BÄST I TEST 2021

BÀsta nÀtaggregat 2022

Corsair
RMX V2 Series

5/5

OLED & RGB - GAMESTYLE

BÀsta nÀtaggregat 2022

Asus ROG
Thor Series

4.8/5

BUDGET

BĂ€sta NĂ€taggregat 2022

Kolink
Core Series

4/5

BĂ€sta NĂ€taggregat 2022

Vi tittar pÄ de populÀraste och bÀsta nÀtaggregat 2022. Datorer behöver ström som alla vet och det Àr nÀtaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför ofta kan man tycka vill de inte vara med lÀngre och man har att slanta upp för ett nytt. Har man en fabriksbygd burk Àr det inte sÀllan nÀtaggregaten som ryker först. Man fÄr onekligen en kÀnsla av att just nÀtaggregatets kvalité,  Àr nÄgot man kanske sparar in pÄ för att kunna konkurrera bÀttre med sina priser.

Ett nytt aggregat kan kan ju ocksÄ vara nödvÀndigt efter att du uppgraderat datorn med nya mer strömkrÀvande komponenter, eller att ditt nuvarande inte har de strömanslutningar som krÀvs vid byte av t.ex grafikkortet.

De flesta nÀtaggregaten av bÀttre kvalité Àr idag modulÀra, dvs de har löstagbara kablar. Fördelen Àr att du bara har de kablar i datorn som du faktisk anvÀnder vilket ger ett bÀttre luftflöde i datorn Àn om massa oanvÀnt kablage ligger och tar upp plats. Ett vÀrde förutom W att ha koll pÄ Àr aggregatets effektivitet ju högre % dess mindre energi slösas bort, bra för miljö och lÀgre elrÀkningar.

Har du en relativt ny dator med ett grafikkort anpassat för gaming bör nÀtaggregatet inte gÄ under 650 W nÀr du köper nytt. Men det Àr aldrig fel att köpa ett som ocksÄ klarar av att leverera ström nog Àven nÀr nÀsta nya mer strömkrÀvande komponent ska ta plats i chassit. Rankingen nedan som utgÄr efter anvÀndares omdömen och tester Àr inte absolut, dÄ ett billigare och enklare aggregat kan vara det optimala rent prismÀssigt för just din dator.
 
Vi avrÄder dock bestÀmt frÄn att köpa ett no-name lÄgprisaggregat med sÀmre komponenter och obefintlig kvalitetskontroll som riskerar skada din utrustning.

BÀsta nÀttaggregat 2022

Corsair RMX V2 Series

BĂ€sta NĂ€taggregat 2022

Format: ATX
Effekt: 750 W
Effektivitet: 93 %
ModulÀr
80 plus-certifiering: Guld
Zero RPM-lÀge
Temperaturstyrd 135 mm flÀkt
Strömanslutningar ATX: 1
Strömanslutningar ATX12V: 2
Strömanslutningar för 3,5/5,25: 8
Strömanslutningar för PCI-Express: 4
Strömanslutningar för SATA: 9
Bredd: 150 mm
Djup: 160 mm
Höjd: 86 mm

Corsair RMX V2 serie Àr en mycket populÀr och genom-testad serie nÀtaggregat som kommer med 80 PLUS guld-certifiering med fina 93% effektivitet. Med version 2 av detta aggregat Àndrades chassits konstruktion för ett bÀttre flÀktlÀge som ger en betydligt lÀgre ljudnivÄ, nÄgot som bÄde tester och anvÀndare skriver under pÄ. Bara vid full load kan man egentligen sÀga att aggregatet pÄminner dej om att det finns rent ljudmÀssigt.

V2:an har en automatiskt temperaturstyrd flÀkt med Zero RPM-lÀge, och ett modulÀrt system som kommer med ett fullt kabel set för smidig koppling till dina enheter. Med tanke pÄ produktens höga kvalité vs sitt pris Àr modell-serien ett sÀkert förstaval och vinnare av bÀsta nÀtaggregat 2022.

Asus ROG Thor Series

BĂ€sta NĂ€taggregat 2022 - RGB

giga

Format: ATX
Effekt: 1200 W
Effektivitet: 92 %
ModulÀr
80 plus-certifiering: Platina
Temperaturstyrd flÀkt
Strömanslutningar ATX: 1
Strömanslutningar ATX12V: 1
Strömanslutningar för 3,5/5,25: 5
Strömanslutningar för PCI-Express: 4
Strömanslutningar för SATA: 12
Bredd: 150 mm
Djup: 190 mm
Höjd: 86 mm

 ROG Thor series Àr ett game-stylat nÀtaggregat som finns tillgÀngliga pÄ 850 och stadiga 1200 W. Aggregaten har utvecklat i ett samarbete mellan Asus och Seasonic.  PrisnivÄn Àr relativt hög men hÀr finns förutom  japanska kondensatorer & 80 Plus Platuim-certifiering en mÀngd andra premiumfunktioner.

OLED & RGB HÀr finns en inbÀddad Oled skÀrm som visar realtidsdata för riggens effekt/strömförbrukning samt adresserbara inbyggda RGB LED-lampor som Àr kompatibla med Asus Aura Sync. 

Tyst & Dubbla kullager Tillhör du de som inte överdrivet uppskattar bakgrundsmusik i form av flÀktljud ? Rog kylaren har hÀr dubbelt sÄ stor volym Àn traditionella aggregat effekten stÀmplar in med 20 % lÀgre temperaturer. Wing-Blade flÀkten har dubbla kullager och Àr dammavstötande. Sammantaget Àr modellen det tystaste aggregatet i 1200 W klassen och i toppen av 850 W segmentet.

Kablaget som följer med modellen Àr vÀl tilltaget och kommer frÄn kvalitetstillvekaren Cablemods. 

Behöver du lite mer kraft och lite mindre flÀktljud, och dessutom kÀnner för att styla chassit med RGB Àr Asus Rog Thor bland de bÀsta nÀtaggregat du hittar pÄ butikshyllorna.

Kolink Core Series - BĂ€sta NĂ€taggregat 2022 Budget

Format: ATX
Effekt: 700 W
Effektivitet: Minst 80 %
80 plus-certifiering: 80 Plus
Temperaturstyrd flÀkt
Strömanslutningar :
1 x 20 + 4-stifts
1 x 4 + 4-stifts (CPU / ATX12V / EPS12V)
4 x 6 + 2-stifts PCIe-kort 5 x SATA
3 x 4-polig Molex
Bredd: 140 mm
Djup: 150 mm
Höjd: 86 mm

kitguru.net
Snittbetyg 4/5 webbhallen.com

Kolink Core Series Àr ett enklare men prisvÀrt budget alternativ som fÄr tummen upp av sina anvÀndare. NÀtaggregatet ger jÀmn och stabil strömtillförsel. Denna serie frÄn Kolink Àr inte modulÀr utan kommer med fast kablage utan möjlighet att modifiera. Ett enkelt men 80 Plus certifierat budgetval kort och gott, eller som en mycket trÀffsÀker recensent skriver pÄ webhallen.com:

Med bra recensioner och ett riktigt bra pris försvarar Kolinks Core-serie vÀl sin plats pÄ listan av bÀsta nÀtaggregat 2022.

Variant med RGB Belysning

Game On!

Vi gör vÄrt bÀsta för att testet ska vara hjÀlpsamt för dig

LĂ€mna gĂ€rna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 10

Fler artiklar