Bästa Nätaggregat 2023

BÄST I TEST 2023
Bästa nätaggregat 2022
Corsair
RMX V3 Series
5/5
Från 1 755 kr
I samarbete med price logo
OLED & RGB - GAMESTYLE
Bästa nätaggregat 2022
Asus ROG
Thor Series
4.8/5
Out of Stock
BUDGET
Bästa Nätaggregat 2022
Kolink
Core Series
4/5
Från 884 kr
I samarbete med price logo

Vi tittar på de populäraste och bästa nätaggregat 2023. Datorer behöver ström som alla vet och det är nätaggregatet som ordnar detta. Ibland, och alltför ofta kan man tycka vill de inte vara med längre och man har att slanta upp för ett nytt.

Har man en fabriksbygd burk är det inte sällan nätaggregaten som ryker först. Man får onekligen en känsla av att just nätaggregatets kvalité,  är något man kanske sparar in på för att kunna konkurrera bättre med sina priser.

Ett nytt aggregat kan kan ju också vara nödvändigt efter att du uppgraderat datorn med nya mer strömkrävande komponenter, eller att ditt nuvarande inte har de strömanslutningar som krävs vid byte av t.ex grafikkortet.

De flesta nätaggregat av bättre kvalité är idag modulära, dvs de har löstagbara kablar. Fördelen är att du bara har de kablar i datorn som du faktisk använder vilket ger ett bättre luftflöde i datorn än om massa oanvänt kablage ligger och tar upp plats. Ett värde förutom W att ha koll på är aggregatets effektivitet – ju högre % dess mindre energi slösas bort, bra för miljö och lägre elräkningar.

Har du en relativt ny dator med ett grafikkort anpassat för gaming bör nätaggregatet inte gå under 650 W när du köper nytt. Men det är aldrig fel att köpa ett som också klarar av att leverera ström nog även när nästa nya mer strömkrävande komponent ska ta plats i chassit. Rankingen nedan som utgår efter användares omdömen och tester är inte absolut, då ett billigare och enklare aggregat kan vara det optimala rent prismässigt för just din dator.
 
Vi avråder dock bestämt från att köpa ett no-name lågprisaggregat med sämre komponenter och obefintlig kvalitetskontroll som riskerar skada din utrustning.

Corsair RMX V3 Series - Bästa Nätaggregat 2023

– Format: ATX
– Effekt: 750 W
– Effektivitet: 93 %
– Modulär
– 80 plus-certifiering: Guld
– Zero RPM-läge
– Temperaturstyrd 135 mm fläkt
– Strömanslutningar ATX: 1
– Strömanslutningar ATX12V: 2
– Strömanslutningar för 3,5/5,25: 8
– Strömanslutningar för PCI-Express: 4
– Strömanslutningar för SATA: 9
– Bredd: 150 mm
– Djup: 160 mm
– Höjd: 86 mm

Corsair RMX V3 serie är en mycket populär och genom-testad serie nätaggregat som kommer med 80 PLUS guld-certifiering med fina 93% effektivitet. Med version 3 av detta aggregat ändrades chassits konstruktion för ett bättre fläktläge som ger en betydligt lägre ljudnivå, något som både tester och användare skriver under på. Bara vid full load kan man egentligen säga att aggregatet påminner dej om att det finns rent ljudmässigt.

V3:an har en automatiskt temperaturstyrd fläkt med Zero RPM-läge, och ett modulärt system som kommer med ett fullt kabel set för smidig koppling till dina enheter. Med tanke på produktens höga kvalité vs sitt pris är modell-serien ett säkert förstaval och vinnare av bästa nätaggregat 2023.

Out of Stock
Från 1 755 kr
I samarbete med price logo
Från 1 862 kr
I samarbete med price logo

Asus ROG Thor Series - Bästa Nätaggregat 2023 - RGB

giga

– Format: ATX
– Effekt: 1200 W
– Effektivitet: 92 %
– Modulär
– 80 plus-certifiering: Platina
– Temperaturstyrd fläkt
– Strömanslutningar ATX: 1
– Strömanslutningar ATX12V: 1
– Strömanslutningar för 3,5/5,25: 5
– Strömanslutningar för PCI-Express: 4
– Strömanslutningar för SATA: 12
– Bredd: 150 mm
– Djup: 190 mm
– Höjd: 86 mm

 ROG Thor series är ett game-stylat nätaggregat som finns tillgängliga på 850 och stadiga 1200 W. Aggregaten har utvecklat i ett samarbete mellan Asus och Seasonic.  Prisnivån är relativt hög men här finns förutom  japanska kondensatorer & 80 Plus Platuim-certifiering en mängd andra premiumfunktioner.

OLED & RGB –Här finns en inbäddad Oled skärm som visar realtidsdata för riggens effekt/strömförbrukning samt adresserbara inbyggda RGB LED-lampor som är kompatibla med Asus Aura Sync. 

Tyst & Dubbla kullager – Tillhör du de som inte överdrivet uppskattar bakgrundsmusik i form av fläktljud ? Rog kylaren har här dubbelt så stor volym än traditionella aggregat – effekten stämplar in med 20 % lägre temperaturer. Wing-Blade fläkten har dubbla kullager och är dammavstötande. Sammantaget är modellen det tystaste aggregatet i 1200 W klassen och i toppen av 850 W segmentet.

Kablaget som följer med modellen är väl tilltaget och kommer från kvalitetstillvekaren Cablemods. 

Behöver du lite mer kraft och lite mindre fläktljud, och dessutom känner för att styla chassit med RGB är Asus Rog Thor bland de bästa nätaggregat du hittar på butikshyllorna.

Out of Stock

Kolink Core Series - Bästa Nätaggregat 2023 Budget

– Format: ATX
– Effekt: 700 W
– Effektivitet: Minst 80 %
– 80 plus-certifiering: 80 Plus
– Temperaturstyrd fläkt
– Strömanslutningar :
– 1 x 20 + 4-stifts
– 1 x 4 + 4-stifts (CPU / – ATX12V / EPS12V)
– 4 x 6 + 2-stifts PCIe-kort – 5 x SATA
– 3 x 4-polig Molex
– Bredd: 140 mm
– Djup: 150 mm
– Höjd: 86 mm

kitguru.net
Snittbetyg 4/5 webbhallen.com

Kolink Core Series är ett enklare men prisvärt budget alternativ som får tummen upp av sina användare. Nätaggregatet ger jämn och stabil strömtillförsel. Denna serie från Kolink är inte modulär utan kommer med fast kablage utan möjlighet att modifiera. Ett enkelt men 80 Plus certifierat budgetval kort och gott, eller som en mycket träffsäker recensent skriver på webhallen.com:

Med bra recensioner och ett riktigt bra pris försvarar Kolinks Core-serie väl sin plats på listan av bästa nätaggregat 2023.

Från 619 kr
I samarbete med price logo
Från 884 kr
I samarbete med price logo
Från 1 290 kr
I samarbete med price logo

Fler artiklar