Mekaniska Tangentbord

Mekaniskt Tangentbord Bäst i Test 2023

Bästa Mekaniska Tangentbord 2023 – Att använda ett mekaniskt tangentbord blir allt vanligare och är ofta förstahandsvalet för många gamers. Att mekaniska bord inte vunnit samma popularitet hos no-gamers har troligen att göra med  att borden ofta vart lite mer högljudda.

Men utvecklingen går framåt och numer finns de klassiska Cherry mx switcharna även som Cherry mx silent vilket ett flertal tillverkare börjat använda för sina nya tysta mekaniska tangentbord.

Det finns alltså inga ursäkter längre – upplev den sköna och precisa känslan av ett mekaniskt tangentbord – med eller utan ljud.

BÄST I TEST
Mekaniskt Tangentbord Bäst i test 2023
Xtrfy K4 RGB TKL
Från 977 kr
I samarbete med price logo
MIDRANGE
Bra mekaniskt tangentbord 2023
Corsair Gaming K70 RGB MK.2
Out of Stock
BUDGET
Mekaniskt Tangentbord Bäst i test 2023 Budget
Logitech K835 TKL
Från 789 kr
I samarbete med price logo

Xtrfy K4 RGB TKL
Mekaniskt Tangentbord Bäst i Test 2023

Mekaniskt Tangentbord Bäst i test 2023

Design: TKL
Anslutning: USB
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Kailh Red
100% Anti-Ghosting
Bredd: 356 mm
Djup: 141 mm
Höjd: 39 mm
Vikt: 1050 g

Multimediaknappar
N-key rollover
RGB justering direkt på bordet

Xtrfy K4 RGB TKL är vårt val som bästa mekaniska tangentbord 2023. K4:an kommer med ett mycket uppskattat pris med tanke på den kvalité bordet har. Med snabba mekaniska respons-säkra Kailh Red brytare och N-key-rollover finns allt man kan önska av ett bra mekaniskt tangentbord.

Tekniker

Med specs som tusen input under en sekund – dvs en polling rate på 1000 Hz är det fritt fram för ett glatt triggerfinger utan störande missclicks. I övrigt speccar vi t.ex 100% anti-ghosting & Sex-zon RGB.

För de som inte är helt inne på tekniksidan så ger kompabiliteten möjlighet för konsol/datorns grafikkort att “prata” med skärmen för att maximalt utnyttja varandras tekniker för bästa resultat av spelupplevelsen.

Från 977 kr
I samarbete med price logo
Mekaniska Tangentbord 2023

Corsair K70 RGB
Bästa Mekaniska Tangentbord- Silence

Bra mekaniskt tangentbord 2023

Design: Standard
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Cherry MX Silent Red
100% Anti-Ghosting
Bredd: 447 mm
Djup: 168 mm
Höjd: 40 mm
Vikt: 1460 g

– Makroknappar
– Multimediaknappar
– Numeriskt tangentbord,
– Scrollhjul
– RGB

Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Silent – tangentbordet från Corsair är ett tystgående mekaniskt tangentbord och ett bord som vi gärna rekommenderar. Skillnaden mellan detta tangentbord och andra K70 MK.2 är att detta använder sig utav cherry mx silent switchar.

Cherry mx silent är upptill 30% tystare än traditionella switchar och modellen får höga betyg av sina användare. Tangentbordet väger nästan 1,5 Kg vilket gör att det stannar stilla där du vill ha det – på skrivbordet med full kontroll.

Out of Stock

Logitech K835 TKL
Bästa Tangentbord Budget

Mekaniskt Tangentbord Bäst i test 2023 Budget

Design: TKL
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: TTC Red
100% Anti-Ghosting
Bredd: 355 mm
Djup: 127 mm
Höjd: 36 mm
Vikt: 650 g

– Anti-Ghosting
– N-key Rollover
– Programmerbart.
– FN-tangenter dubbla funktioner
– 50 miljoner klick

Mekaniskt Tangentbord Bäst i Test 2023 Budget – Logitech K835 är ett kompakt mekaniskt tangentbord byggt i anodiserat aluminium. K835kommer med valbara taktila brytare i en mjuk linjär röd eller blå klicky variant och i färgvalen grafitgrå ellet vit.

Tangenterna är här vinklade för att bättre matcha ett naturligt anslag och spara på handlederna. Fötternas vinkel kan växlas mellan 4 grader & 8 grader för än bättre individuell anpassning. Upp till 50 miljoner gamesäkra klick ger Logitech som mått på hållbarhet. Stabilt.

För pengen man betalar får man ett riktigt bra mekaniskt tangentbord från en ledande kvalité tillverkare i branschen och användarna är ger tummen upp. Vårt första tips och ett riktigt klipp alla dagar i veckan tycker vi! Bästa mekaniska tangentbord i budgetklassen 2023.

Logitec K835 Vit
Från 789 kr
I samarbete med price logo

Logitech G413
Budget Alternativ

Mekaniskt Tangentbord 2023

Design: Standard
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Logitech Romer-G Tactile
Bredd: 445 mm
Djup: 132 mm
Höjd: 34 mm
Vikt: 1105 g

Bästa Mekaniska Tangentbord 2023 Budget – Logitech G413 Carbon är ett tyst mekaniskt tangentbord som har en gladare prislapp i budget klassen. Det låga priset till trots tittar vi här på ett Logitech-bord, mekaniskt & game-anpassat.

Detta bord använder sig utav Romer-G-brytare som är både snabba och tysta jämfört med vanliga mekaniska tangentbord. Slaglängden är på 1,5 mm. 

Tangentbordet är enkelt och stilrent och som med sin smarta FN-knapp funktion gör bordet  bra för både gaming, media och studier t.ex –  Spelläge: FN + F8 – Mediekontroller: FN + F9. Logitech uppger en hållbarhet på fina 70 miljoner tangent-tryckningar för detta bord.

Logitech G413 saknar RGB men kommer med en röd bakgrunds-belysning som kan slås av/på. För bra gaming on a budget är G413 Carbon en av få bra utmanare i den lägre prisklassen.

Out of Stock

Deltaco GAM-112
Xtra Budget 2023

Prisvärt Mekaniskt Tangentbord 2023 från Deltaco

Design: Fullsize
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt Linear
Brytare: Outemu Red
Anti-Ghosting
Bredd: 440 mm
Djup: 135 mm
Höjd: 30 mm
Vikt: 740 g

Deltaco GAM-112 är ett prisvärt mekaniskt tangentbord alternativ i fullsize format. Brytarna är här de röda Outemu med aktivering på 2.1mm och ett  4mm anslag som i stort sett är de samma som de mer kända MX switcharna. Typen är alltså Linear och är relativt tysta jämfört med clicky varianterna.

RGB-belysningen sitter på plats och styrs smidigt direkt från bordet. LED-läget hanteras via FN & ljusknappen medans styrkan ställs via piltangenterna. För den blygsamma pengen man betalar får man mycket gamingbord för slantarna. 

Föredrar man ett mindre bord finns Deltaco GAM-075 i 60% format med RGB N-key rollover, Anti-ghosting och röda Content brytare till bra pris att kika på.

Razer BlackWidow V3 Pro
Populära Razer

Populära Razer - Mekaniskt Tangentbord 2023

Design: Standard
Anslutning: Trådlöst, Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Razer Yellow
Bredd: 448 mm
Djup: 165 mm
Höjd: 43 mm
Vikt: 1690 g

Razer Blackwidow V3 Pro. Klassiska Razer Black Widow med senaste versionen V3 Pro är en serie trådlösa mekaniska tangentbord som finns i 4 olika varianter beroende på vilken feel du vill ha.

Vi är nöjda med att företaget tänkt lite xtra på oss som gillar tysta bord och lanserat en uppgradering av även denna variant som är “den tysta”. Tangenterna är här ändå i full höjd för bra känsla medans de linjära gula brytarna kommer med inbyggda ljud-dämpare.

V3 Pro är utrustat med Razers mest avancerade trådlösa teknik  Razer ™ HyperSpeed för lägsta möjliga latens. Här säger Razer själva att deras system i test utförda av TUV SUD PSB är upp till 3 ggr snabbare än någon annan konkurrent på marknaden. Protokollen är 2,4 Ghz samt Bluetooth. Skulle du vilja växla till trådat är det bara att koppla in sladden i usb-porten.

Vad gäller RGB upplevelsen har Razer här gett bordet transparenta tangenter för att ge full effekt av sitt Razer Chroma ™ RGB som reagerar dynamiskt med över 150 kompatibla spel på listan.

Som topp-klassat bord skickas ett bekvämt handlovsstöd med för långa sessions och Razer uppger en livslängd på mäktiga 80 miljoner tangenttryckningar.

Från 1 399 kr
I samarbete med price logo

Asus ROG Strix Scope
Bästa Mekaniska FPS

ASUS ROG Scope Deluxe är ett relaivt tystgående mekaniskt tangentbord som fortfarande behåller känslan av ett odämpat mekaniskt bord. Switcharna är Asus egna ROG NX brytare såklart.

Likt Corsair K70 ligger detta tangentbord snällt på plats på skrivbordet även vid lite tuffare spelsekvenser. Rog Strix är som alltid från Asus välbyggd kvalité med aluminiumram och kommer med ett bra handledsstöd som hålls på plats med hjälp av  magneter.

Tangentbordet fungerar hyfsat för studier/arbete men det är vid snabb gaming där Asus design och ROG NX switcharna glänser.

Från 1 789 kr
I samarbete med price logo

Mekaniska tangentbord har ofta en bättre livslängd än andra typer av tangentbord då de mekaniska komponenterna genrellt är av bättre kvalité. Det gör valet även till ett kostnadseffektivt köp i längden.

Tekniken ger både en bättre känsla och respons än marknadens övriga tangent-tekniker med en högre nivå på precision vilket är särskilt viktigt för just gaming.

Tangentbord i denna kategori ger en större möjlighet att anpassa bordets funktioner via en stor mängd inställningar, och kommer ofta med en minnesbank för att kunna spara flertalet specifika konfigurationer för att optimera olika typer av önskade makron t.ex.

Relaterade artiklar