Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

Att använda ett mekaniskt tangentbord blir allt vanligare och är ofta förstahandsvalet för många gamers. Att mekaniska bord inte vunnit samma popularitet hos no-gamers har troligen att göra med  att borden ofta vart väldigt högljudda. Men utvecklingen går framåt och numer finns de klassiska Cherry mx switcharna även som Cherry mx silent vilket ett flertal tillverkare börjat använda för sina nya tysta mekaniska tangentbord.

Det finns alltså inga ursäkter längre – upplev den sköna och precisa känslan av ett mekaniskt tangentbord – med eller utan ljud.

Xtrfy K4 RGB TKL

Mekaniskt Tangentbord Bäst i Test 2022

BBästa Mekaniska Tangentbord 2022

Design: TKL
Anslutning: USB
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Kailh Red
100% Anti-Ghosting
Bredd: 356 mm
Djup: 141 mm
Höjd: 39 mm
Vikt: 1050 g

– Multimediaknappar
– N-key rollover
– RGB justering direkt på bordet

Xtrfy K4 RGB TKL är vårt val som bästa mekaniska tangentbord 2022. K4:an kommer med ett mycket uppskattat pris med tanke på den kvalité bordet har. Med snabba mekaniska respons-säkra Kailh Red brytare och N-key-rollover finns allt man kan önska av ett bra mekaniskt tangentbord.

Med specs som tusen input under en sekund – dvs en polling rate på 1000 Hz är det fritt fram för ett glatt triggerfinger utan störande missclicks. I övrigt speccar vi t.ex 100% anti-ghosting & Sex-zon RGB.

Användare är stornöjda med sitt smidiga Xtrfy tenkeyless. Man plussar för bra känsla i brytarna, känslan av kvalité samt priset och rekomenderar detta mekaniska tangentbord utan prut.

Corsair K70 RGB MK.2

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022 - Silence

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

Design: Standard
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Cherry MX Silent Red
100% Anti-Ghosting
Bredd: 447 mm
Djup: 168 mm
Höjd: 40 mm
Vikt: 1460 g

– Makroknappar
– Multimediaknappar
– Numeriskt tangentbord,
– Scrollhjul
– RGB

Corsair K70 RGB MK.2 Cherry MX Silent – tangentbordet från Corsair är ett tystgående mekaniskt tangentbord och ett bord som vi gärna rekommenderar. Skillnaden mellan detta tangentbord och andra K70 MK.2 är att detta använder sig utav cherry mx silent switchar.

Cherry mx silent är upptill 30% tystare än traditionella switchar och modellen får höga betyg av sina användare. Tangentbordet väger nästan 1,5 Kg vilket gör att det stannar stilla där du vill ha det på skrivbordet.

ASUS ROG Scope Deluxe Red Silent

Bästa Mekaniskt Tangentbord 2022 - FPS

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

ASUS ROG Scope Deluxe är ett tyst mekaniskt tangentbord som fortfarande behåller känslan av ett odämpat mekaniskt bord. Switcharna är från Cherry mx och av modell ”red silent”.

Switcharna är tillverkare i Tyskland och byggda för optimalt låg ljudeffekt. Likt Corsair ligger detta tangentbord snällt på plats på skrivbordet även vid lite tuffare spelsekvenser. Modellen har ett bra handledsstöd som hålls på plats med hjälp av  magneter.

Tangentbordet fungerar hyfsat för studier/arbete men det är vid snabb gaming där Asus design och Cherry switcharna glänser.

Razer BlackWidow V3 Pro

Bästa Mekaniskt Tangentbord 2022 - Populärt

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022

Design: Standard
Anslutning: Trådlöst, Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Razer Yellow
Bredd: 448 mm
Djup: 165 mm
Höjd: 43 mm
Vikt: 1690 g

Razer BlackWidow V3 Pro. Klassiska Razer Black Widow har just landat med nya versionen V3 Pro, det är en serie trådlösa mekaniska tangentbord som finns i 4 olika varianter beroende på vilken feel du vill ha.

Vi är nöjda med att företaget tänkt lite xtra på oss som gillar tysta bord och lanserat en uppgradering av även denna variant som är ”den tysta”. Tangenterna är här ändå i full höjd för bra känsla medans de linjära gula brytarna kommer med inbyggda ljud-dämpare.

Nya V3 Pro är utrustat med Razers mest avancerade trådlösa teknik  Razer ™ HyperSpeed för lägsta möjliga latens. Här säger Razer själva att deras system i test utförda av TUV SUD PSB är upp till 3 ggr snabbare än någon annan konkurrent på marknaden. Protokollen är 2,4 Ghz samt Bluetooth. Skulle du ibland föredra trådat är det bara att koppla in sladden i usb-porten.

Vad gäller RGB upplevelsen har Razer här gett bordet transparenta tangenter för att ge full effekt av sitt Razer Chroma ™ RGB som reagerar dynamiskt med över 150 kompatibla spel på listan.

Som topp-klassat bord skickas ett bekvämt handlovsstöd med för långa sessions och Razer uppger en livslängd på stadiga 80 miljoner tangenttryckningar.

Logitech G413 Carbon

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022- Budget

Design: Standard
Anslutning: Kabel
Tangentteknik: Mekaniskt
Brytare: Logitech Romer-G Tactile
Bredd: 445 mm
Djup: 132 mm
Höjd: 34 mm
Vikt: 1105 g

Bästa Mekaniska Tangentbord 2022 Budget – Logitech G413 Carbon är ett tyst mekaniskt tangentbord som har en gladare prislapp jämfört med de övriga tangentborden. Det låga priset till trots tittar vi här på ett Logitech-bord, mekaniskt & game-anpassat. Detta bord använder sig utav Romer-G-brytare som är både snabba och tysta jämfört med vanliga mekaniska tangentbord. Slaglängden är på 1,5 mm. 

Tangentbordet är enkelt och stilrent och som med sin smarta FN-knapp funktion gör bordet  bra för både gaming, media och studier t.ex –  Spelläge: FN + F8 – Mediekontroller: FN + F9. Logitech uppger en hållbarhet på 70 miljoner tangent-tryckningar – stabilt.

G413 Carbon  saknar RGB men kommer med en röd bakgrundsbelysning som kan slås av/på.

För bra gaming on a budget är G413 Carbon ett riktigt klipp alla dagar i veckan tycker vi! Överlägset budgetval.

Mission SG GGK 3.1

  • Mekaniskt Tangentbord:
  • Mission GGK 3.1
  • Röda Kailh-brytare
  • Blå bakbelysning i 4 styrkor
  • Anti-Ghosting