tyst mekaniskt tangentbord – 3 tips

tyst mekaniskt tangentbord

tyst mekaniskt tangentbord – 3 tips

Allt vanligare blir mekaniska tangentbord, och är ofta förstahandsvalet för de flesta konsumenter. Det finns dock ett problem, mekaniska tangentbord är ofta väldigt högljudda. Så vad bör du göra? Köpa ett tyst mekaniskt tangentbord såklart. 

Ett tyst mekaniskt tangentbord behåller samma känsla eller nästintill samma känsla som ett mekaniskt tangentbord gör. Idag finns det ett flertal tillverkare och switchar som säljer tysta mekaniska tangentbord. 

De klassiska Cherry mx switcharna tillverkas numera även som Cherry mx silent vilket ett flertal tillverkare börjat använda för sina tangentbord. Ett av våra favoriter är Corsairs STRAFE RGB som använder sig utav cherry mx silent. 

Bästa tysta mekaniska tangentbord

Denna guide innehåller även våra favoriter vad gäller tysta gaming tangentbord. Tillverkarna av dessa tangentbord är ledande tillverkare utav dator utrustning och några som vi starkt rekommenderar. 

Corsair STRAFE RGB MK.2 Cherry MX Silent

tyst mekaniskt tangentbord

Detta tangentbord ifrån Corsair är ett otroligt tyst mekaniskt tangentbord och något som vi starkt rekommenderar. Skillnaden mellan detta tangentbord och andra STRAFE MK.2 är att detta använder sig utav cherry mx silent switchar.

Cherry mx silent är upptill 30% tystare än traditionella switchar och stör inte omgivningen inte lika mycket. Detta tangentbord med just silent switchar har fått många toppbetyg och som är ett tangentbord som fyller sin funktion. 

Tangentbordet väger runt 1,5 KG vilket gör att det stannar stilla på skrivbordet och flyger inte runt och gör oväsen när du t.ex skriver. 

ASUS ROG Scope Deluxe Red Silent

asus tyst mekaniskt tangentbord

ASUS ROG Scope Deluxe är ett tyst mekaniskt tangentbord som fortfarande behåller känslan av ett högljutt mekaniskt tangentbord. Switcharna är ifrån Cherry mx och av modell ”red silent”.

Switcharna är tillverkare i Tyskland och byggda för optimal optimering och tystnad. Likt Corsair ligger detta tangentbord väldigt still på skrivbordet vilket förminskar ljud vid skrift och spelande. 

Tangentbordet fungerar lika bra för jobb som det gör för stressigt spelande där snabbhet i switcharna är viktigt.

Logitech G413 Carbon

Logitech G413 Carbon är ett tyst mekaniskt tangentbord som har en prisvänligare prislapp jämfört med de andra två tangentborden. Detta tangentbord använder sig utav Romer-G-brytare som är otroligt snabba och tysta jämfört med vanliga mekaniska tangentbord. 

Detta tangentbord är inte lika tyst som alternativen över, men håller en mycket lägre prislapp. Detta gör att detta tangentbord har mindre funktioner än vad de andra har. 

Tangentbordet är väldigt enkelt och stilrent vilket gör det väldigt bra för jobb men även gaming.

Fler artiklar
Bästa gamingstolen
Köptips

Bästa gamingstolen 2020

Är du ute efter den bästa gamingstolen 2020? I denna artikel kommer vi att ranka dem fem bästa gamingstolarna 2020 utifrån pris, kvalité och egenskaper.

Läs mer »
Köptips

Bästa gaming headset 2020

Vare sig du spelar FPS spel eller MMO är ett ordentligt gaming headset att föredra. Men vilket är det bästa gaming headset? Ett bra gamingheadset

Läs mer »
gamingmus
Köptips

Bästa gamingmusen 2020

Bästa gamingmusen 2020: Att hitta den rätta musen kan vara väldigt svårt, eftersom att alla har olika preferenser. Vilken som är den bästa gamingmusen varierar

Läs mer »