Playstation 5 – vad vi vet just nu

playstation 5

Playstation 5 – vad vi vet just nu

Sonys nya konsol Playstation 5 är runt hörnet att släppas, men vad vet vi än så länge om den nya konsolen? I denna artikel kommer att vi gå igenom de vi vet än så länge om den nya konsolen. 

Innehållsförteckning

När släpps playstation 5?

Den stora frågan är, när släpps playstation 5? Sony har bekräftat att konsolen kommer att släppas i år (2020) under ”Holiday”, vilket menas med ungefär då julhandeln inför julafton börjar. Konsolen går även redan att förbeställa för dom som verkligen vill säkra ett exemplar. 

Vad kommer nya konsolen att kosta?

Inget fast pris är ännu bekräftat utav Sony, men konsolen förväntas kosta 450 dollar att tillverka. Vilket sett till tillverkningskostnad är väldigt mycket. Vad gäller pris nu kan vi endast spekulera, många tror på en prislapp runt 5000kr, medan många menar på högre. 

ps5

Hårdvara

Vad gäller hårdvara har Sony bekräftat en hel del om vad som kommer driva denna konsolen framåt. Vad gäller processor kommer playstation 5 ha en egentillverkad AMD Zen 2-cpu med åtta kärnor och 16 trådar vilket direkt får oss att höja ögonbrynen. 

Vad gäller grafikkort är lite mer oklart, har vi tur kommer playstation 5 med ett eget specificerat grafikkort som klarar av real time raytracing. En komplett beskrivning utav innehållet återstår att se. 

vad är en subwoofer?
Guider

Vad är en subwoofer?

Så vad är en subwoofer? En subwoofer är oftast fyrkantig och används för att höja basen i ditt ljudsystem. En subwoofer är ett måste för

Läs mer »
bästa subwoofer
Köptips

bästa subwoofer 2020

För att göra ditt ljud komplett krävs en subwoofer, eller subbas som det också heter. En subwoofer spelar främst inte lyrics eller melodin, utan självaste

Läs mer »