Bästa Dator för Musikproduktion 2022

BÄST I TEST
Bästa dator för musikproduktion 2022

MacBook Pro 16"​

4.7/5
Out of Stock
PRISVÄRD
Bra Dator för musikproduktion Bäst i test 2022

MacBook Pro 2022 13"

4.7/5
Out of Stock
KONCEPT
Apple Mac Studio Dator för musikproduktion Bäst i test 2022

Apple Mac Studio

5/5
Från 21 997 kr
I samarbete med price logo

Nu för tiden är det enklare än någonsin att skapa musik på datorn än för bara några år sedan, och många guider finns tillgängliga på internet för att hjälpa nybörjare komma igång. Men vilken är bästa dator för musikproduktion ? Idag kan i princip vilken laptop som helst agera musikdator, men vartefter du utvecklas blir filerna och projekten större, och då krävs en mer kraftfull dator. Att välja en lite mer anpassad burk för musikproduktion kommer spara dig många kraschar och långa laddningstider, så att du kan fokusera på det roliga – att producera musik!

Att välja rätt ?

När det kommer till att välja den bästa datorn för musikproduktion för just dej är det första tipset du kan ha koll på – ta reda på vilka dator-specs som rekommenderas av det program eller DAW (Digital Audio Workstation) som du är intresserad av att använda. För Logic fans faller valet för musikproduktion troligen på en macbook variant, medans en FL studio användare kanske föredrar en Windows-dator.

Generellt har programmen en rekommendation på minst 4-8 GB RAM, en 4-kärnig (quadcore) processor och ett snabbt SSD. Men detta räcker oftast inte för att producera musik över många spår lagfritt. Gällande SSD är det bra att ha mycket plats – Som exempel tar ny Logic Pro X 72 GB vid full install. Lägg till ett par plugins och man landar på närmare 100 GB. Alla prgoram tar dock inte lika mycket plats. Cubase Pro 10.5 stannar på 30 gig, och FL Studio Producer Edition väger in på tacksamma 4 GB.

Rekommenderade specs

 Minst 16 GB RAM – men gärna mer
– En nyare M1 / M2 eller I5 processor – men gärna en 8 kärnig i7:a och uppåt
– En SSD med minst 512 GB utrymme.
– Grafikkortet påverkar inte prestationen för ditt DAW och kan därför prioriteras lägre när man pratar specifikt kring musikproduktion.

När vi nedan går igenom datorerna för musikproduktion vill vi ha en tillräckligt bra processor som klarar av även lite tyngre program, Logic på Apple sidan & Cubase på andra sidan. De ska klara att ladda ett par samtidigt arbetande vst plugins och rulla laggfritt även i lite större projekt. En rimligt stor SSD för lagring behöver vi oxo för att vara nöjda.

Bästa dator för musikproduktion 2022

Apple Macbook Pro 16"

Bästa Dator för Musikproduktion 2022

Bästa dator för musikproduktion 2022

MacBook Pro är den ultimata maskinen för dagens krävande musikproduktion, och passar utmärkt för dig som vill jobba med exempelvis Logic. Med en större 16-tums Retina-skärm med hög upplösning , en 8 kärning i9 processor samt gott om lagringsutrymme för projekten är det ett säkert kort som kommer prestera bra i alla DAWs under många år framåt. Ett självklart val som vinnare & Bästa Laptop för musikproduktion 2022.

MacBook Pro 16" 1 TB

Out of Stock

MacBook Pro 16" 512GB

Out of Stock

Apple MacBook Pro 13"

Bästa Dator för Musikproduktion 2022 - 13"

Bra Dator för musikproduktion Bäst i test 2022

Som lillebror till vår vinnare kommer Apple MacBook Pro 13″ in som silvermedaljör. Här har priset kommit ner rejält med en mindre skärm, samt mindre RAM och SSD. Med det sagt är modellen med sitt nya 8-core M2-chip en toppklassad maskin för musikproduktion. Höga betyg när fackpress likt  musicradar & musictech tar en titt på “lilla” Macbook Pro. Observera färgvarianter i Space Grey & Silver.

MacBook Pro M2 - 8 GB / 256 GB

Out of Stock

MacBook Pro M2 - 16 GB / 512 GB

Out of Stock

Apple Mac Studio

Bästa Dator för Musikproduktion 2022 - Koncept

Apple Mac Studio Dator för musikproduktion Bäst i test 2022

Apple Mac Studio är en koncept-dator specifikt framtagen för kreativt arbete.

M1 Max 32 Core- 32 GB / 512 GB SSD

Från 21 997 kr
I samarbete med price logo

M1 Max 48 Core- 64 GB / 1 TB SSD

Out of Stock

M1 Ultra 64 Core- 64 GB / 1 TB SSD

Från 50 490 kr
I samarbete med price logo