Bästa Trådlösa Gaming-Headset 2022

BÄST I TEST

Corsair HS80 RGB Wireless

4.8/5
Från 1 399 kr
I samarbete med price logo

PREMIUM +

Bästa trådlösa gaming headset 2022

SteelSeries Arctis Pro
Wireless

5/5
Från 2 588 kr
I samarbete med price logo

UTMANAREN

blank

Logitech
PRO X

4.8/5
Från 2 090 kr
I samarbete med price logo

Prisvärd RGB

Bästa trådlösa gaming-headset 2022

Corsair
Void RGB Elite

4.7/5
Från 1 249 kr
I samarbete med price logo

Vi alla vet det redan, ett trådlöst gaming-headset har mer komfort och frihet jämfört med ett trådbundet. Med ett bra trådlöst headset för gaming slipper du trassliga sladdar som är i vägen och stör ditt spelande.

Med ett trådlöst game-headset kan du resa dig ur stolen och gå till köket samtidigt som du är kvar i t.ex Discord. Marknaden växer med nya funktioner & tekniker, så vilket är det bästa trådlösa gaming-headset 2022 ? I denna genomgång kommer vi att lista 6 av de bästa valen i olika prisklasser enligt oss.

Trådlösa gaming-headset 2022

HS80 RGB Wireless - Bäst i test

blank

HS80 RGB WIRELESS Premium Gaming är det senaste från Corsair. Utöver att headsetet sitter komfortabelt så gillar vi starkt både dess ljudkvalitet (med Dolby Atmos) och mikrofonens återgivning.

HS80 låter dig höra alla detaljer tack vare en hög frekvensåtergivning på 20-40.000 Hz. Headsetet connectar snabbt via bluetooth med upp till 18 meters räckvidd. Du får även 20h batteritid och väl urladdad så är det bara att koppla in ett USB-C.

Vid headsetets vänstra sida kan du styra ljudnivån och skifta mellan mute och unmute för micen. Själva micen kan även vinklas upp om så önskas när den inte används. I övrigt upplevs headsetet välkonstruerad, kvalitativ och väl genomtänkt utformning.

Till headsetet kommer förinställda ljudprofiler så att du kan anpassa ljudet efter tycke och smak samt typ av spel. Även RGB-belysningen är justerbar.

Allt i allo är HS80 ett bra val om du är villig att lägga lite mer pengar för ett robust wireless headset hög kvalitet.

Från 1 399 kr
I samarbete med price logo

Alternativt Gaming-Headset 2022

Arctis 7 2019 Edition

Bästa trådlösa gaming headset 2022

System: 7.1 Surround DTS X V2 | Batteritid: 24 timmar | Trådlös teknik: 2,4 GHz band | Trådbunden anslutning: 3,5 mm Ljudutgångsläge: Stereo | Egenskaper: Airweawe öronkuddar, komfortabelt huvudband, chatmix inställningar m.m. 

Steelseries Arctis 7. Visst vet vi att nya Arctis Pro har kommit – men vi rankar ändå denna modell som bästa köp  på grund av den stora prisskillnaden. SteelSeries Arctis 7 2019 Edition är helt klart ett utav de bästa trådlösa gaming-headseten sett till prisvärde, där komfort och teknik ligger i proritet.

Ett ofta förekommande problem med headset för gaming är öron-kuddarna, då de gärna är alltför  hårda och skaver öronen efter ett par timmar. Detta har steelseries löst genom att byggt kuddarna i ett öronvänligare material som kallas “Airweawe”. Dessa kuddar är betydligt mer komfortabla och håller öronen svala och fria från skav och rodnader. 

Huvudbandet är snarlikt ett huvudband för skidglasögon, vilket gör det mer fjädrande och trivsamt att ha under långa sessions. Denna typ av band fördelar vikten mer jämt och blir inte irriterande efter ett par timmar.

Trådlösa gaming headsetet ska inte bara sitta skönt, utan måste även innehålla bra ljudteknik och funktioner. Därför kittade SteelSeries detta headset med: premium ljudelement, DTS X V2 surroundljud, on-ear ljudkontroller och on-ear chatmix vilket innebär att du enkelt kan justera volymen mellan spelet och vännerna.  

Vill man investera i ett lite mer klassigt headset utan att lätta allför mycket på sparkontot är SteelSeries Arctis 7 2019 Edition ett mycket bra och populärt alternativ!

Från 1 499 kr
I samarbete med price logo

Trådlöst Gaming-Headset Premium +

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Bästa trådlösa gaming headset 2022

System: 7.1 Surround DTS X V2 | Batteritid: 20 timmar | Trådlös teknik: Bluetooth / RF: 2,4 GHz | Trådbunden anslutning: 3,5 mm Ljudutgångsläge: Stereo | Egenskaper: Hi-Res-ljud, chat/musik mix, inbyggd share-anslutning m.m. 

Vill du steppa upp till +Premiumklassen finns storebror SteelSeries Arctis Pro Wireless att kika på. Modellen kommer med fetare specs och utmärkta recensioner från både användare och fackpress. Att vi inte sätter modellen som toppval beror uteslutande på en lite för hög prisskillnad gentemot Artic 7 enligt oss.

Artic Pro är för den som vill åt topp-of-the-line och har en xtra slant över. De mer framträdande skillnaderna mellan dessa headset listas nedan – men vill du gå på djupet rekommenderar vi ett besök hos tech-giganterna rtings.com för en minutiös head to head utvärdering mellan dessa headset. Där finns även separata tunga genomgångar av bägge modellerna.

Från 2 588 kr
I samarbete med price logo

Bra Gaming Headset - Alternativ

Logitech PRO X Wireless

blank

System: 7.1 Surroud | Trådlös teknik: RF 2,4 GHz | Batteritid: 20 timmar | Frekvensomfång: 20/20000 Hz | Egenskaper: 15 meter trådlös räckvidd | Bra hållbar konstruktion | Bra programvara G-Hub | BLUE VO!CE brusreducerande mikrofonteknik | Avtagbar mikrofon

Logitech PRO X Wireless är med sin trådlösa Lightspeed-teknik ett låg-latency val för snabb och precis återgivning av vad som händer – inget öronlagg med andra ord.

Med PRO X har Logitech inte snålat på elementen – de 50 mm stora PRO-G levererar distinkta och exakta ljudbilder även i sin utmärkta DTS 7.1 surroundmiljö. Med ett frekvensomfång på 20/20000 Hz finns kapacitet för både djup bas och klar diskant. För bästa surround delar vi gärna ett tips från användare att besöka Kontrollpanelen: Ljud > Välj hörlurarna > Egenskaper > Avancerat och välja 16 bit, 32000 Hz.

En bra mic är ett bra sätt att behålla gamekompisar, få orkar ha varken distade/skärande filurer eller burk-tunga kommentarer i sitt känsliga gamer-öra. Med BLUE VO!CE-mikrofonteknik är du schysst mot andras öron, trevligt tycker vi. Här finns realtidsfilter som trollar bort oljud & jämnar ut volymnivåer för ett klart, tydligt och brusftitt gameplay. A och O tycker vi i diverse co-ops, nöj dej inte med mindre än så.

Med höga materialval som aluminiumgaffel & bygel med förstärkt stål samt öron-kuddar i ett öron-vänligt konstläder med minnesskum är Logitech PRO X ett val i premiumklassen vad gäller hållbarhet och komfort. Även ett par extra mjuka kuddar i velour kommer med. Rent ljudmässigt står sej headsetet bra med höga omdömen och mikrofonen tillhör de bästa på marknaden.

Prislappen är därefter – men vill du ha hög ljudkvalité, ett headset som funkar strulfritt, glömma ömmande öron och låta kompisarna slippa oljud är Logitech PRO X ett säkert köp.

Från 2 090 kr
I samarbete med price logo

Bästa Trådlöst Headset För Gaming Prisvärde

Corsair Void RGB Elite

Bästa trådlösa gaming-headset 2022

System: 7.1 Surroud | Batteritid: 16 timmar | Trådlös teknik: 2,4 GHz | Ljudutgångsläge: Stereo | Egenskaper: 12 meter trådlös räckvidd, Bra hållbar konstruktion, Discord certifierade, bra inställningar för ljud.

Corsair Void RGB Elite är ett väldigt bra trådlöst gaming-headset med en bra konstruerad design byggd för att hålla länge. Med detta headset prioriteras nice komfort med mesh-material och öronkåpor med minnesskum för bra gaming under längre spelstunder. Materialet är av mikrofiber som andas för att öronen ska hållas svala. Kåporna är även over ear för maximal komfort och spelupplevelse. 

Headsetet har ett surroundljud på 7.1 vilket gör att du ljudet spelas upp ifrån olika vinklar för olika tillfällen. Denna ljudteknik är riktigt bra för spel som t,ex CS:GO, men höjer såklart känslan i alla spel. Frekvensområdet för ljud är 20-30000 HZ vilket är tillräckligt för ett headset med heltäckande ljud. Drivenheterna är på 50 mm och är gjorda av neodym för bättre och klarare ljud. Vi anser också att priset dessutom nästan är oförskämt lågt för ett så pass bra RGB headset. Prisvärt och rekommenderas lite xtra för det.
Från 1 249 kr
I samarbete med price logo

Bästa Trådlöst Gaming-Headset 2022 Budget

Corsair Gaming HS70 Pro

Bästa trådlösa gaming-headset 2022

System: 7.1 Surroud | Batteritid: 16 timmar | Trådlös teknik: 2,4 GHz 7.1 surroundljud | Ljudutgångsläge: Stereo | Egenskaper:  12 meter trådlös räckvidd, funkar med både PC och PS4.

Corsair hs70 är ett trådlöst headset i en prisnivå lite lägre än de flesta premium headseten idag. Med ett pris under 1000kr får du ett stabilt & bra headset med funktioner i nära klass med toppvalen. Det är samma ljudteknik som i de dyrare headseten och komforten är helt ok. Den trådlösa räckvidden är här på hela 12 meter. Öronkåporna är gjorda utav lyxigt minnesskum där kåporna täcker över hela öronen. Headsetet är även discord certifierat för bättre kommunikation med vännerna.

 Populärt budgetval med bra omdömen av användarna. Man plussar för bra ljudkvalité, en störningsfri mic utan klagomål hos de man pratar med och att lurarna sitter skönt utan skav. Viss kritik i form av “frysningar” ges dock mot programvaran ICUE av ett antal användare.  Sammantaget ändå ett köp som ger bra valuta för pengarna utan att man behöver gräva alltför djupt i spargrisen tycker vi.

Out of Stock

Bästa Trådlöst Gaming Headset 2022 Batteritid

HyperX Cloud Flight S

Bästa gaming headset 2022

System: 7.1 Surroud | Batteritid: 30 timmar | Trådlös teknik: 2,4 GHz 7.1 surroundljud | Ljudutgångsläge: Stereo (tvåkanalig) | Egenskaper:  Hörlurskåpor som kan roteras 90 grader, Bra komfort och hållbarhet, Qi-certifierad för trådlös laddning m.m.

HyperX har länge varit en av de bästa tillverkarna när de gäller gaming-headset, ofta ser man esport proffs använda sig av headset från HyperX och det är inte av en slump. Cloud Flight S är ett av de bättre trådlösa headseten just nu och kommer med high-end funktioner. Headsetet har en batteritid på hela 30 timmar vilket är långt bättre än de flesta på marknaden.  HyperX cloud Flight kan ges en så lång batteritid tack vare att laddningen är en så kallad “QI-laddning”.  Givetvis finns även funktioner för att balansera volymen mellan spelet och vännerna i t.ex Discord.

 Innan köp bör man vara medveten om att modellen strax efter lanseringen möttes av en del kritik för bakgrundsbrus. Problemet ska nu ska ha justerats via uppdateringar av firmware och software. Vi rekommenderar därför att man vid köp hård-testar lurarna omedelbart så att de passar för just din rigg – då ett antal användare fortsatt rapporterar problem med brus. Funkar det på din rigg- config är lurarna tveklöst ett toppval för pengen man betalar.

Out of Stock

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 9

Game On!