen 3

5/5
Från 8 966 kr
I samarbete med price logo
Kvalité & Prisvärde
Bästa Subwoofer 2023

Argon BASS Mk2

4.7/5
Out of Stock
UPPGRADERA BOSE
Audio Pro Addon Sub

Bose Bass Module 500

4.7/5
Från 4 949 kr
I samarbete med price logo
PRISVÄRD
Prisvärd Subwoofer 2023

Yamaha NS SW050

4.5/5
Från 1 690 kr
I samarbete med price logo

Subwoofer bäst i test 2023 – För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar inte melodi utan själva bas frekvenserna i låten/filmen. En subwoofer i hemmet leder till att ljudet blir mera levande och man får mera tryck i ljudbilden. Olika subwoofer har olika egenskaper, därför har vi gjort denna lista på de bästa subwoofers i olika prisklasser som förhoppningsvis kan passar dig.

Bästa Subwoofer 2022

SONOS SUB Gen 3

Bästa Subwoofer 2023

Sonos – För den som vill ha en smart och trådlös subwoofer med dynamisk och djup bas.

Sonos har länge varit med i ljudbranschen och är en garant för att ge dig djup och dynamisk bas till musik, TV och film. Woofern kan placeras stående och liggande men även på väggen med hjälp av väggfästen. 

Utan att behöva dra en endaste kabel kan du lätt installera denna subwoofer med Sonos appen, och där även konfigurera flera Sonos högtalare tillsammans. Sonos Sub har en vibrationsfri design för att inte skapa störande ljud via föremål i wooferns närhet.

Sonos app kommer ofta med nya uppdateringar som gör att du kan förfina inställningar med mera. 

Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en kvalitativ trådlös, krångelfri och kompetent subbas. 

Från 8 966 kr
I samarbete med price logo

Argon BASS Mk2 Serie

Kvalité-säkra Argon med prisvärda och klassiskt stilrena Mk2 serien.

Men sin kapacitet på 100 watt räcker det gott att skyffla tung & tight basljud även i lite större rum. Argons subwoofers kommer med val av ett 8″ respektive 10″ baselement som spelar både musik och film utmärkt. Subben fungerar utmärkt bra parat med andra märkeshögtalare av bra kvalité. Ska ett nytt system byggas är dock Aragons egna ALTO 5 MK2 exakt synkade för bästa kombo.

Med Argon BASS Mk2 får man här en välbyggd subwoofer av en välrenomerad tillverkare för ett rimligt pris.

Out of Stock
Out of Stock

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500

BOSE Bass Module 500 är en riktigt bra 10-tums subwoofer för de som vill uppgradera sin Bose 500/700 soundbar. Modellen som är trådlös är liten och lättplacerad men kommer med ett stort basljud för att lyfta både film och musikupplevelsen. Modellen är Kompatibel med Bose Soundbar 700 – Bose Soundbar 500 – SoundTouch 300 soundbarhögtalare.

Från 4 949 kr
I samarbete med price logo

Yamaha NS-SW050

Prisvärd Subwoofer 2023

Yamaha NS-SW050 är en populär subwoofer för den som vill ha en prisvänlig men välfungerande sub. Yamahas modell är en kompakt och välspelande subbas som med sin 50 watts förstärkare och ett 8-tums-element levererar tung, tight och precis bas för rum upp till 40 kvm. Vi skulle säga att detta är bästa subwoofer för den som vill ha en billigare men väl presterande woofer.

 Skulle man vilja kombinera denna subwoofer med högtalare från andra märken fungerar det alldeles utmärkt.

Yamaha NS-SW050 är ett av få val i prisklassen och tveklöst den vi rekomenderar.

Från 1 690 kr
I samarbete med price logo

DALI SUB E-9 F

DALI Sub E-9F Subwoofer

DALI SUB E-9 FFör den som vill ha en riktigt bra subwoofer utan att behöva ta banklån.

En kompakt subwoofer från Dali som levererar bra bas med sitt 9-tumselelement. Subwoofern är konstruerad för att fungera bra till både film och musik.

Innuti lådan finns med 9:tummaren en 220-watt Klass D-förstärkare som tillsammans spelar skjortan av allt annat i prisklassen.

Vad vi tycker: Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en bra subwoofer 2023 i den populära övre mellanprisklassen.  

Från 6 998 kr
I samarbete med price logo

BOWERS & WILKINS DB3D

blank

BOWERS & WILKINS DB3D – För den som bara nöjer sig med det bästa. 

 Denna subwoofer från Bowers & Wilkins är för den som är ute efter en riktig high-end woofer. Med två stycka 8-tums baselement och 1000 watt förstärkare spelar denna subwoofern i toppklass, och därtill priset.

Förutom bra ljud och snygg design är denna subwoofer “smart”, den kan justera ljudbilden efter rummets förhållanden för att maximera nivåer och balans. För att göra denna konfiguration öppnar du endast appen och startar RoomEQ. 

Du som är ute efter lyx och extremt bra bas har hittat hem. 

Out of Stock

Guide - Bästa Subwoofer 2023

En subwoofers uppgift i ett system är att ta hand om och återge ljudbildens lägre frekvenser. Som specialist på just detta bidrar en subwoofer att ge ett djup och tryck i film & musik med ett omfång av frekvenser som fronthögtalare inte har förmåga att leverera.

En dedikerad subwoofer är ett måste för de som är ute efter ett optimerat ljud som känns i hela kroppen. Olika högtalare är olika duktiga på att spela vissa frekvenser, en subwoofer är speciellt duktig på att återge de lägsta frekvenserna i basregistret, så just där är subwooferns självklara arbetsområde. 

De helt avgörande fördelarna är uppenbara:

  • Ökad basprestanda.
  • Mer autentisk ljudupresentation.
  • Förbättrad generell ljudbild & kvalitet.  

Oftast är subwoofers designade i ett fyrkantigt format med material av trä. Konstruktionen är viktig för att subwoofer ska låta rätt och dimensionerna måste vara anpassade efter vad som finns i lådan. Inuti chassit hittas elementen – längre element flyttar mera luft och de mindre elementen mindre. De mindre elementen spelar oftast rappt och det krävs inte lika mycket energi att få dem att röra på sig. Medan ett stort element ger djupare frekvenser. 

Basporten är den delen i subwoofern som är öppen, oftast ett hål på sidan. desto större håll desto mera luft kan flyttas. Med mindre hål får man en mera jämn bas och med större håll kan man få en större slaglängd, vilket resulterar i djupare bas.

Passiv vs aktiv subwoofer

Vad ska man välja egentligen, en passiv eller en aktiv subwoofer? En aktiv subwoofer har en inbyggd förstärkare medan en passiv subwoofer inte har det. Detta gör att en aktiv subwoofer är lättare att installera och använda.

Generellt sett skulle vi säga att en aktiv subwoofer är för de som vill ha en komplett subwoofer som är enkel att installera och bara vill börja lyssna utan krångel. Du som vill ha en passiv subwoofer måste installera en förstärkare och konfigurera subwoofern själv. Vad som är bäst kommer helt enkelt ner till dina önskemål & preferenser. 

Trådlös vs trådbundna

Så vad ska man välja? En trådlös eller en trådbunden subwoofer? Generellt sätt brukar hemma bio system ha trådbundna subwoofers, medan soundbars som kommer med subwoofers vara trådlösa. Fördelen med trådlösa subwoofer är att man slipper alla kablar. Det blir lättare att installera och snyggare runt om.  

Vi vet vad vi tänker, att då måste trådlösa subwoofers helt enkelt vara bättre? nja, riktigt så funkar det inte. För det mesta, är trådbundna subwoofers bättre ljudmässigt än trådlösa subwoofers. Vi säger inte att alla trådbundna subwoofer har bättre ljudkvalité än trådlösa subwoofers. För ett exempel, så har Sonos subwoofer som är trådlös bättre ljudkvalité än många andra trådbundna subwoofers.

Placering subwoofer

För att få ut så mycket som du kan ur din subwoofer, är placeringen väldigt viktig. Detta kan vara väldigt knepigt då det inte alltid finns ett exakt ställe där subwoofer ska stå. Många testar sig fram för att hitta det optimala stället. Detta beror på att bas ljudvågor rör sig lite överallt, alltså kan du inte veta exakt vilken plats som är mest optimal.

Ett knep för att hitta en perfekt plats för din subwoofer är att testa ställa subwoofer där du egentligen skulle vilja ha den, spela en låt med mycket bas och se vart mest bas samlas. Detta knep har hjälpt många för att hitta det perfekta stället. De som inte bryr sig lika mycket kan ställa subwoofern längst fram i rummet bredvid TV:n och golvhögtalarna, om du har några. Detta är generellt sätt bästa stället.

Använda flera subwoofers

Du som vill ha ännu mera bas, kan installera en till subwoofer hemma. Istället för att köpa en helt ny subwoofer med större baselement går det utmärkt att ha två subwoofers. Detta kan dock leda till att basen tar över för mycket, det blir svårare att höra de andra delarna i musik då basen tar upp för mycket plats i mixen. Självklart går det att optimera och hitta ett perfekt ställe mellan kristallklart ljud och bra bas.

Antal watt subwoofer

Watt antalet avgör hur högt subwoofer spelar. Detta är dock inte den ända faktoren som gör att en subwoofer spela högt, då det finns många fler. Att köpa den subwoofers med mest watt är inte alltid optimalt för bästa bas upplevelsen. Men, generellt sätt desto mer watt desto mer ljud och bas. För att hitta bästa subwoofer är watt-antalet viktigt, men absolut inte allt.

Anpassa efter smak

Ibland hör man viss skepsis –  att subwoofers helt tar över ljudbilden. Då det inte alls behöver vara så, har man troligen lyssnat hemma hos någon som vill imponera och laddat fullt blås på subben – men subwoofers går enkelt att ställa in för att passa just din önskan av basnivå. Även om man inte gillar hög musik och extrem bas leder ändå en rätt inställd subwoofern  till att ljudkvalitén höjs avsevärt.

Fler Genomgångar