Vilken är den bästa Sonos högtalaren?

bästa sonos högtalare

Vilken är den bästa Sonos högtalaren?

Sonos är den ledande tillverkaren av högtalare vad gäller smarta högtalare med multiroom egenskaper. Idag finns det många olika typer av Sonos högtalare ute på marknaden och det är svårt att veta vilken man bör köpa.

I vilket fall som helst tillverkar Sonos väldigt bra högtalare med säkerhet för framtiden då högtalarna uppdateras ständigt med appen. Men vilken är den bästa sonos högtalaren? Och vilken kombination av Sonos är bäst?

bästa Sonos högtalaren för allmänt bruk:

Sonos Move

bästa sonos högtalaren
 • Bluetooth med inbyggt batterie för att ta med sig till t.ex stranden
 • Röststyrning
 • Fylligt ljud som passar i alla rum
 • Fukttålig design
 • Kan parkopplas med flera sonos högtalare

Mått: 240 x 160 x 126 mm (H x B x D)

Sonos move tycker vi är den bästa högtalaren ur Sonos urval på grund av hur anpassningsbar den är. Sonos Move är en högtalare som passar de flesta, eftersom att den passar in överallt. Med inbyggda batterier funkar högtalaren lika bra i köket och vardagsrummet som den gör på stranden.

Högtalaren är lätt att ta med sig eftersom att den har laddbart batteri och bluetooth anslutning. Trots storleken som gör Sonos Move otroligt smidig levererar den även väldigt bra ljud. 

Förutom laddbara batterier och ljud i toppklass är även Sonos move kittat med röststyrning, vilket gör att den är kompatibel med Google-assistenten och Amazon Alexa. Detta är verkligen en högtalare för framtiden, genom att prata till högtalaren kan du ändra låt, höja sänka volymen m.m. 

Vi gillar denna högtalare beroende på den allsidighet. Högtalaren funkar lika bra på stranden som på grillfesten hemma. Ljudet är väldigt bra för storleken och ljudet automatiserar sig själv efter vart den står, alltså funkar den lika bra överallt. 

bästa Sonos högtalaren för hemmet:

Sonos play:5

 • Sonos multiroom-system
 • Trådlös anslutning
 • Enkel och snygg design
 • fint stereoljud
 • En av de Största och kraftfullaste Sonos högtalare

Mått: 36,4 x 20,3 x 15,4 cm (BxHxD)

Play:5 är den bästa Sonos högtalaren är för dig som tänker behålla din högtalare i hemmet. Sonos play:5 är en av Sonos kraftfullaste högtalare och är ett måste för de som älskar musik i hemmet.

Högtalaren funkar lika bra i köket som den gör i ett vardagsrum, med 6 inbyggda högtalarelement behöver du inte vara orolig över att den inte är stark nog. Sonos Play:5 har även som de flesta Sonos högtalare, en fukttålig design. Detta gör att du kan ta med högtalaren in i badrummet och lyssna på musik eller en podcast medan du duschar, men självklart inte i duschen

Bästa Sonos högtalaren för mindre rum, t.ex kök och sovrum:

Sonos one

bästa sonos
 • Röstassistent, inbyggd Google assistent och Amazon alexa
 • Styr musiken med din röst eller smarta touchkontroller
 • Kopplas enkelt ihop med flera sonos högtalare
 • Fylligt och klart ljud
 • Fukttålig

mått: 16,1 x 12,0 x 12,0 cm (HxBxD)

Sonos One är deras minsta högtalare och är den ultimata högtalaren för mindre rum. I mindre rum krävs inte lika stora högtalare för att uppleva samma ljudkvalité och det gör Sonos one perfekt till matlagningen eller podcasten innan läggdags.

Högtalaren kan även parkopplas med fler Sonos högtalare eller spela sin egna musik. För smarta hem idag brukar vi ofta se Sonos One högtalare utsprida runt om i huset, detta beror på deras prisvänlighet och smidighet. Vill du göra Sonos One högtalarna ännu mer smidigare finns väggfästen att köpa till, för att spara mera yta.

På grund av Sonos smarthet är även denna högtalare utrustat med röststyrning, så att du kan i duschen eller i köket ändra låt eller höja volymen med endast din röst. Sonos One är den bästa sonos högtalaren för att börja bygga på ditt sonos multiroom system.

Bästa Sonos högtalaren för TV:

Sonos Beam

sonos högtalare
 • Kan parkopplas med flera sonos högtalare för ett extremt bra ljudsystem
 • Film, spel och Tv tittande tas till en ny nivå
 • Kompakt och väldigt stilren, tar inte mycket plats
 • Airplay

Mått: 65,1 x 6,9 x 10,0 cm (BxHxD)

Sonos beam är en stilren och kompakt soundbar som levererar fantastiskt ljud, anslut med endast två sladdar istället för att koppla in ett helt högtalarsystem (trassel). Förutom bra ljud har även denna soundbar röststyrning, för att du enkelt ska styra högtalaren. Röststyrningen sker genom antingen apple siri, Amazon alexa eller Google assistant. 

För att vara en Sonos produkt, och avsedd till TV ljud är Beam billig för sin prestation. Beam är endast 65 cm lång och tar inte upp mycket plats, trots sitt bra ljud. Vill man att högtalaren ska vara ännu mer diskret finns väggfästen att köpa till. 

Detta är förmodligen den bästa soundbar du kan köpa nu, för ett vettigt pris. Sonos beam har Fyra elliptiska woofers med fullt registerområde och en diskant harmoniserar låga och höga frekvenser, vilket gör ljudet balanserat och klart. Med Tre passiva element intensifierar och fördjupar basen och eliminerar behovet av ytterligare en subwoofer.

Bästa Sonos högtalaren för djup bas och levande musik:

SONOS SUB

sonos sub
 • Helt trådlös subwoofer
 • Kan placeras stående eller liggandes
 • Möjlighet till väggfäste
 • Kompatibel med Sonos app
 • Sonos högtalaren för dig som är ute efter grym bas

Mått: 38,0 x 40,2 x 15,8 cm (BxHxD)

Vem är den för? För den som vill ha en smart och trådlös subwoofer med dynamisk och djup bas.

En trådlös och framtidssäker subwoofer, det blir inte bättre än såhär. Sonos har länge varit med i ljudbranschen och kan därtill ge dig djup och dynamisk bas till musik, TV och film. Kan placeras stående och liggande men även på väggen med hjälp av väggfästen. Detta är den bästa Sonos högtalaren då det kommer till bas och levande ljud.

Utan att behöva dra en endaste kabel kan du lätt installera denna subwoofer med Sonos appen, och därtill även installera flera Sonos högtalare. Sonos Sub har även vibrationsfri design för att inte göra störande ljud mot föremål i närheten.

Vi rekommenderar denna subwoofer till dig som är ute efter en framtidssäker och krångelfri subbas, med Sonos app och ständiga uppdateringar gör att du kan ha denna subwoofer länge. Om du är riktigt ljudintresserad och skulle vilja pilla med högtalarsystemet skulle vi inte rekommendera denna subwoofer. Är du ute efter en trådlös subwoofer skulle vi säga att detta mästerverk från Sonos är det den bästa trådlösa subwoofern. 

Läs fler artiklar

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »