BĂ€sta NĂ€taggregat 2022

BÄST I TEST 2021
BÀsta nÀtaggregat 2022
Corsair
RMX V3 Series
5/5
OLED & RGB - GAMESTYLE
BÀsta nÀtaggregat 2022
Asus ROG
Thor Series
4.8/5
BUDGET
BĂ€sta NĂ€taggregat 2022
Kolink
Core Series
4/5

Vi tittar pÄ de populÀraste och bÀsta nÀtaggregat 2022. Datorer behöver ström som alla vet och det Àr nÀtaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför ofta kan man tycka vill de inte vara med lÀngre och man har att slanta upp för ett nytt.

Har man en fabriksbygd burk Àr det inte sÀllan nÀtaggregaten som ryker först. Man fÄr onekligen en kÀnsla av att just nÀtaggregatets kvalité,  Àr nÄgot man kanske sparar in pÄ för att kunna konkurrera bÀttre med sina priser.

Ett nytt aggregat kan kan ju ocksÄ vara nödvÀndigt efter att du uppgraderat datorn med nya mer strömkrÀvande komponenter, eller att ditt nuvarande inte har de strömanslutningar som krÀvs vid byte av t.ex grafikkortet.

De flesta nĂ€taggregat av bĂ€ttre kvalitĂ© Ă€r idag modulĂ€ra, dvs de har löstagbara kablar. Fördelen Ă€r att du bara har de kablar i datorn som du faktisk anvĂ€nder vilket ger ett bĂ€ttre luftflöde i datorn Ă€n om massa oanvĂ€nt kablage ligger och tar upp plats. Ett vĂ€rde förutom W att ha koll pĂ„ Ă€r aggregatets effektivitet – ju högre % dess mindre energi slösas bort, bra för miljö och lĂ€gre elrĂ€kningar.

Har du en relativt ny dator med ett grafikkort anpassat för gaming bör nÀtaggregatet inte gÄ under 650 W nÀr du köper nytt. Men det Àr aldrig fel att köpa ett som ocksÄ klarar av att leverera ström nog Àven nÀr nÀsta nya mer strömkrÀvande komponent ska ta plats i chassit. Rankingen nedan som utgÄr efter anvÀndares omdömen och tester Àr inte absolut, dÄ ett billigare och enklare aggregat kan vara det optimala rent prismÀssigt för just din dator.
 
Vi avrÄder dock bestÀmt frÄn att köpa ett no-name lÄgprisaggregat med sÀmre komponenter och obefintlig kvalitetskontroll som riskerar skada din utrustning.

BÀsta nÀttaggregat 2022

Corsair RMX V3 Series - BĂ€sta NĂ€taggregat 2022

– Format: ATX
– Effekt: 750 W
– Effektivitet: 93 %
– ModulĂ€r
– 80 plus-certifiering: Guld
– Zero RPM-lĂ€ge
– Temperaturstyrd 135 mm flĂ€kt
– Strömanslutningar ATX: 1
– Strömanslutningar ATX12V: 2
– Strömanslutningar för 3,5/5,25: 8
– Strömanslutningar för PCI-Express: 4
– Strömanslutningar för SATA: 9
– Bredd: 150 mm
– Djup: 160 mm
– Höjd: 86 mm

Corsair RMX V3 serie Àr en mycket populÀr och genom-testad serie nÀtaggregat som kommer med 80 PLUS guld-certifiering med fina 93% effektivitet. Med version 3 av detta aggregat Àndrades chassits konstruktion för ett bÀttre flÀktlÀge som ger en betydligt lÀgre ljudnivÄ, nÄgot som bÄde tester och anvÀndare skriver under pÄ. Bara vid full load kan man egentligen sÀga att aggregatet pÄminner dej om att det finns rent ljudmÀssigt.

V3:an har en automatiskt temperaturstyrd flÀkt med Zero RPM-lÀge, och ett modulÀrt system som kommer med ett fullt kabel set för smidig koppling till dina enheter. Med tanke pÄ produktens höga kvalité vs sitt pris Àr modell-serien ett sÀkert förstaval och vinnare av bÀsta nÀtaggregat 2022.

Asus ROG Thor Series - BĂ€sta NĂ€taggregat 2022 - RGB

giga

– Format: ATX
– Effekt: 1200 W
– Effektivitet: 92 %
– ModulĂ€r
– 80 plus-certifiering: Platina
– Temperaturstyrd flĂ€kt
– Strömanslutningar ATX: 1
– Strömanslutningar ATX12V: 1
– Strömanslutningar för 3,5/5,25: 5
– Strömanslutningar för PCI-Express: 4
– Strömanslutningar för SATA: 12
– Bredd: 150 mm
– Djup: 190 mm
– Höjd: 86 mm

 ROG Thor series Àr ett game-stylat nÀtaggregat som finns tillgÀngliga pÄ 850 och stadiga 1200 W. Aggregaten har utvecklat i ett samarbete mellan Asus och Seasonic.  PrisnivÄn Àr relativt hög men hÀr finns förutom  japanska kondensatorer & 80 Plus Platuim-certifiering en mÀngd andra premiumfunktioner.

OLED & RGB –HĂ€r finns en inbĂ€ddad Oled skĂ€rm som visar realtidsdata för riggens effekt/strömförbrukning samt adresserbara inbyggda RGB LED-lampor som Ă€r kompatibla med Asus Aura Sync. 

Tyst & Dubbla kullager – Tillhör du de som inte överdrivet uppskattar bakgrundsmusik i form av flĂ€ktljud ? Rog kylaren har hĂ€r dubbelt sĂ„ stor volym Ă€n traditionella aggregat – effekten stĂ€mplar in med 20 % lĂ€gre temperaturer. Wing-Blade flĂ€kten har dubbla kullager och Ă€r dammavstötande. Sammantaget Ă€r modellen det tystaste aggregatet i 1200 W klassen och i toppen av 850 W segmentet.

Kablaget som följer med modellen Àr vÀl tilltaget och kommer frÄn kvalitetstillvekaren Cablemods. 

Behöver du lite mer kraft och lite mindre flÀktljud, och dessutom kÀnner för att styla chassit med RGB Àr Asus Rog Thor bland de bÀsta nÀtaggregat du hittar pÄ butikshyllorna.

Kolink Core Series - BĂ€sta NĂ€taggregat 2022 Budget

– Format: ATX
– Effekt: 700 W
– Effektivitet: Minst 80 %
– 80 plus-certifiering: 80 Plus
– Temperaturstyrd flĂ€kt
– Strömanslutningar :
– 1 x 20 + 4-stifts
– 1 x 4 + 4-stifts (CPU / – ATX12V / EPS12V)
– 4 x 6 + 2-stifts PCIe-kort – 5 x SATA
– 3 x 4-polig Molex
– Bredd: 140 mm
– Djup: 150 mm
– Höjd: 86 mm

kitguru.net
Snittbetyg 4/5 webbhallen.com

Kolink Core Series Àr ett enklare men prisvÀrt budget alternativ som fÄr tummen upp av sina anvÀndare. NÀtaggregatet ger jÀmn och stabil strömtillförsel. Denna serie frÄn Kolink Àr inte modulÀr utan kommer med fast kablage utan möjlighet att modifiera. Ett enkelt men 80 Plus certifierat budgetval kort och gott, eller som en mycket trÀffsÀker recensent skriver pÄ webhallen.com:

Med bra recensioner och ett riktigt bra pris försvarar Kolinks Core-serie vÀl sin plats pÄ listan av bÀsta nÀtaggregat 2022.

Fler artiklar